Hatékony és hosszú távú megoldást keresel?

Magyarországon 10 Pszoriázis Centrum vár, hatékony, térítésmentes, személyre szabott ellátással!

Tudj meg többet!

Alapvető információk a betegséggel élőknek

A pikkelysömör, vagy pszoriázis, egy nem fertőző, kiújulásra hajlamos autoimmun betegség. Súlyos esetben fájdalmas és a hétköznapi életet nagyban korlátozó, kellemetlen és gyakran nehezen eltakarható testi tüneteket okoz. Magyarországon körülbelül 150-200 ezer embert érint1, leggyakrabban hámló, gyulladtan vörösödő, repedező bőr vagy leváló bőr pikkelyek formájában jelentkezik2. A betegség megjelenhet enyhébb bőrtünetekkel, köröm elváltozásokkal3 vagy akár bőrelváltozások nélkül, súlyos ízületi gyulladás formájában1 is, és számos esetben  együtt járhat olyan állapotokkal amelyek jelentősen növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát (túlsúly, cukorbetegség, magas vérnyomás, zsíranyagcsere zavarai)4 .

A pikkelysömört az immunrendszer hibás működése okozza, és egyelőre nem gyógyítható véglegesen. Az elmúlt évtizedek kutatásainak köszönhetően azonban ma már olyan hatékony kezelések állnak rendelkezésre, amelyekkel a betegség tartósan kontroll alatt tartható és elérhető, hogy a pikkelysömör kevésbé vagy szinte egyáltalán ne befolyásolja az életminőséget5.

Ezáltal pedig a pikkelysömör tünetei és társbetegségei, és az általa okozott stressz, kilátástalanság és életmódbeli korlátok is leküzdhetők.

A betegség

Mit kell tudni a pikkelysömörről?

A kezelések

Hogyan kezelhető hatékonyan
és személyre szabottan
a pikkelysömör?

A Pszoriázis Centrumok

Hol találhatsz hosszú távú
és hatékony megoldást?

Hol kapok segítséget?

Amennyiben súlyos vagy középsúlyos pikkelysömöröd van, vagy a betegség jelentősen rontja az életminőségedet, befolyásolja a mindennapjaidat, érdemes felkeresned a Pszoriázis Centrumok egyikét.

Miért érdemes ezekbe akár orvosi beutaló nélkül is bejelentkezned?

  • Kiválóan képzett és felkészült szakemberek várnak.
  • Személyre szabott, hatékony, modern kezelést kaphatsz.
  • Itt a pikkelysömörrel gyakran együtt járó, úgynevezett társbetegségeket is azonosítani tudják és ezekre megoldást nyújtanak.
  • Nincs szükséged beutalóra, szakorvosi ajánlásra.
  • 100%-ban támogatott állami egészségügyi ellátás, azaz nem kell érte fizetned.

Hogyan jutok el a Centrumba?

Kikérheted háziorvosod, bőrgyógyászod véleményét is, de sem ajánlásra, sem beutalóra nincs szükséged ahhoz, hogy a hazai Pszoriázis Centrumokban juss segítséghez. A térkép alapján válaszd ki a lakhelyedhez legközelebbi centrumot, és telefonos időpontegyeztetéssel jelentkezz be. Az ellátás 100%-ban államilag támogatott. Ilyen egyszerű!

Keresd fel a centrumokat!