Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Figyelem!

A megtekinteni kívánt tartalom archív.

Magyar Sebész Társaság év végi körlevele - 2022. december

Hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2022.12.29.

MST


Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

„Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik”

Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

Szijártó Attila főtitkár - István Gábor elnök

  

 

Tisztelt Tagtársunk!

 

Esedékes a 2023. évi tagdíjak befizetése, határideje: 2023. január 31.

A tagdíj magában foglalja a Magyar Sebészet előfizetési díját, ennek postázását csak az évi tagdíj beérkezése után kezdik.

Honlapunkon lehetővé vált a tagdíj online befizetése, biztonságos felületen keresztül. Ez előnyösebb a banki átutalásnál, mert Önnek költséggel nem jár, és a tagdíjbefizetés az Ön felhasználói felületén azonnal jóváírásra kerül. 

A tagsági díj befizethető átutalással is a társaság alábbi bankszámlájára:
OTP Bank Rt. 11709002-20335452-00000000

FONTOS: Banki átutalásnál kérjük a közlemény rovatban feltüntetni: " az Ön neve, tagdíj és a megfelelő évszám"(pl.: Dr. Minta Miklós, tagdíj 2023).

2011-től az MST tagdíja egy naptári évre       10000,- Ft

Kedvezményezettek:

a tárgyévben 35. évüket elérők és fiatalabbak   6000,- Ft

a tárgyévben 65. évüket elérők és idősebbek     4000,- Ft

Tagnyilvántartásunk az MST honlapján (www.mst.hu) elérhető, minden tagunk a saját adatait ellenőrizni és módosítani tudja. Kérjük, ellenőrizze, javítsa adatait, egyúttal jelölje meg, hogy szekcióink közül melyeknek kíván tagja lenni!

Aki nem tudja jelszavát, kattintson a honlapon a bejelentkezési ablakban az Elfelejtett jelszó-ra, a szükséges információkat ezt követően megkapja.  Segítségért írjanak a  support@mst.hu -nak vagy a horanyi.janos@med.semmelweis-univ.hue-mail  címre Horányi Jánosnak. Nyilvántartási ügyekben is hozzá lehet fordulni: 20-825-8911.

Az Európai Unió Egységes Adatvédelmi Szabályozást (GDPR) vezetett be 2018. május 26-tól.  A honlapon regisztrált felhasználók korábban jóváhagyásukat adták, hogy megadott adataikat a Magyar Sebész Társaság kizárólag a saját működése, működtetése, valamint szakmai rendezvényekről történő tájékoztatás, illetve egyéb szakmai információk, szakmai anyagok eljuttatása céljából - használhatja. Az új EU rendelet (GDPR) értelmében a korábbi jóváhagyást meg kell erősíteni. A honlapra történő belépés után – ha még nem tette meg - Ön is nyilatkozzon adatai kezeléséről

Az ellenőrzést kérjük kiterjeszteni a tagdíj-befizetésekre is, és az esetleges elmaradást kérjük on-line vagy átutalással az MST számlájára (11709002-20335452) pótolni! Az MST rendezvényein a kedvezményes részvételi díjat csak a rendezett tagdíjú tagjaink vehetik igénybe.

Minden kedves Tagtársunknak Boldog Újévet kívánunk!

Baráti üdvözlettel:

Szijártó Attila főtitkár - István Gábor elnök