Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Féléves folyóirat
az SM betegek mindennapi életének javításáraPostacím: 1386 Budapest,
Pf. 906/97 „SMs üzenet”


Telefon: 06-80-630-660

Sms szám: 06-309-630-660

Legfrissebb kongresszusok

  A közeljövőben nincs rendezvényünk.
  Legutóbbi rendezvényünk
 • AAN 68th Annual Meeting

  2016.04.16.
  Vancouver, BC, Canada

További rendezvények

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>

A Magyarországi Sclerosis Multiplex (SM) Centrumok legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • "Szárnyak nélkül is repülni kell.."- Május 25. - SM Világnap
  [2016.05.26.] - SM - Hírkategória: Általános
  Az SM Világnapon az ország minden részéből érkeztek a betegek, hogy részt vegyenek a naphoz kapcsolódó rendezvényen. Az SM Világnapját hazánkban idén 8. alkalommal is a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány MSMBA) szervezte.
  A programot a Vasúttörténeti Múzeumban, Budapest egyedülálló hangulatú kiállítóhelyén rendezték. A mintegy száz vendég előtt bemutatták az SM-dalt, egy kiváló minőségű és - a magyarsminfo.hu szerzőjének szubjektív véleménye
   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

 • Ha május, akkor Szabad Majálisozni!
  [2016.04.28.] - SM - Hírkategória: Általános
  Ha május, akkor az a szabadtéri rendezvények időszaka. Programajánlóval érkeztük most.
  Ez az időszak nemcsak a természetben jelzi a növekedést, virágzást, ígéretet, de az emberek közötti hálózatok újra-fonását, megerősítését, sőt, új kapcsolatok létrehozását is segíti. A társas támasz, a hasonló élethelyzet, a közös megküzdési stratégiákat alkalmazó emberi közösség hatalmas erőt és támaszt tud adni a betegeknek és hozzátartozóiknak.
   

  bővebben >>

 • Megváltozott munkaképességű ? Megváltozik a törvény is..!
  [2016.04.28.] - SM - Hírkategória: Általános
  A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és a munkavállalásuk szabályait is érintő törvény módosítása lép hatályba 2016. május 1-jén- olvasható a Rehabportal.hu oldalon.
   

  bővebben >>

 • Érzelmi támaszt is nyújthat a netes közösség
  [2016.04.07.] - SM - Hírkategória: Általános
  Nemrég olvashatták interjúnkat Oláh Rita pszichológussal, aki az Uzsoki kórházban fogadja értő szóval és nyitott szívvel, segítőkészen a betegeket. Miben és hogyan segít, mik a leggyakoribb helyzetek- ezekről szólt a beszélgetés első része. Rita még sok minden másról is beszél ebben az interjúban, pl. az internetes közösségek támogató szerepéről és a boldogsághoz segítő tényezőkről, valamint a pszichológus támogatásának elérési útjairól is. Dőljön hátra, kortyoljon teájába vagy kávéjába és ismerje meg a segítő által…
   

  bővebben >>

 • 'A kommunikáció szerepe a döntő..' – hogyan segít a pszichológus az Sm-betegeknek?
  [2016.03.24.] - SM - Hírkategória: Általános
  Egyre többen fordulnak pszichológushoz, ha válsággal kell megküzdeniük, vagy párkapcsolati,önértékelési és egyéb zavaraik vannak.  A magyarsminfo.hu megkérdezte az SM-betegekkel  a budapesti Uzsoki utcai kórházban kiemelten foglalkozó Oláh Rita, klinikai pszichológust a lelki segítségnyújtás részleteiről. A beszélgetés végén elérhető lesz a szakemberrel folytatott régebbi, 2011-es anyag is.
   

  bővebben >>

 • Mit tehetnünk a boldogságért? - Négy dolog, amit agykutatásból tudunk, és egy, amit az Oscar-díjról
  [2016.03.04.] - SM - Hírkategória: Általános
  Forrás: Pexels.comAz SM betegek a hosszan tartó betegséggel való együttélés alatt sokszor küzdenek negatív gondolatokkal, depresszióval, mert a  különböző nehézségekkel való folyamatos megküzdés stratégiáját nem mindenki ismeri.. Pedig mindenkinek elérhetőek azok az eszközök, amiket használva bízhatunk sorsunk jobbá válásában. Ehhez  a legkézenfekvőbb hozzávaló  a saját gondolkodásunk, a hozzáállásunk megváltoztatása... Merthogy ahogyan a negatív gondolatok le tudják húzni az embereket, így bizonyos tudatos gondolatok, történések, események fel is emelnek minket! Itt  az új évszak, itt volt február végén a plusz…
   

  bővebben >>

 • Gerincproblémák és jóga
  [2016.02.23.] - SM - Hírkategória: Általános
  Forrás: gerinc-terapeuta.huSok SM-beteg  és egyéb nehézséggel küzdő ember él gerincproblémával. A jóga áldásos hatásait azonban nekik sem kell nélkülözniük. Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, Dorn-gerincterapeuta, funkcionális gerinctréner cikkében erről is olvashatunk, és megismerhető, mire kell ügyelni a mindennapokban e téren?
   

  bővebben >>

 • Hogyan használják a szteroidot SM-betegeknél?
  [2016.02.19.] - SM - Hírkategória: Általános
  Forrás: Pexels.comA beteg kérdez, az orvos válaszol:

  Sok sm-beteg fórumon olvasható, hogy egy-egy állapotrosszabodás után szteroid-kezelést kap egy beteg. De mi is ez? Hogyan hat? Mindenkinek jó? Az új betegek, az ezzel először találkozók ill. hozzátartozók számára fontos tudni, miért és hogyan használ az sm-betegek kezelésben a szteroid, mit kell arról tudnunk, és mik az előnyei, hátrányai?" 

  A kérdésre dr. Rajda Cecília ideggyógyász szakorvos, az SMS Üzenet orvos szakértőjének válasza, az SMS Üzenet és a Magyarsminfo.hu közötti együttműködés jegyében."
   

  bővebben >>

 • Hogyan segít a jóga a székrekedésben?
  [2016.02.12.] - SM - Hírkategória: Általános
  Forrás: femina.huA jóga előnyös hatásait sok SM-beteg ismeri. Lapunkban is többször írtunk erről a témáról, és most is ezt folytatjuk. A sok SM-beteg által ismert székrekedés problémájára nyújthat segítséget az alábbi cikk, amit a szerző, Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, Dorn-gerincterapeuta, funkcionális gerinctréner engedélyével vettünk át. Köszönjük. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az átvett cikk eredeti oldalán reklámozott táplálék kiegészítők nem a mi ajánlásunk alapján kerültek fel. Önnek segíte a jóga, kipróbálta, kipróbálja?
   

  bővebben >>

 • Adókedvezmény és rokkantsági járadék - fontos tudnivalók
  [2016.01.29.] - SM - Hírkategória: Általános
  SzámolásAdókedvezmény fogyatékkal élőknek 2016
  Ezzel a címmel jelent meg egy írás nemrég a jogszabalykereso.hu oldalon, ahol részletesen leírják, hogyan és mekkora összeget lehet a fogyatékkal élőknek visszaigényelni a tőlük levont adóból.
   

  bővebben >>

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


SM Centrum hírek>>