Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
2024. 02. 09.
Tisztelt Tagtársunk!
TÁRSASÁGI HÍREK
In memoriam Dr. Bálint Márton András

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy fiatal, igen fiatal kollégánk, dr. Bálint Márton András, életének 27. évében tragikus hirtelenséggel, rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Egyetemi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte. Végzés után, 2022. októberében kórházunkban, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézetben, mint belgyógyász rezidens kezdett. 2023. májusában szakot váltott, rájött, hogy őt inkább a radiológia érdekli. Nagy elánnal és érdeklődéssel vetette bele magát szakmánk rejtelmeibe.

Elvesztettünk egy kedves, szorgalmas, értelmes, a munkáját csendben és teljes odaadással végző, a betegekkel empatikus kollégát, aki hamar belopta magát kollégái szívébe.

Kiváló radiológussá válhatott volna.

Munkatársai nevében Márai Sándor soraival búcsúzok:

„Pihenj. Hallod a fák zúgását?
Valamit üzennek. Az ember megáll,
Hallgatja a zúgást, s egyszerre megérti,
Hogy kár volt sietni.„

Emlékét szívünkben őrizzük.

Gyászmisés búcsúztatását 2024. február 11-én 16:00-kor tartják a budai ciszterci Szent Imre templomban.

Gyászjelentés megtekintése ide kattintva

Tovább
Gyakorlati neuroradiológia tanfolyam (Budapest, 2024.02.16.)

Tisztelt Kollégák!

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is megrendezzük a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika Neuroradiológiai Tanszék és a Magyar Neuroradiológiai Társaság szervezésében a Gyakorlati neuroradiológia tanfolyamot, ami 2024. február 16-án 14:30-kor kezdődik és egy-egy hét kihagyásával május 17-én végződik. Felöleli a neuroradiológia valamennyi területét a fejlődési rendellenességektől a degeneratív gerincelváltozásokig, a stroke-tól az orbita és belső fül betegségeinek diagnosztikájáig. A tanfolyamot személyes megjelenéssel tervezzük, a helyszín a SE Neurológiai és Pszichiátriai Klinika tanterme (Budapest VIII. Balassa utca 6.) és tesztvizsga zárja május 17-én.

Tovább
Mozgásszervi Ultrahang Tanfolyam a Budai Irgalmasrendi Kórházban (2024.02.16-17.)

Időpont: 2024.02.16-17.
Akkreditációs pontérték: 32
A program megtekinthető ide kattintva

Jelentkezés folyamatos a Mozgásszervi Ultrahang Tanfolyamainkra, a drfzs@yahoo.co.uk email címen Dr. Farbaky Zsófia osztályvezető főorvosnál.

Tovább
Francia-Magyar Radiológiai Szimpózium (Budapest, 2024.04.17-19.) - Részletes program és jelentkezés

A Szimpózium fő témái: a mellékvesék képalkotásának 2023-as ajánlásai, a porta trombózis, az intenzív osztályos betegek hasi eltérései, a nem-traumás gerincvelő elváltozások, a gyulladásos központi idegrendszeri kórképek és a neuro-onkológia, a kontrasztanyagokkal kapcsolatos legújabb európai ajánlások.  Különlegesség lesz ebben az évben is: a Szimpóziumot követően, szombaton, a nemzetközileg jól ismert és népszerű SIMS Francia Mozgásszervi Radiológia Társaság tart nemzetközi hands-on mozgásszervi ultrahang tanfolyamot, francia és magyar hallgatókkal, és természetesen folyamatos tolmácsolással, az élő ultrahang gyakorlatokon is.

Tovább
Francia-Magyar mozgásszervi ultrahang hands-on workshop – a SIMS Francia Mozgásszervi Radiológiai Társasággal közös rendezvény (Budapest, 2024.04.20.)

A jövő évi Francia-Magyar Szimpóziumhoz kapcsolódóan, az azt követő szombati napon (2024. április 20.) egy kivételes eseményre is készülünk. Meghívtuk a nemzetközileg is kiemelkedő szakmai színvonalú SIMS előadóit, akik a Franciaországban sok éve népszerű MSK ultrahang hands-on workshop következő kiadását Budapesten fogják megtartani. A hangsúly az UH-vizsgálat elméleti és gyakorlati alapjain van, de jelentős szerepet kap a multimodális szemlélet, elsősorban az UH/MR korreláció. Kezdők és haladók egyaránt számíthatnak érdekességekre. Természetesen a kétirányú magyar tolmácsolás az előadások és UH gyakorlatok során is végig rendelkezésre fog állni, ahogy ez a Szimpóziumon is már megszokott.

A magyar résztvevők a szokásos francia díjazásnál lényegesen alacsonyabb áron jelentkezhetnek.

Tovább
A Francia Radiológus Társaság nyújtotta ösztöndíj lehetőségek 2024

A MAGYAR RADIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA FRANCIA MUNKACSOPORT FELHÍVÁSA A FRANCIA RADIOLÓGUS TÁRSASÁG NYÚJTOTTA ÖSZTÖNDÍJ LEHETÕSÉGEK 2024


1. Továbbképzési ösztöndíj (Bourse de Formation) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.
 

2. Kutatói ösztöndíj (Bourse de Recherche) 2024
Beadási határidő:
2024. április 15.

Tovább
XVI. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia (Zalakaros, 2024.05.09-11.)

Kedves  Kollégák!

A XVI. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia általános információi, a tudományos program és az online regisztráció elérhető a konferencia honlapján, a www.lelekimre.hu weboldalon. Kedvezményes regisztráció március 8-ig – még 1 hónapig - elérhető minden résztvevő számára.

Bíztatjuk a fiatal rezidens és szakorvosjelölt kollégákat a rendezvényen való részvételre kedvezményes regisztrációs díjjal, illetve az MRT-hez benyújtható pályázati lehetőségen keresztül, mellyel a konferencia költségének (regisztráció és szállás félpanzióval) közel kétharmadára lehet pályázni. Preferálunk néhány, a konferencia témáihoz kapcsolódó esetismertetést /rövid előadást is a pályázat során.

2024. május 9-11. között már 16. alkalommal rendezzük meg Lélek Imre Emlékülést és Továbbképző Konferenciát, Zalakaroson a Park Inn by Radisson Hotelben.  

Tovább
Francia Radiológus Kongresszus (Párizs, 2024.10.04-07.) pályázati felhívás

Dear friend, dear colleague,

It is with great pleasure that the French Society of Radiology (SFR) introduces the "Rising Star For Radiology Grant (RSFRg)" program.

This initiative will provide selected candidates the opportunity to participate in a dedicated research day during JFR 2024 in Paris, under the mentorship of distinguished French radiologists from the boards of SFR and CERF.

Tovább
Minimally-invasive treatments of the Thyroid and Save the Thyroid Course 2024 (Milan, Italy – February, 15th -16th 2024)

During the 2024 MITT meeting, the present guidelines on both benign and malignant thyroid disease management will be presented, and the most widely used techniques for ablation will be presented by renowned experts in the field. Also, the most updated evidence on the application of MITT in benign thyroid nodules, autonomously functioning thyroid nodules, and malignant tumours will be illustrated. Furthermore, a series of real-life clinical cases will be presented and discussed between the expert panel and the participants. 

Tovább
ESPNR 2024 (Budapest, 2024.11.13-16.)

European Pediatric Neuroradiology Congress
Budapest, Hungary
from 13/11/2024 until 16/11/2024

 

Tovább
További információkat olvashat a
Magyar Radiológusok Társasága honlapján.
© 2024 Magyar Radiológusok Társasága.
Valamennyi információ, dokumentum bármilyen formában történő megváltoztatása és/vagy bármilyen formában történő ismételt megjelentetése, felhasználása TILOS a Magyar Radiológusok Társasága előzetes irásbeli hozzájárulása nélkül! [ Copyright információk ]
Bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon bizalommal munkatársunkhoz
a webtamogatas@socrad.hu email címen.
Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Radiológusok Társasága tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a társaság információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.
Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!