Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

KIEMELT HÍREK

Teljes cikk megtekintése

ÁLLÁSHIRDETÉS - Álomarc esztétikai klinika

Teljes cikk megtekintése

Felhívás kérdőív kitöltésére az MDT 2020. évi online Nagygyűlésével kapcsolatban

Teljes cikk megtekintése

UEMS EBDV Diploma Examination 2021

Teljes cikk megtekintése

MDT tagdíj befizetés 2021-re: határidő, tudnivalók

Teljes cikk megtekintése

Állásfoglalás az immunszupresszív kezelésben részesülő illetve daganatos betegek COVID vakcinációjával kapcsolatos tudnivalókról

Teljes cikk megtekintése

Teledermatológia: angol nyelvű kérdőív (dr. McKoy) - felhívás
További hírek

Pályázatok

Aktuális pályázati felhívásainkat és pályázati szabályzatunkat tekintheti meg itt

BANKSZÁMLASZÁM

OTP bank

11708001-20025304

ESEMÉNYNAPTÁR

 • febr. 25.

  GlobalSkin and ILDS Webinar - Creating the Rare Disease Movement: The Power of the Patient Community

  2021.02.25. online,

  GlobalSkin is excited to offer our Members programming as part of Rare Disease Day 2021 by co-hosting a webinar, with the International League of Dermatological Societies (ILDS. We are honored to have Dr. Ségolène Aymé, as our special guest speaker at this event. She is Emeritus Director of Research at the French Medical Research Council (INSERM) and the founder of Orphanet. In 2008, Dr. Segolene Aymé co-authored a journal article entitled, Empowerment of patients: lessons from the rare diseases community. Reflecting on this essay, Dr. Aymé will speak about the power of patients and patient organizations with regards to the Rare Disease Community. She will share her unique perspective and talk about her important work with Orphanet and Expert centers. We look forward to your participation in this webinar, as you continue to support your patients in new and innovative ways.

 • márc. 01.

  SE Klinikai immunológia és allergológia I. (elmélet) szinten tartó és szakvizsga előkészítő tanfolyam (2021.03.01-09.)

  2021.03.01. Magyarország, online

  Jelentkezési határidő: 2021.02.28. Típus: Kötelező szintentartó. Akkr. pont: 50. OFTEX Kódszám: SE-TK/2021-01/00323 A NEFMI 64/2011. (XI.29) rendelete lehetőséget biztosít a továbbképzésre kötelezettek számára öt év alatt egy kötelező szinten tartó tanfolyam TÉRÍTÉSMENTES elvégzésére. Amennyiben Ön ennél a tanfolyamnál kíván élni ezzel a lehetőséggel, azt kérjük a jelentkezési panelen jelölje be. Azon továbbképzésre kötelezettek támogatására, akik több szakképesítésüknek megfelelően több szakmát önállóan gyakorolnak, a MOK Budapesti Területi Szervezete pályázati formában a részvételi díj teljes egészét átvállalja az SE által szervezett kötelező szinten tartó tanfolyamon térítéses részvétel esetén, 5 évente egy alkalommal. (www.bpok.hu/palyazati-felhivas/) ONLINE módban tartott rendezvény!!

 • márc. 04.

  Bőrakadémia (online, 2021.03.04-06.)

  2021.03.04. online,

  Köszöntő: A coronavírus járvány miatt 2020-ban sajnos elmaradt a 3. BőrAkadémia, melyet a még mindig fennálló vírusveszély miatt idén online konferencia formájában tartunk meg 2021. március 4-6. között.

  A Német-Magyar Bőrgyógyászati Társaság (DUDG) konferenciáját ilyen formában sajnos nem tudjuk megtartani, így ez idén is elmarad. A tavalyi év során már regisztrált résztvevők regisztrációja idén is automatikusan érvényes, amennyiben nem kérték vissza a regisztrációs díjat. A rendezvény témája nem változik, azaz elsősorban a dermatoszkópia lesz. A téma feldolgozásában a Magyar Dermatológiai Társulat (MDT), ill. ennek Dermatoszkópos Szekciója jelentős szerepet vállal, így a 3. BőrAkadémia az MDT-vel közös rendezvény lesz.

  A BőrAkadémia stílusa az online körülmények ellenére is marad a régi: elsősorban a bőrgyógyász szakorvosok gyakorlati továbbképzését biztosítja a csak szűk körben elérhető terápiák kimerítő tárgyalása nélkül, és megőrzésre kerül az interaktív, esetenként játékos jelleg. Ez utóbbi miatt csak az előadások kisebb részét közvetítjük felvételről, nagyrészt élőben tartjuk majd. Párhuzamos előadások nem lesznek.

  A program gerincét a dermatoszkópos bőrgyógyászat témája adja majd, amely nem csupán a melanocyter elváltozásokat tekintve fog továbbképzést nyújtani, hanem olyan területeken is, amelyek jelenleg kevéssé ismertek, és óriási igény van a képzésre. Ilyenek a gyulladásos elváltozások („inflammoszkópia”, pl. psoriasis, lichen ruber planus, stb. dermatoszkópiája), az infekciók, a granulomatosisok, a genetikai bőrbetegségek dermatoszkópiája, melyekben a bőrgyógyászok többsége nem gyakorlott, viszont ismeretük jelentős diagnosztikus segítséget tud nyújtani.

  A résztvevők számos dermatoszkópos kvízen is részt vehetnek anoním módon, s játékos formában is tesztelhetik, fejleszthetik tudásukat. Sőt, képességeiket összemérhetik a mesterséges intelligencia (AI) tudásával is, azaz egy software-rel szemben is versenyezhetnek. Egy további, örökzöld, de jóval kisebb téma lesz az infektológia, melynek keretében az urogenitoanalis szervrendszer STD- és nem STD eredetű, interdisciplináris infekciói és ezek differenciáldiagnosztikája kerülnek bemutatásra.
  Szó lesz továbbá egyes ritka és ezért gyakorlást igénylő trópusi és nem trópusi bőrfertőzésekről is.
  Idén azonban nem lesz szükség angol nyelvtudásra az előadások megértéséhez.

  Új téma lesz a geriátriai dermatológia – részben interdisciplináris szemlélettel. A geriátriában sok fontos tudnivaló van, amelyek ismerete a gyakorló bőrgyógyász számára elengedhetetlen, s igyekeztem praxisreleváns, az idősek ellátását illetően esszenciális ismereteket kiválasztani. Végül pedig visszatérnek majd olyan, a gyakorló bőrgyógyász számára létfontos témák, melyek irányában a BőrAkadémia már a kezdetektől elkötelezte magát: a Differenciáldiagnosztikai Akadémia és az Interdisciplináris Akadémia.

  Az előadásokat 6 hónapig lehet majd megtekinteni, így mindenkinek lesz lehetősége a hallottakat ismételni, memorizálni. Viszont az interaktív szavazás és aktív diszkussziós lehetőség miatt mindenképp javasolt a valós idejű részvétel.

  A záróvizsgát 2 hónapig lehet majd letenni. Záróvizsga nélkül nem lesz pontszerző a részvétel.

  Ismét élvezetes és a bőrgyógyászati betegellátó munkához nagyon hasznos információkkal teli konferenciának nézünk elébe, így kérem, írják be naptárukba az esemény időpontját, s regisztráljanak, ha még nem tették.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Sárdy Miklós a BőrAkadémia elnöke

PARTNEREINK