Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
2024. 03. 19.
Tisztelt Tagtársunk!
TÁRSASÁGI HÍREK
Tájékoztató emlő implantátumhoz társult anaplasztikus nagysejtes lymphomáról. Kiadja: Magyar Radiológusok Társasága Emlődiagnosztikai Szekció Vezetősége

Kedves Kollégák!

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium – Szekciónk közreműködésével – egy új szakmai irányelvet készített a szilikon emlő implantátumhoz társult anaplasztikus nagysejtes lymphoma (BIA-ALCL) diagnosztikájáról és kezeléséről. Információink szerint az anyag már véglegesítve van, de hivatalosan még nem jelent meg.

Mivel a BIA-ALCL esetek aluldiagnosztizálása gyakran előforduló jelenség, az irányelv aktualitását kihasználva szeretnénk mi is fókuszba helyezni a témát.

Az aluldiagnosztizálás egyik oka, hogy részletes és célzott patológiai és immunhisztokémiai feldolgozás hiányában felismeretlenül maradhat ez a betegség.

Az esetszám a 2020-2022 közötti két évben - az FDA honlapján elérhető adatok alapján - 800-ról 1130-ra növekedett, de valószínűleg ez a szám több ok miatt is alul van becsülve. A radiológusok is feltehetőleg sokkal többször látnak műtét után - egy éven túli - "szerómát", mint ahányszor erre a diagnózisra gondolnak és a folyadékból aspirálnának a pontos diagnózis céljából.

Tovább
Álláshirdetés: radiológus szakorvost keres a Duna Medical Center

A LIV nemzetközi kórházlánc által üzemeltetésre a közelmúltban átvett, megújuló Duna Medical Center privátkórházban, a gyorsan bővülő tevékenységeinkhez keresünk olyan, tapasztalattal rendelkező – elsősorban főállású alkalmazott vagy vállalkozó – aktív radiológus szakorvosokat, akik a magas minőségű munka elkötelezettjei, szívesen tanulnának, fejlődnének nálunk, kedvük lenne rezidenseket és egymást oktatni egy jó hangulatú közösségben.

Egyetemi licencképzési rész-akkreditációnk megvan, teljes akkreditáció folyamatban.

Emlődiagnosztikai, CT, MR, intervenciós gyakorlat előny, de nem alapfeltétel, ezeket nálunk is el lehet sajátítani. 

Felszerelés, profilok: 1,5T MRI, 128 CT (cardio, tüdőszűrés, CTC, AI), DSA, UH, rtg, DEXA, tomoszintézises mammo, sztereó, vákuum, vascularis és nonvascularis UH- CT- MRI vezérelt intervenciók, stb.

Várjuk jelentkezéseteket!

Prof. Forrai Gábor osztályvezető főorvos
Dr. Tombácz Andrea osztályvezető helyettes főorvos

E-mail: hr@dunamedical.com

Tovább
Gyermekradiológiai Kazuisztika (Budapest, 2024.04.06.)
Jelentkezni csak az esetet ismertető Kollégáknak kell: varildiko@yahoo.com címen. Szeretettel várunk mindenkit!
Tovább
Francia-Magyar Szimpózium és SIMS UH workshop új hírei

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Francia-Magyar Szimpóziumon egy plusz, különleges előadást is meghallgathattok. 

"Kognitív zavarok diagnosztikája - napjaink lehetőségei" címmel Prof. Krolak-Salmon Pierre, a memória, dementiák, öregedés, neurodegeneratív betegségek kiemelkedő nemzetközi szakértője egy órás előadást tart ápr 17. szerda délután, a workshopokat követően. A képalkotás új, kiemelt szerepét fogja bemutatni a fenti betegségek diagnosztikájában és célzott kezelésében.

A Szimpózium megkapta a maximális, 50 kreditpontos akkreditációt.

Szimpózium (ápr.17-19) regisztráció és részletes program: https://radio.kmcongress.com/

A SIMS Francia-Magyar mozgásszervi hands-on ultrahang workshop (ápr 20) a rendkívüli érdeklődés miatt betelt, a magyar és francia résztvevők száma elérte a 100-at, emiatt arra több jelentkezést már nem tudunk elfogadni. 13 ultrahang készülék segítségével, ugyanennyi párhuzamos csoportban tartjuk a gyakorlati képzést.

Szeretettel várunk mindkét programra!

Forrai Gábor, Jean-Pierre Tasu - a Szimpózium elnökei

Kerpel-Fronius Anna, Barta András - a Szimpózium társelnökei

Tovább
Gyermek Ultrahang Tanfolyam (Budapest, 2024.04.25-26.)

Jelentkezés: csak OFTEX-en: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=86076&tableid=0&retcode=tanflist

Szeretettel várunk mindenkit.

Tovább
XVI. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia (Zalakaros, 2024.05.09-11.)

Kedves Kollégák!

Lélek Imre Továbbképző Konferencia 2024. május 9-11. között kerül megrendezésre Zalakaroson.
Honlap: www.lelekimre.hu 

Továbbképző kurzusok a váll képalkotásról , az IBD és rectum tumor diagnosztikáról, kapcsolódó gyermekradiológiai témákból. Szombaton az MRT UH szekció „Tips and Tricks „ előadás sorozatával folytatjuk a miskolci kongresszuson elhangzott gyakorlati tudnivalókat.  Interaktív esetmegbeszélések klinikusokkal és UH gyakorlat színesíti a programot. 

Rezidensek, szakorvosjelölteknek pályázathatnak az MRT belföldi tanulmányutak pályázatán (www.socrad.hu).  

Sok szeretettel várunk benneteket!

Üdvözlettel,

Somogyi Rita
a konferencia elnöke

Tovább
Francia Radiológus Kongresszus (Párizs, 2024.10.04-07.) pályázati felhívás

Dear friend, dear colleague,

It is with great pleasure that the French Society of Radiology (SFR) introduces the "Rising Star For Radiology Grant (RSFRg)" program.

This initiative will provide selected candidates the opportunity to participate in a dedicated research day during JFR 2024 in Paris, under the mentorship of distinguished French radiologists from the boards of SFR and CERF.

Tovább
ESPNR 2024 (Budapest, 2024.11.13-16.)

European Pediatric Neuroradiology Congress
Budapest, Hungary
from 13/11/2024 until 16/11/2024

 

Tovább
A Francia Radiológus Társaság nyújtotta ösztöndíj lehetőségek 2024

A MAGYAR RADIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA FRANCIA MUNKACSOPORT FELHÍVÁSA A FRANCIA RADIOLÓGUS TÁRSASÁG NYÚJTOTTA ÖSZTÖNDÍJ LEHETÕSÉGEK 2024


1. Továbbképzési ösztöndíj (Bourse de Formation) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.
 

2. Kutatói ösztöndíj (Bourse de Recherche) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.

Tovább
További információkat olvashat a
Magyar Radiológusok Társasága honlapján.
© 2024 Magyar Radiológusok Társasága.
Valamennyi információ, dokumentum bármilyen formában történő megváltoztatása és/vagy bármilyen formában történő ismételt megjelentetése, felhasználása TILOS a Magyar Radiológusok Társasága előzetes irásbeli hozzájárulása nélkül! [ Copyright információk ]
Bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon bizalommal munkatársunkhoz
a webtamogatas@socrad.hu email címen.
Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Radiológusok Társasága tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a társaság információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.
Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!