Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Ismételt felhívás jelölésre az MST tiszteletbeli tagja cím illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására

A hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2023.02.07.

MST


Tisztelt Kollégák!

2023 októberben esedékes kongresszusunkon ismét mód nyílik az MST tiszteletbeli tagja illetve a Magyar Sebészetért Emlékérem adományozására.

Alapszabályunk szerint az MST tiszteletbeli tagja az lehet, aki sebészeti területen kiemelkedő tevékenységet fejt ki, és akit az MST vezetősége a tisztségre megválaszt. Hagyomány szerint a tiszteletbeli tagságot külföldi kollégáknak adományozza a társaság. Az újonnan megválasztott tiszteletbeli tag a kongresszuson előadást tart.

A Magyar Sebészetért Emlékérmet a társaság nemzeti kongresszusán maximum 5 tagunk kaphatja meg. A kitüntetés pénzjutalommal nem jár. Azokat a 65 év feletti kollégáinkat tüntethetjük ki vele, akik pályafutásuk során sokat tettek a magyar sebészetért, a Magyar Sebész Társaságért, kiemelkedő szakmai, tudományos, oktatói, valamint vezetői tevékenységet folytattak, és Balassa János-emlékéremben nem részesültek.

Minden MST tag jogosult a díjazandókra javaslatot tenni, ezért kérjük, hogy javaslataikat 2023. február 28-ig - indoklással együtt – küldjék el az MST főtitkárának: szijarto.attila@med.semmelweis-univ.hu
SE Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika
1082 Budapest, Üllői út 78.

Az előzetesen írásban beérkezett jelöltek közül a kitüntetendő személyeket az MST vezetősége titkos szavazással választja ki.

Az eddigi tiszteletbeli tagok és a Magyar Sebészetért Emlékéremmel kitüntetettek névsorát az MST honlapján (www.mst.hu) lehet megtekinteni.

Tisztelettel:

István Gábor, MST elnök - Szijártó Attila, MST főtitkár