Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

Tudományos fórumok az Uzsoki utcai kórházban: Cytoreduktív sebészet és hyperthermiás intraperitonealis chemoterápia (Budapest, 2023.11.24.)

A hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2023.10.11.

MST


Kedves Kollégák!

A hyperthermiás intraperitonealis chemoterápia (HIPEC) ma már nem számít új eljárásnak. Jóllehet a beavatkozást Sugarbaker professzor a múlt évezred végén kifejlesztette, mégis viszonylag kevés helyen végzik, országunkban is sokáig egyedül a Jósa András Kórházban történtek ilyen műtéteket. Ennek oka többrétű. Egyrészről biztosan szerepet játszik benne, hogy rendkívül komplex sebészeti technikát igényel mely ennél fogva nem mentes a szövődmények lehetőségétől. Kihívást jelent a társszakmák -anaesthesiológia, intenzív terápia, pathológia - számára is. Másrészről azonban az eljárásnak meg kell küzdenie az őt övező szkepticizmussal. A hashártyán terjedő daganatok kórjóslata általában rendkívül rossz. A klinikai onkológia ugyanakkor egyre újabb és újabb szisztémás terápiás lehetőségeket vonultat fel. Nem mindig egyszerű feladat kiválasztani azokat a betegeket, akik profitálhatnak a cytoreduktív sebészet (CRS) HIPEC-kel kombinált formájából, illetve időben meghozni a megfelelő döntést a beteg kezelési tervét illetően.

Mégis mostanra már 4 magyarországi centrumban végzünk CRS+HIPEC műtéteket. Ezért gondoljuk időszerűnek hogy beszéljünk róla. A kérdés nem csak sebészeti jellegű, ezért tudományos ülésünkön igyekszünk több oldalról körbejárni a problémát. Új pathológiai fogalmakkal ismerkedhetünk meg, átgondolhatjuk milyen kihívást jelent a CRS+HIPEC az anaesthesiológus számára a műtőben illetve az intenzív osztályon. Beszélünk a betegszelekcióról, érintünk onkológiai kérdéseket és igyekszünk áttekinteni az elért és elérhető
eredményeket. Tudományos ülésünket így multidiszciplináris formában rendezzük, várjuk nemcsak a sebészek, hanem az onkológusok, nőgyógyászok, pathológusok, anaesthesiológusok részvételét is. A programot Antonio Sommariva előadásai színesítik, aki az egyik legnagyobb olasz HIPEC központ vezető sebésze.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház és a Jósa András Kórház közösen rendezett tudományos ülésére.

Helyszín: Uzsoki utcai Kórház - Tanterem (1145 Budapest, Uzsoki u. 29-41.; www.uzsoki.hu)

Akkreditáció:  A tanfolyam a Semmelweis Egyetem felé utóakkreditációra kerül. További információ a későbbiekben: www. oftex.hu

Online regisztráció ide kattintva

További részletek ide kattintva

A meghívó és a program megtekinthető ide kattintva

Regisztrációs díj: 15.000 Ft /fő

Bursics Attila Tóth Lajos Barna