Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Számlaszám:
OTP 11712004-20004178

Tagdíj információk >>

A MAÉT alapítványa:
Alapítvány az érbetegekért
1122 Budapest, Városmajor u. 68.
Adószám:
18044775-1-43
Számlavezető bank: OTP Bank
Számlaszám:
11712004-20179128

Az alapítványnak szánt valamennyi megkeresést, levelet, kérelmet, továbbá a pályázati adatlapot a Titkárság e-mail címére kérjük küldeni:
Kattintson ide >>


Támogatási igény bejelentő pályázati adatlap >>

A Kuratórium elnöke:
Dr. Tamás László
Titkára:
Dr. Járai Zoltán
Tagok:
Dr. Farkas Katalin
Dr. Menyhei Gábor
Dr. Pécsvárady Zsolt
Dr. Vallus Gábor

 • Tisztelt Tagtársak! Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések...>> Magyar Nephrologiai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • Az egészségügyben dolgozók - köztük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyógyászati segédeszközöket kiszolgáló tagozatának...>> Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • A Magyar Tüdőgyógyász Társaság által jóváhagyott, hiteles és megbízható szakmai tájékoztató asztmás betegek részére a koronavírus pandémia vonatkozásában...>> Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • Kedves Kollégák! A koronavírus-járvány napról-napra új helyzet elé állít bennünket, alapellátásban dolgozó gyermekorvosokat. Olyan ellátási...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

  [ 2020.04.03. ]

 • A koronavírus járvány miatt eszkalálódó ellátási problémák idején a kezdeti intézkedések – csak sürgős ellátás biztosítása – túlhaladottá váltak. Számos...>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei

  [ 2020.04.03. ]

2020. január 1-től a társaság éves tagdíja megváltozik, 4.000,-Ft-ról 6.000,-Ft-ra emelkedik, a 35. éven aluliak számára pedig 2.000,-Ft-ról 3.000,-Ft-ra változik. Nyugdíjas orvosaink részére továbbra is ingyenes.


Változik továbbá a tagdíj befizetésének határideje is: 2020-tól az éves tagdíj befizetésének határideje minden év január 31.

További részletek

Az Európai Unió Egységes Adatvédelmi Szabályozást (GDPR - General Data Protection Regulation) vezetett be 2018. május 26-tól.


Az új EU rendelet (GDPR) értelmében a korábbi jóváhagyást meg kell erősíteni. A honlapra történő belépés után, ide kattintva Ön is nyilatkozhat adatai kezeléséről.

További részletek

Hírek

Elmarad a MAÉT szegedi és nyíregyházi Országjárás Programja

2020.03.13. - MAÉT

Kedves Kollegák!

A MAÉT ORSZÁGJÁRÁS PROJEKT igen sikeres kezdeményezésnek bizonyult, nagyon vártuk a következő két áprilisi alkalmat (Szeged, Nyíregyháza). Bár a mostani rendelkezések szerint tudományos üléseink jelen kritériumok alapján megszervezhetőek lennének, úgy döntöttünk, hogy a két rendezvényt áprilisban elhalasztjuk és azokat az őszi időszak idején pótolnánk. Ezzel a mind általánosabbá váló véleményhez csatlakozunk, miszerint gondosan ügyelnünk kell a corona vírus terjedésének akadályozására és ezzel a résztvevő kollegák biztonságára. A további ülések előkészítését júniusban fogjuk mérlegelni.

Megértésüket köszönve, a történteket sajnálva

üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán, a MAÉT elnöke - Dr. Kolossváry Endre, a MAÉT főtitkára

 

További részletek

Magyar Atherosclerosis Társaság XXIII. Kongresszusa (Velence, 2020.10.08-10.)

2020.03.08. - MAÉT

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2020. október 8-10. között rendezi meg XXIII. Kongresszusát.
A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

A Kongresszus időpontja: 2020. október 8-10.
A Kongresszus helyszíne: Velence, Resort Spa****
2481 Velence, Béke út

A Kongresszus Tudományos Bizottsága várja a főtémákhoz kapcsolódóan előadások, poszter prezentációk bejelentését, minden a témákkal foglalkozó kollégától.

Beküldési határidő: 2020. június 18.

Kedvezményes jelentkezés határideje: 2020. július 31.

Előadás-, poszter bejelentés, jelentkezés és további részletek a Szervezőiroda honlapján keresztül: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mat/

Meghívó

 

 

További részletek

A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra

2020.02.19. - MAÉT

Kedves Kollégák!

A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra, amely 2020. október 26-27. között lesz.

Jelentkezni lehet a név, munkahely és e-mail cím megadásával a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címen.

A jelentkezők neveit és elérhetőségeit megadjuk a szervezőknek, akik a nyár végén fognak pontos információt adni a jelentkezetteknek. Bővebben a https://www.aortic-live.com/ linken tájékozódhatnak.

Üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán
a MAÉT elnöke

 

További részletek

2020. május 14-én Portoban van lehetőség a következő európai érsebészeti szakvizsga letételére.

2020.02.10. - MAÉT

Kedves Kollégák!

Szeretném felhívni az érsebész kollégák figyelmét arra, hogy 2020. május 14-én Portoban van lehetőség a következő európai érsebészeti szakvizsga letételére.

Az ezzel kapcsolatos valamennyi információ a www.uemsvascular.com honlap FEBVS Examination fülén olvasható.

Üdvözlettel:

Dr. Szeberin Zoltán
a MAÉT elnöke

 

További részletek
Dr. Jámbor Gyula

Köszöntő dr. Jámbor Gyula születésnapjára

2020.01.06. - MAÉT

Sok szeretettel és nagy tisztelettel köszöntjük Jámbor Gyula Tanár Urat tanítványai, barátai, volt és jelenlegi munkatársai nevében 80. születésnapja alkalmából. Bár – főleg érsebészeti körökben – Jámbor Tanár Úr munkássága a mai napig jól ismert, de a fiatalabbak kedvéért néhány mondatban összefoglaljuk munkásságát, mely a magyar érsebészet egyik meghatározó pillére.

1939. december 21-én született a Győr megyei Kajárpécen.

1964-ben szerezett orvosdoktori diplomát a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Végzést követően az egyetem III. sz. Sebészeti Klinikájára került. 1972-ben Érsebészeti Osztály alakult a III. Sebészeti Klinikán, melynek vezetőjévé nevezték ki. 1974-től az Érsebészeti Osztály a II. sz. Sebészeti Klinikára került. Az osztályt 1985-ig, egyetemi docensi kinevezéséig vezette, majd onnantól az osztály szakmai irányítója lett. 1996-ban, a II sz. Sebészeti Klinika megszűnésekor érsebészeti munkacsoportjával együtt meghívásra került az I.sz. Sebészeti Klinikára, ahol a klinika új profiljaként megszervezte és vezette az érsebészeti munkát. 2003-tól a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Érsebészeti Részlegén folytatta tevékenységét nyugdíjazásáig.  

1968-ban tett sebész szakvizsgát. 1978-79-ben 10 hónapos tanulmányúton vett részt Belgiumban, a perifériás verőérsebészet tárgykörében, majd ezt felhasználva 1979-ben védte meg kandidátusi disszertációját. 1980-ban „honoris causa” kapta meg az érsebész szakorvos címet.  Tudományos munkásságát 60 dolgozat, 9 könyvfejezet, 129 tudományos előadás jelzi.

Magyarországon elsőként végzett sikeres a. mesenterica superior dezobliterációt az ér akut elzáródása miatt 1972-ben. Első alkalommal végzett hazánkban carotis interna sztenózis megoldására Y-V plasztikát. Bevezette a sebészi gyakorlatba az aorto-bifemoralis bypass műtétek retroperitonealis végzését. Kiemelkedően nagy számban végzett a lábszár és láb artériákra irányuló rekonstruktiv érműtéteket, valamint kidolgozója az autológ karvénával történő alsó végtagi rekonstrukcióknak is.

1970 és 2013 között vezetőségi tagja a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak. 1983 és 1989 között 6 éven át a Társaság főtitkára volt.

1993-ban a Magyar Angiológiai Társaság által alapított „Soltész Lajos Emlékérmet” kapta. Az emlékelőadást a lábszár arteriák rekonstruktiv műtéteiről tartotta.

 

Kedves Tanár Úr!

Kérjük, fogadd szeretettel tőlünk ezt a születésnapi megemlékezést. Kívánunk Neked hosszú, boldog éveket családod, gyermekeid és unokáid körében. Örökké optimista, kedves és humoros személyiséged, emberszereteted, humanitásod, legendás munkabírásod mindannyiunknak példamutatásként szolgál. Isten éltessen sokáig erőben, egészségben!

 

Tanítványaid, barátaid, munkatársaid nevében

 

Dr. Nagy András

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Sebészeti Osztály

További részletek

Elhunyt Dr. Nemes Attila Professzor úr

2019.12.31. - MAÉT

Dr. Nemes Attila professor emeritusra emlékezve

„Egy elkötelezett orvos mindig arra törekszik, hogy egyensúlyt teremtsen a személyes és emberi értékek, valamint a tudomány realitásai és Isten megfellebbezhetetlen akarata között.” (D. Allman)

Nemes Attila professzor emeritus, a Semmelweis Egyetem korábbi általános rektor-helyettese, az Ér- és Szívsebészeti Klinika korábbi igazgatója, az érsebész szakma egyik „nagy öregje”, röviddel 81. születésnapját követően, hosszú, méltósággal viselt szenvedés után, 2019. december 27-én visszaadta lelkét a Teremtőjének.

Munkásságának és hitvallásának akár rövid összefoglalása is lehetne a fenti idézet. Oktatói, kutatói és sebészi pályája az elmúlt, több mint hat évtized alatt elválaszthatatlanul összeforrt a Semmelweis Egyetemmel és a Városmajorral. 1957-ben medikusként lépte át először egyetemünk kapuját és már harmadévesként a városmajori klinikán externált. 1963-ben a legendás sebész professzor, Kudász József vezette IV. Sebészeti Klinikán indult el az érsebészet felé vezető úton. Olyan mesterek keze alatt szerezte meg elméleti és klinikai tudását, mint Soltész Lajos, vagy Szabó Zoltán professzorok. Ahhoz a nagy generációhoz tartozott, akik ott lehettek az érsebészet, a szívsebészet és a mellkas sebészet születésénél. 1968-ban sebészetből, 1970-ben tüdősebészetből és 1980-ban érsebészetből szerzett szakvizsgát. 1972-ben az orvostudományok kandidátusa, 1988-ban az orvostudományok doktora tudományos minősítést szerezte meg. Az egyetemi ranglétra összes fokát végigjárta. 1992-ben kapott tanszékvezető egyetemi tanári kinevezést az Ér- és Szívsebészeti Klinika élére. Szabó Zoltán professzor intelmeit megfogadva – „Tűzre, vízre vigyázzatok!” – tovább építette a nagyhírű városmajori intézményt. Nevéhez fűződik az OEP által finanszírozott stentgraft program beindítása, a Homograft Bank kialakítása, az intervenciós radiológia korszerű műveléséhez szükséges eszközpark megújítása, valamint az invazív kardiológia egyik hazai fellegvárának, a Cardiovaszkuláris Centrumnak a felépítése is. A budapesti infarktus ügyelet megszervezésében is aktívan részt vett. 1994-től a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem közös szervezésében elindított Egészségügyi Mérnökképzés egyik kezdeményezője és tárgyfelelőse volt. Elévülhetetlen érdeme, hogy egyetemi vezetőként rendszerváltozás viharaiban is sikerült konszenzust teremtenie és megőriznie az eredményes oktató, kutató és klinikai munkához szükséges békét. 1991-1995 között általános rektor helyettesként meghatározó szerepe volt az egyetem modernizációjában és az új egyetemi szabályzat kidolgozásában. Felismerte az angol és a német nyelvű képzés fontosságát. Tudatában volt annak, hogy az idegen nyelvű oktatás elengedhetetlen egyetemünk nemzetközi elismertségének megteremtéséhez. 27 könyv, 2 jegyzet, 48 könyv fejezet és 339 közlemény szerzője. 38 TDK hallgatója közül 28 ért el helyezést diákköri konferenciákon, 7 PhD hallgatója szerzett fokozatot.

Szakmapolitikai és közéleti tevékenysége is páratlan. Az általa betöltött funkciók felsorolása lehetetlen, így itt a teljesség igénye nélkül csak a legfontosabbakat említjük meg. Az Országos Érsebészeti Intézet igazgatója, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság elnöke, a Magyar Sebész Társaság vezetőségi tagja, a Budapesti Orvosi Kamara elnöke, a MOTESZ elnöke, az Érsebészeti Szakmai Grémium elnöke, a Magyar Akkreditációs Bizottság tagja, az Egészségügyi Minisztérium Szakképzési és Továbbképzési Tanácsának tagja, az Érsebészeti Vizsgabizottság elnöke volt. 2018-tól részt vett a Professzorok Semmelweis Kollégiumának munkájában.

Munkásságát több állami és szakmai elismeréssel jutalmazták:

- 1963. Felsőoktatási Érdemérem

- 1979. Kiváló Oktató

- 1996. Kitasato Emlékérem

- 1997. Soltész Lajos Emlékérem

- 1998. Magyar Érdemrend Középkereszt

- 2000. Balassa János Emlékérem

- 2001. Semmelweis Emlékérem

- 2002. MOTESZ Díj

- 2003. Batthyány-Strattmann László Díj

- 2005. Markusovszky Lajos Díj

- 2005. Műegyetem 1782. Érem

- 2005. XII. kerület első Díszpolgára

- 2010. Hippokrátész Emlékérem

- 2014. Magyar Érdemrend Középkereszt a Csillaggal.

Nemes Attila professzor úr élete végéig, amíg betegsége megengedte, a klinikán töltötte mindennapjait. Szakdolgozatok konzulenseként, PhD kutatások témavezetőjeként, vizsgáztatóként, valamint oktatási és klinikai tanácsadóként még emeritus professzorként is aktívan részt vett a tanszék munkájában. A Városmajor fél évszázadának egyik utolsó szemtanúja volt. Nemes Attila professzor úr nem csak az érsebészeti szakmában elért eredményei és az egyetem érdekében kifejtett páratlan erőfeszítései miatt áll példaként az őt követő generációk előtt, hanem azért az alázatért és szerénységért is, amit pályája során mindvégig tanúsított, függetlenül attól, hogy milyen beosztásban tevékenykedett és milyen feladatot kapott. Mély hitét nem az elmélkedés, hanem cselekvés tette élővé. Mindenkor bátran kinyilvánította, hogy a hit hiánya súlyos problémákhoz vezethet akár a társadalom, akár egy olyan kisebb közösség, mint egy munkahely, szintjén is. A baráti beszélgetések során mindig három példaképét említette meg: az Úr Jézus Krisztust, Gróf Széchenyi Istvánt és Semmelweis Ignác Fülöp professzort.

Professzor úr nekrológja letölthető ide kattintva

 

 

További részletek

Események

 • ápr21

  Charing Cross Symposium

  2020.04.21. - 2020.04.24. UK, London

  Kedves Kollégák!

  Szeretném felhívni a figyelmet a Charing Cross Symposiumra, amely 2020. április 21-24. között lesz Londonban.

  Fő témák:
  Aorta, perifériás artériák, vénás betegségek, akut stroke, dialízis, sebkezelés és új témaként vaszkuláris trauma.

  A 2019. december 31-ig történő jelentkezéssel 100,-fonttal olcsóbb a regisztrációs díj: azaz 595 GBP.

  Szakorvos jelölteknek 50% a kedvezmény: 172,5 GBP.

  A regisztrációt mindenki saját magának intézze, a kedvezményt jelentő kódért kérem írjanak a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címre.

  MAÉT tagoknak ingyenes előfizetési lehetőség van a Vascular News and Venous News újságra az alábbi linken: https://bibapublishing.com/subscriptions/

  Üdvözlettel:

  Dr. Szeberin Zoltán
  a MAÉT elnöke

   

 • okt08

  Magyar Atherosclerosis Társaság XXIII. Kongresszusa (Velence, 2020.10.08-10.)

  2020.10.08. - 2020.10.10. 2481 Velence, Béke út, Resort Spa****

  A Magyar Atherosclerosis Társaság 2020. október 8-10. között rendezi meg XXIII. Kongresszusát.
  A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

  A Kongresszus időpontja: 2020. október 8-10.
  A Kongresszus helyszíne: Velence, Resort Spa****
  2481 Velence, Béke út

  A Kongresszus Tudományos Bizottsága várja a főtémákhoz kapcsolódóan előadások, poszter prezentációk bejelentését, minden a témákkal foglalkozó kollégától.

  Beküldési határidő: 2020. június 18.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2020. július 31.

  Előadás-, poszter bejelentés, jelentkezés és további részletek a Szervezőiroda honlapján keresztül: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mat/

  Meghívó

   

   

 • okt26

  Aorta Szimpózium Hamburg

  2020.10.26. - 2020.10.27. Németország, Hamburg

  Kedves Kollégák!

  A MAÉT tagjai közül 10 fő számára regisztráció nélküli részvételi lehetőséget biztosítanak a szervezők a hamburgi Aorta Szimpóziumra, amely 2020. október 26-27. között lesz.

  Jelentkezni lehet a név, munkahely és e-mail cím megadásával a titkar.ersebtanszek@med.semmelweis-univ.hu címen.

  A jelentkezők neveit és elérhetőségeit megadjuk a szervezőknek, akik a nyár végén fognak pontos információt adni a jelentkezetteknek. Bővebben a https://www.aortic-live.com/ linken tájékozódhatnak.

  Üdvözlettel:

  Dr. Szeberin Zoltán
  a MAÉT elnöke

   

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30

A MAÉT alapítványa:

Alapítvány az érbetegekért

1122 Budapest, Városmajor u. 68.

Adószám:

18044775-1-43

Számlavezető bank: OTP Bank

Számlaszám:

11712004-20179128