Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Partnereink

Ezen az oldalon partnereink bemutatkozó anyagait, valamint szakterületünkhöz kapcsolódó szakmai információit helyeztük el.

A dokumentumok között termékismertetőket, alkalmazási előiratokat, kutatási eredményekről, szakmai újdonságokról szóló beszámolókat találnak a megfelelő jogosultsági szinttel rendelkező látogatóink.

Partnereink logóira kattintva felkereshetik önálló web oldalaikat is, ahol további részletes információkat olvashatnak tevékenységükről, termékeikről.

Fontos: A dokumentumokban szereplő információk NEM a Magyar Balneológiai Egyesület hivatalos álláspontját jelentik!

 • Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt.

  Hungarospa Hajdúszoboszló – Európa legnagyobb fürdőkomplexuma

  A világhírű hajdúszoboszlói gyógyvíz és a több évtizedes gyógyászati tapasztalat a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben garantálja a betegek fájdalmainak enyhülését, ezért Hajdúszoboszlót a reumások Mekkájaként is emlegetik. Az egész évben nyitva tartó Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben orvosi felügyelet mellett komplex kúracsomagok vehetők igénybe.

  Az Aqua-Palace fedett élményfürdő egyedi fürdőélményeket nyújt minden generáció számára. Exkluzív élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, valamint wellness-, fitness szolgáltatások széles palettája várja a látogatókat.

  A 30 hektáros parkban elterülő strandfürdőben 15 medence, köztük a „mediterrán tengerpart” felejthetetlen élményt nyújtanak. A strand területén belül található az Aquapark, ahol 15 különböző óriáscsúszdát vehetnek igénybe a vendégek.

  A strandfürdő legújabb szolgáltatása a Prémium Zóna szabadtéri wellness fürdő, mely ötcsillagos minőségi igényeket elégít ki szemet gyönyörködtető, különleges látványmedencéivel és kényelemi wellness szolgáltatásaival.

  A Hungarospa Thermal Hotel*** nyugodt környezetben fekszik, közvetlen átjárás biztosított a fürdőkomplexumba. A szállodában 105 kétágyas klimatizált szoba, 3 apartman és 6 háromágyas szoba várja a vendéget.

  A Thermal Campingben lakókocsiállások áram és ivóvíz csatlakozási lehetőséggel, sátorhelyek, valamint felszerelt mobilházak egész évben rendelkezésre állnak.

  ***

  Hungarospa Hajdúszoboszló - Europe’s largest spa complex

  The Medicinal Bath with his famous thermal water offers recovering and refreshing. Hajdúszoboszló known as the rheumatic clients’ Mecca.The thermal bath is open all the year round. In the medical bath complete therapy packages can be requested besides medical supervision.

  The Aqua-Palace closed leisure spa welcomes all family members during the whole year. The spa offers exclusive pools and a broad selection of wellness and fitness services.

  In the open air spa are 15 different pools and the Aquapark with 15 different giant slides.

  The Premium Zone outdoor wellness spa satisfies five-star quality requirements with its special spectacle pools and with its comfort wellness services.

  The Hungarospa Thermal Hotel*** is located in a quiet environment with access to the bath complex. The hotel includes 105 double bed climatized rooms, 3 apartmans, 6 three-bed rooms.

  The Thermal Camping open throughout the year, includes van parking spots with electricity and water access, tent spaces and mobile houses.

  Információ, szállásközvetítés
  Information, accomodation trade:


  Thermal Tourist
  4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3
  Tel: 36-52/558551
  e-mail: thermaltourist@hungarospa.hu
  http://www.hungarospa.hu


  Dokumentum címe
   
  Típus
   
  Publikálva
   
  Méret

  Publikus dokumentumok

  Gyógyfürdő (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 2,043 Mb
  Strand (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 2,232 Mb
  Prémum zóna (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 0,899 Mb
  Aqua Palace (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 0,698 Mb
  Aquapark (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 1,014 Mb
  Tengerpart (kép) 
  jpg
   2023.08.16. 0,987 Mb
 • OMSZÖV-Medic Kft.

  Az Omszöv-Medic Kft, és elődje az Orvosi Műszer Szövetkezet 1952 óta azért dolgozik, hogy az egészségügyi intézmények műszer igényüket hazai forrásból, jó minőségben, ugyanakkor elérhető áron tudják kielégíteni.
  Az elmúlt évek során számos egészségügyi intézményt, ill. turisztikai-gyógyidegenforgalmi létesítményt szereltünk fel orvostechnológiával, úgymint:

  - Rendelőintézeteket,
  - Kórházakat, klinikákat,
  - Gyógyszálló hálózatokat,
  - Gyógy- és wellnessfürdőket,
  - Rekreációs központokat,
  - Rehabilitációs központokat,
  - Szanatóriumokat,
  - Magánfinanszírozású projekteket stb.

  Csakúgy, mint az elmúlt 56 évben, cégünk jelenleg is nagy hangsúlyt helyez a fizioterápiás készülékek fejlesztésére és gyártására, mely tevékenységünk egyik fő profilja. Termékeink és szolgáltatásaink minőséget az ISO 9001:2001 és ISO 13485:2002 minőségirányítási rendszerek, valamint a CE jelzet szavatolják. Termékpalettánkat és szolgáltatásainkat folyamatosan bővítjük, ezzel is biztosítva vevőinknek a minél teljesebb körű kiszolgálást.

  Cégünk tevékenyen részt vesz a hazai gyógy-idegenforgalmi projektek megvalósításában. Az ehhez kapcsolódó beruházásoknál vállaljuk komplett kezelőhelységek, gyógyászati egységek műszerparkjának szállítását és telepítését, ill. az ezzel összefüggő installációs tervek elkészítését.

  Főbb Gyógyászati termékeink:

  - Elektroterápa (Ultrahang, alacsony- és középfrekvenciás készülékek, vákuumterápiás készülék, kombinált elektroterápiás készülékek, TENS készülékek, elektroterápiás kezelőágy stb.)
  - Mágnesterápia
  - Hidroterápia (tangentoros gyógykád, elektroterápiás gyógykád, szénsavkád, kombinációs és medikai kádak, örvényfürdős gyógykád, szaturátor berendezés, négyrekeszes galvánkád, pillangókád stb.)
  - Iszapkeverők
  - Súlyfürdő berendezés
  - Betegemelők, masszázságyak
  - Infravörös lámpák stb.

  Termékeinkről és szolgáltatásainkról további információt a www.omszov-medic.hu internetes oldalon talál.

 • BTL Magyarország Kft.

  1154 Budapest, Pöltenberg Ernő u. 46 sz.
  GSM: +36 30 959 0406
  Tel./Fax.: +36 1 410 1345


  Web: www.btl-terapia.hu

  E-mail: btl@btlnet.hu

  További információkért kattintson a képre:

 • Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő

  Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő
  3246 Mátraderecske, Mátyás király utca 19/a.
  Tel: +36 36 576 200
  Fax: +36 36 576 204
  E-mail: mofetta@mofetta.eu
  Web: www.mofetta.eu

  Jelenlegi ismereteink szerint a széndioxid gáz balneoterápiás alkalmazása 2000 éves múltra tekint vissza. A római kori orvoslásban, később a népi gyógyászatban felismerték a természetes széndioxid fürdők gyógyító és rekreációs hatását. Kezdetben természetes, később mesterségesen kialakított gödrökben (a római korban teátrum-szerűen kialakított medencékben) történtek a kezelések.
  A hatásmechanizmus ismertté válása és az utóbbi időkben ún. civilizációs betegségek leküzdésében elért gyógyeredmények ráirányították a figyelmet a CO2 gázfürdő kezelések jelentőségére. A gyógyászatban ma már méltó helyet tölt be a száraz CO2 gáz, mint fizioterápiás tényező. A természetes széndioxid szárazfürdőt Európában (Románia, Lengyelország, Olaszország, Ausztria) évszázadok óta alkalmazzák. A gáz összetételétől függően az indikációs kör változik, a magas kéntartalmú erdélyi mofettákat elsősorban reumatológiai, mozgásszervi betegségekben alkalmazzák, a döntően széndioxidot tartalmazó szárazfürdő az angiológiai betegségekre is kiváló hatású.

  Mátraderecske lakossága az évszázadok során megtanult együtt élni a gázszivárgással, azonban néhány ház pincéjében, mélyebb fekvésű helyiségekben több alkalommal fordult elő rosszullét, tömeges baromfipusztulás, három esetben haláleset. Lakossági bejelentések 1992-ben jelezték a gázszivárgás növekedését, mely miatt földtani, kémiai, fizikai, radiológiai és gyógyászati vizsgálatokat végeztek a jelenség tulajdonságainak megismerésére, illetőleg a gyógyászatban történő hasznosítására.
  Három év kutatómunka, tanulmányutak és engedélyezési eljárás után a kúraszerű gyógyítás 1995 júniusában, indult el a faházból megépített kísérleti gázfürdőben.
  A kezeléseket elindító egészségügyi stáb négy év alatt olyan vizsgálati eredményeket tudott felmutatni, ami alapján az Egészségügyi Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága a talajból természetes módon feláramló és gyógyászati célra foglalt széndioxid gázforrás gázát külső alkalmazásban gyógygázzá minősítette. A Mofetta és környéke 2017-ben gyógyhely minősítést kapott.
  2001-ben nyílt először pályázati lehetőség egy korszerű többfunkciós gyógyászati központ megépítésére. A gyógyító munka 2006 óta folyik az új épületben, amikortól a Gyógygázfürdő elnevezést is használhatjuk. Fő tevékenység a kúraszerű gázfürdőzés, de mellette belgyógyászati, diabetológiai és reumatológiai szakrendelés, fizikoterápiás kezelések, valamint vérvétel is működik.

  A mátraderecskei gyógygáz összetételét tekintve a 86,16 tf% CO2 mellett tartalmaz 1,61 tf%-ban oxigént (O2), 7,13 tf%-ban nitrogént (N2), és 5,11 tf%-ban metánt (CH4). Radon tartalma viszonylag magas, radioaktivitása / 222 Rn / 125 kBq/m-3.

  KEDVES LÁTOGATÓ!
  A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy jó eredménnyel tudunk segíteni azoknak az embereknek, akik érrendszeri, magas vérnyomás, cukorbetegség érszövődményei, fekélyes és különböző reumatológiai betegségekben szenvednek. Az intézet vezetése és dolgozói mindent megtesznek azért, hogy ezt a páratlan kincset - a természetes úton feláramló széndioxidot, a MOFETTÁT – biztonságos és esztétikus környezetben vehessék igénybe a gyógyulni vágyók.
  Látogasson el erre a hangulatos Mátra aljai kis településre és használja ki természet adta csodálatos kincsünket!


  Dokumentum címe
   
  Típus
   
  Publikálva
   
  Méret

  Publikus dokumentumok

  Tájékoztató a széndioxid gyógygázfürdő kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül történő igénybevételéről 
  pdf
   2020.10.13. 0,289 Mb
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • - Gyógyfürdő (kép)
 - Strand (kép)
 - Prémum zóna (kép)
 - Aqua Palace (kép)
 - Aquapark (kép)
 - Tengerpart (kép)
 • - Tájékoztató a széndioxid gyógygázfürdő kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül történő igénybevételéről
 • Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a magyar pszichiátria meghatározó egyénisége és Társaságunk alapító tagja, Dr. Ozsváth Károly professzor 2024....>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei

  [ 2024.07.18. ]

 • Applications for the upcoming European Board of Paediatrics - European Academy of Paediatrics Exam (EBP-EAP Exam) taking place on 19 November...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

  [ 2024.07.18. ]

 • Kedves Kollégák, kedves Hallgatók, kedves immunológia iránt érdeklődők!Szeretettel meghívjuk Önöket a Magyar Immunológiai Társaság Vándorgyűlésére,...>> Magyar Immunológiai Társaság hírei

  [ 2024.07.17. ]

 • Az International Society of Hypertension következő kongresszusa 2024. szeptember 19-22 között lesz Cartagena-ban, Kolumbiában. Regisztráció:  >> Magyar Nephrologiai Társaság hírei

  [ 2024.07.17. ]

 • Pumpakezelésre jogosult centrumAlapfeltételAkkreditált diabetológiai szakellátóhely, mely kötelezettséget...>> Magyar Diabetes Társaság hírei

  [ 2024.07.12. ]