Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

„A szinapszistól a szintézisig”

Magyar Pszichiátriai Társaság XIX. Vándorgyűlése

Időpont
2015. január 28-31.
Helyszín
Szeged, Kongresszusi Központ

Invitáló

A Magyar Pszichiátriai Társaság XIX. Vándorgyűlése

2015. január 28-31. Szeged

Ismét Vándorgyűlésre harangozunk. Az utóbbi évek tudományos rendezvényeinek gazdag szakmai programjára gondolva, nehéz olyan főtémát találni, ami nem csak a modern gyógyítás holisztikus szemléletét hangsúlyozza, de magába foglalja szűkebb szakmánk tárházának gazdagságát is. De jött egy gondolat, majd kibomlott, aztán egységgé állt össze. A gyakorlatban naponta, január végén a tudomány perspektivájából, szimbolikusan járjuk be az utat a „szinapszistól a szintézisig”. Hálózatok és csomópontjaik, rendszerek és kapcsolataik határozzák meg létezésünk dimenziót az anyagtól a szellemig, molekuláris összetevőktől a szervezet egységéig, az elemi információ megjelenésétől az emberi psziché működésének végtelenjéig...

Az Európa Bizottság által támogatott Human Brain Project az "Európai agy évtizedévévé" teszi a következő 10 évet. A program, amelynek része a magyarországi Nemzeti Agykutatási Program, a leggyakoribb pszichés megbetegedések kutatására is kiterjed. Tudományos és technikai szempontból megalapozhatja a medicina továbbfejlődését, amely emberek millióinak életminőségét lesz képes nagymértékben javítani.

Az elmúlt években vészharangot kongattunk. A pszichés zavarral élők gyógyítását egyre kevesebben, egyre nehezebb finanszírozási nehézségek közt végezzük, miközben a modern társadalmakban a pszichés zavarok előfordulása jelenti az egyik legnagyobb társadalmi és gazdasági kihívást. A minket megszólító sajtómegjelenések jelzik, hogy nem csak szűkebb értelemben vett szakmai kérdésekben, hanem közösségi jelenségek értelmezésében is kíváncsi a társadalom véleményünkre. Szerepünk markánsabb hangsúlyozásával a Kopp Mária Középtávú Nemzeti Lelki Egészség Stratégia kidolgozásában talán hangunk eljut a döntéshozókig is.

Társszakmáink képviselői részéről egyre nagyobb az igény az együttműködésre, egyre többen ismerik fel azt a tényt, hogy a pszichés egyensúly elvesztése nem csak szomatikus betegségek gyógyítását nehezíti, hanem testi betegségek kiindulópontja is lehet.

Az önkényesen kiemelt gondolatok jelzik, az érdeklődés középpontjában vagyunk. Használjuk ki az alkalmat. A főtémához kapcsolódva szakmánk teljes spektrumában mutassuk meg egymásnak, szakembertársainknak, minden érdeklődőnek mit tudunk. Mutassuk be szakmai műhelyeink eredményeit az alapkutatástól a terápiákig, vitasssuk meg dilemmáinkat, osszuk meg tudásunkat közös célunk, a pszichés zavarral élők gyógyítása, életminőségének javítása érdekében.

A hagyományoknak megfelelően, a keleti országrészbe, 10 év után Szegedre térünk vissza, várunk minden érdeklődőt az egyetem kongresszusi központjába.

Jó tanácskozást, gazdag tapasztalatszerzést, a társasági programokhoz jó szórakozást kívánunk,

Molnár Károly
A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke


HATÁRIDŐK


Absztrakt beadás MEGHOSSZABBÍTVA
2014.11.15.
Kedvezményes jelentkezés és fizetés MEGHOSSZABBÍTVA
2014.11.15.
Szállásfoglalás és fizetés
2014.12.10.

HELYSZÍN


Kongresszusi Központ Szeged
6722 Szeged, Ady tér 10.

KONGRESSZUSI TITKÁRSÁG


TENSI Kft.
1023 Budapest
Komjádi Béla u 1.

JÓNÁK Éva
Tel: +36 1 345 1553
Fax: +36 1 345 1544
E-mail:
ejonak@tensi.hu; mptinfo@tensi.hu
Legfrissebb kongresszusok
Tegye a Web-rendszert a kedvencek közé, így egy kattintással elérheti!
Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]