Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

ESEMÉNYEK

További rendezvények

MAGYAR PROTÉZIS REGISZTER

A MOT által koordinált Magyar Protézis Regiszter 2007.07.25. - 2016.07.01 között működött élesben. Az állam által kialakított Nemzeti Protézis Regiszter (protreg.neak.gov.hu) néven és címen működik.

A MOT által készített és koordinált korábbi Regiszter ma már kizárólag archiválási célokat szolgálva, csak megtekinthető formában érhető el web-rendszerünkben!
BelépésInformációkKIEMELT HÍR (Részletek a hír címére kattintva)

Tagdíjfizetési felhívás 20242024.01.15. - MOT

Tisztelt MOT Tag, kedves Kollegina/Kolléga!

 

Kérem, hogy a MOT alapszabályban meghatározott határidőig, 2024. március 31-ig a MOT honlapján (www.ortopedtarsasag.hu) online fizetéssel, vagy banki átutalással fizesd be a 2024. évi tagdíjat!

 

A tagdíj szakorvosok számára: 12000 Ft,
szakorvos jelöltek/rezidensek számára: 8000 Ft.

 

A MOT számlaszáma: 11711034-20316235

 

Nyugdíjas kollégák a főtitkárhoz írt levélben kérhetik az emeritus tagságot a 65. életévtől. Emeritus tagok mentesülnek a tagdíjfizetési kötelezettség alól.

 

Felhívom figyelmedet, hogy amennyiben a tagdíjfizetési kötelezettségednek a fenti határidőig nem teszel eleget, akkor a MOT alapszabály alapján MOT tagságod automatikusan megszűnik.

 

A Magyar Traumatológia Ortopédia Kézsebészet Plasztikai Sebészet folyóiratot is csak a határidőig befizetők kaphatják meg.

 

A társasági tagdíj befizetésről számlaigényedet kérem, hogy a befizetést követően haladéktalanul jelezd Perényi-Evetovics Zorkának, mert a befizetést követően legkésőbb 8 napon belül a számlát ki kell állítanunk.

További hírek

HÍREINK (Részletek a hír címére kattintva)

EFORT General Assembly and General Assembly Strategy meeting in Hamburg, 21 May 2024 – Invitation and Elections

On behalf of the EFORT Leadership, please find enclosed the invitation to the annual EFORT General Assembly taking place this year in Hamburg, Germany on Tuesday, 21 May.

 

As in previous years, we will start with the strategy discussion between 14:00 and 16:00 followed by the General Assembly from 16:30 to approx. 18:15 CET.

 

EFORT General Assembly and General Assembly Strategy meeting in Hamburg, 21 May 2024 – Invitation and Elections

 

DRAFT agenda EFORT General Assembly Meeting Hamburg, Germany Tuesday, 21 May 2024

A Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság 16. Kongresszusa (Balatonalmádi, 2024.04.11-13.) - Elkészült a program

Kedves Kollégák,

 

Társaságunk 16. kongresszusát 2024. április 11-13. között ismét a Balaton partján,  Balatonalmádiban tervezzük megtartani. 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a konferencia regisztrációs- és absztraktfeltöltő felülete megnyílt, melyet az alábbi REGISZTRÁCIÓ szóra kattintva ér el.

 

Regisztráció

 

A program megtekinthető ide kattintva

 

A frissítéseket a kongresszus honlapján tesszük közzé: https://www.altagra.hu/a-magyar-artroszkopos-es-sportsebeszeti-tarsasag-ii-nemzetkozi-artroszkopos-tovabbkepzo-kongresszusa/

 

Kongresszusunkon

Gyermektraumatológiai szakvizsga - Jelentkezési határidő: 2024.02.19.

Tisztelt Kollégák!

 

2024. február 12-én megjelent a Magyar Közlöny 2024. évi 15. számában a belügyminiszter 7/2024. (II. 12.) rendelete. A rendelet szerint önálló, ráépített gyermektraumatológiai szakvizsga letételére van lehetőség. A rendelet részletesen leírja azt, hogy milyen szakképzés teljesítése esetén tehető le a szakvizsga. Azonban 2024. május 31-ig a szakképzés teljesítése nélkül jogosult a szakvizsga letételére az adott szakterületen legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező személy abban az esetben, ha már rendelkezik a szakképzés bemeneti feltételeként előírt szakképesítések valamelyikével.”

 

Gyermektraumatológia szakképesítés esetén tehát 2024. május 31-ig a szakképzés teljesítése nélkül jogosultak a szakvizsga letételére azok, akik az adott szakterületen legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek és rendelkeznek gyermeksebészet vagy ortopédia és traumatológia vagy ortopédia vagy traumatológia szakképesítéssel.

 

Az OKFŐ Nemzeti Vizsgabizottság fel kívánja mérni a fenti  feltételek mellett május 31-ig gyermektraumatológiai szakvizsgát tenni óhajtók létszámát.

 

A fentiek alapján kérem, hogy 2024.02.19-ig

EFORT Congress Update n°7 - Early registration deadline: 3 weeks to benefit from best rate

You have until 29 February 2024 to register with the early bird registration fees for the 25th EFORT Congress.

Remember that our online registration platform is the only official way to join us from 22 to 24 May 2024 in Hamburg, Germany!

 

Haladó lábsebészeti cadaver kurzus (Budapest, 2024.05.04.)

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaim!

 

2024. május 4-én kerül megszervezésre az idei lábsebészeti témájú cadaver kurzus. Az idén csak a haladó szintet oktatjuk. A bázis kurzus most halasztásra kerül. A haladó kurzusra a bázis kurzuson már résztvett kollégákat várjuk.
Az OFTEX portálon még mindkét szint témája olvasható. Kérem, ez ne tévesszen meg benneteket.
A helyszín szokás szerint a Semmelweis Egyetem I-es Pathológiai Intézete.

 

A téma a lábsebészet alapjait képező előláb-elváltozások biomechanikai hátterét és és műtéti ellátását taglalja.
A hallux valgus ellátás extrémebb indikációs formái. Lapidus arthrodesis, Reverdin-Green-Laird osteotomia
A hallux rigidus ellátása. Keilectomia, Waterman-Green osteotomia, MTP I desis
A szabó bütyök ellátása. Mini Austin, scarfette
Kislábujjak multidirekcionális , friss deformitásainak ellátása Plantar plate refixatio

 

A gyakorlatoknál segítséget nyújtó kollégák: dr. Bodó Kadosa, dr. Czipri Mátyás, dr. Halmay Vilmos, dr. Koós Zoltán, dr. Pajor Sándor

 

A

A MOT pályázatot hirdet a 2024. vagy 2025. évi EFORT Kongresszus részvételi díj elnyerésére. Beadási határidő: 2024.05.31-ig meghosszabbítva!

A Magyar Ortopéd Társaság pályázatot hirdet a 2024. vagy 2025. évi EFORT Kongresszus részvételi díj elnyerésére 3 fő részére, melyet az Asszisztencia Kft. ajánlott fel a MOT számára.

 

Pályázók az alábbi feltételekkel pályázhatnak:

- 35 év alatti életkor

- MOT tagság (befizetett tagdíjjal igazolt)

- osztályvezető támogató levele

- a pályázónak díjazott Zinner pályamunkával kell rendelkeznie a 2024-es évben elbíráltak között. 

 

A jelentkezőknek rövid önéletrajzot kell benyújtani, mely tartalmazza eddigi tudományos munkájukat, egyéb társasági tagságukat, továbbképző rendezvényeken, kongresszusokon való részvételüket, díjakat, tudományos elismeréseket. A jelentkezéseket a MOT Főtitkárához, Prof. Dr. Vermes Csabához lehet benyújtani a vermes.csaba@pte.hu címre.

 

A pályázat beadási határideje meghosszabbítva: 2024.05.31-ig!

 

A jelentkezők közül a MOT elnöksége választja ki az arra érdemesnek ítélt három személyt.

További hírek
ONLINE TAGDÍJBEFIZETÉS

MOT tagdíj összege szakorvosoknak: 12.000 Ft

Szakorvosjelölteknek 8.000 Ft.

65 éves kortól lehet kérni az emeritus tagságot a MOT Főtitkárához írt levélben. Az emeritus tagot tagdíjmentesség illeti meg a MOT alapszabálya szerint.

70. életév betöltése után tagdíjfizetési kötelezettség nincsen.