Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Céljaink

A CSAKOSZ-t 2002-ben alapították Nagy Lajos (a PTE) és Ilyés István (a DE) családorvosi tanszékeinek professzorai azzal a céllal, hogy új lendületet adjanak a magyar alapellátási kutatásoknak. Fontosnak tartották, hogy más, nálunk fejlettebb alapellátással rendelkező országokhoz hasonlóan Magyarországon is koordinált tudományos vizsgálatok történjenek a szakmailag igényesebb, a tudományos munka iránt fogékonyabb háziorvosok részvételével.

A CSAKOSZ „kemény magját” a 4 hazai orvosképző egyetem családorvosi tanszékeinek oktatói és oktató háziorvosai adják. Sokan közülük, - főleg az idősebbek, - részt vettek a korábban eredményes tudományos rendezvényeket szervező MÁOTE életében is.

Az első CSAKOSZ kongresszust 2002-ben Pécset, a másodikat 2003-ban Debrecenben rendezték, amelyet a 2004-es budapesti, majd a 2005-ös szegedi követett. Ez a sorrend és körforgás azóta hagyománnyá vált a 4 egyetem között. A szervezet első elnöke Nagy Lajos professzor volt (2002-2005), őt Ilyés István (2005-2008), majd Kalabay László (SE) professzorok követték, ő 2008 és 2014 között két ciklusban vezette a szervezetet. A 2014-es pécsi közgyűlésen Rurik Imre (DE) professzort választották meg elnöknek, aki 2017-ben újabb 3 évre bizalmat kapott.

Nem hivatalos nyilvántartás szerint, a hazai alapellátásban 2016-ig 22-en szereztek tudományos fokozatot, közülük 17 tagja a CSAKOSZ-nak. Korábban nyolc körzeti orvos ért el kandidátusi fokozatot, majd a minősítési rendszer megváltozása után a többi háziorvos már a PhD címet kapta meg. Rajtuk kívül több, a tudományos fokozatot klinikai szakterületen elérő kollega is az alapellátásba került, emelve annak tudományos színvonalát. A CSAKOSZ által összegyűjtött adataik megtalálhatók a honlap KUTATÁS oldalán.

A CSAKOSZ alapszabályában is deklarált célja a magyar alapellátás szakmai színvonalának tudományos alapokon nyugvó folyamatos emelése, beleértve a minőségbiztosítás, a betegbiztonság, ellátásszervezés, a szakorvosképzés és a továbbképzés területét is. Szakmai és szervezeti kereteket kíván adni az ezeken a területeken folyó kutatásoknak, bátorítani és áttekinthető pályázati alapon támogatni az erre motivált kollegákat, különös figyelemmel a fiatalabb, az utánpótlást jelentő generációkra. Szakmai rendezvényein, éves kongresszusain előadási lehetőséget biztosít a kutatási eredmények egymással való megismertetésére, az orvostudomány fejlődésének nyomon követésére.

A CSAKOSZ XVIII. KONGRESSZUSA

CSAKOSZ 2019

Időpont:2019. február 28-március 2.
Helyszín: Hunguest Hotel Béke****, Hajdúszoboszló

A CSAKOSZ pályázata

A CSAKOSZ pályázatot adott be a 2021-es WONCA Europe kongresszus megrendezésére Budapesten.

European Forum for Primary Care, Conference, 2018

Deadline for call for abstracts: 1 May 2018

MIRCIM 2018

MIRCIM 2018

State of the art in internal medicine.
2018 május 10-12 Krakkó

CSAKOSZ tagoknak kedvezményes részvételi lehetőség

Beszámoló a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) Kongresszusáról

Beszámoló az EURIPA Kongresszusáról

2017. november 2-4. között, a festői szépségű Krétán került megrendezésre a Vidéki Háziorvosok Európai Egyesületének (EURIPA) idei, immáron hetedik kongresszusa.

Megalakult a szakmai kollégium háziorvostan tanácsadó testülete

Megalakult a szakmai kollégium háziorvostan tanácsadó testülete

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának tagjait az Államtitkár még tavaly kinevezte: dr. Szabó János (elnök), dr. Grezsa István és dr. Vájer Péter (tagok) személyében.

Egyre nagyobb a háziorvosok felelőssége

Egyre nagyobb a háziorvosok felelőssége

A hosszú várólisták miatt továbbra is nehéz a betegek szakorvoshoz jutása – hangzott el a CSAKOSZ háromnapos szegedi kongresszusán. Tekintsék meg a SZEGED TV helyszínen készült videóját!

Megújult A CSAKOSZ weboldala!

Megújult A CSAKOSZ weboldala!

Megújult honlapunk igyekszik minden, a szervezettel kapcsolatos információt megosztani olvasóinkkal, akár már regisztrált tag vagy csak első látogató nálunk. Még nem regisztrált? Kérjük mielöbb tegye meg, hogy elsőként értesülhessen a hazai alapellátás tudományos szervezetének híreiről!

Híreinkből

MIRCIM 2018

4th McMaster  International Review Course of Internal Medicine

Krakow, 10-11 May, 2018

 

További hírek