Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
2024. 02. 23.
Tisztelt Tagtársunk!
TÁRSASÁGI HÍREK
XVI. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia (Zalakaros, 2024.05.09-11.) - Kedvezményes regisztráció március 8-ig!

Kedves Kollégák!

2024. május 9-11. között már 16. alkalommal rendezzük meg Lélek Imre Emlékülést és Továbbképző Konferenciát, Zalakaroson a Park Inn by Radisson Hotelben. 

A felkért előadásokat tartalmazó részletes tudományos program már megtekinthető a konferencia weboldalán: www.lelekimre.hu program menüben.  Fő témák: a vállízület képalkotása, az IBD és rectum tumorok diagnosztikája, gyermek gasztroenterológiai képalkotás,  szombaton pedig az MRT UH Szekció  „Tips and Tricks” előadás sorozatában gyakorlati tanácsokat kapunk a különböző régiók vizsgálataival kapcsolatban.  A kurzusok  multidiszciplináris szemléletét meghívott belgyógyász és sebész kollégák biztosítják, emellett UH gyakorlatok és interaktiv esetmegbeszélések színesítik a programot.  

A konferencia orvosok számára 50, szakdolgozóknak 25 ponttal akkreditált.  

Felhívjuk a figyelmet a korai regisztrációra, ami  kedvezményes részvételi  díjjal, garantált helyszíni szállásfoglalással  még 2 hétig – március 8-ig -  lehetséges a konferencia honlapján ! 

A részletes program megtekinthető ide kattintva: https://www.lelekimre.hu/program/reszletes-tudomanyos-program-2024

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Üdvözlettel,

Somogyi Rita
a Konferencia elnöke

Tovább
Gyermekradiológiai Kazuisztika (Budapest, 2024.04.06.)
Jelentkezni csak az esetet ismertető Kollégáknak kell: varildiko@yahoo.com címen. Szeretettel várunk mindenkit!
Tovább
Francia-Magyar Radiológiai Szimpózium (Budapest, 2024.04.17-19.) - Részletes program és jelentkezés

A Szimpózium fő témái: a mellékvesék képalkotásának 2023-as ajánlásai, a porta trombózis, az intenzív osztályos betegek hasi eltérései, a nem-traumás gerincvelő elváltozások, a gyulladásos központi idegrendszeri kórképek és a neuro-onkológia, a kontrasztanyagokkal kapcsolatos legújabb európai ajánlások.  Különlegesség lesz ebben az évben is: a Szimpóziumot követően, szombaton, a nemzetközileg jól ismert és népszerű SIMS Francia Mozgásszervi Radiológia Társaság tart nemzetközi hands-on mozgásszervi ultrahang tanfolyamot, francia és magyar hallgatókkal, és természetesen folyamatos tolmácsolással, az élő ultrahang gyakorlatokon is.

Tovább
Francia-Magyar mozgásszervi ultrahang hands-on workshop – a SIMS Francia Mozgásszervi Radiológiai Társasággal közös rendezvény (Budapest, 2024.04.20.)

A jövő évi Francia-Magyar Szimpóziumhoz kapcsolódóan, az azt követő szombati napon (2024. április 20.) egy kivételes eseményre is készülünk. Meghívtuk a nemzetközileg is kiemelkedő szakmai színvonalú SIMS előadóit, akik a Franciaországban sok éve népszerű MSK ultrahang hands-on workshop következő kiadását Budapesten fogják megtartani. A hangsúly az UH-vizsgálat elméleti és gyakorlati alapjain van, de jelentős szerepet kap a multimodális szemlélet, elsősorban az UH/MR korreláció. Kezdők és haladók egyaránt számíthatnak érdekességekre. Természetesen a kétirányú magyar tolmácsolás az előadások és UH gyakorlatok során is végig rendelkezésre fog állni, ahogy ez a Szimpóziumon is már megszokott.

A magyar résztvevők a szokásos francia díjazásnál lényegesen alacsonyabb áron jelentkezhetnek.

Tovább
Gyermek Ultrahang Tanfolyam (Budapest, 2024.04.25-26.)

Jelentkezés: csak OFTEX-en: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=86076&tableid=0&retcode=tanflist

Szeretettel várunk mindenkit.

Tovább
Francia Radiológus Kongresszus (Párizs, 2024.10.04-07.) pályázati felhívás

Dear friend, dear colleague,

It is with great pleasure that the French Society of Radiology (SFR) introduces the "Rising Star For Radiology Grant (RSFRg)" program.

This initiative will provide selected candidates the opportunity to participate in a dedicated research day during JFR 2024 in Paris, under the mentorship of distinguished French radiologists from the boards of SFR and CERF.

Tovább
ESPNR 2024 (Budapest, 2024.11.13-16.)

European Pediatric Neuroradiology Congress
Budapest, Hungary
from 13/11/2024 until 16/11/2024

 

Tovább
A Francia Radiológus Társaság nyújtotta ösztöndíj lehetőségek 2024

A MAGYAR RADIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA FRANCIA MUNKACSOPORT FELHÍVÁSA A FRANCIA RADIOLÓGUS TÁRSASÁG NYÚJTOTTA ÖSZTÖNDÍJ LEHETÕSÉGEK 2024


1. Továbbképzési ösztöndíj (Bourse de Formation) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.
 

2. Kutatói ösztöndíj (Bourse de Recherche) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.

Tovább
További információkat olvashat a
Magyar Radiológusok Társasága honlapján.
© 2024 Magyar Radiológusok Társasága.
Valamennyi információ, dokumentum bármilyen formában történő megváltoztatása és/vagy bármilyen formában történő ismételt megjelentetése, felhasználása TILOS a Magyar Radiológusok Társasága előzetes irásbeli hozzájárulása nélkül! [ Copyright információk ]
Bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon bizalommal munkatársunkhoz
a webtamogatas@socrad.hu email címen.
Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Radiológusok Társasága tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a társaság információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.
Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!