Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Ha e-mail címe nem szerepel nyilvántartá-sunkban, emiatt nem tudott automatikus jelszóemlékeztetőt igényelni, kérjük forduljon a Technikai Ügyfélszolgálathoz >>

Publikációs adatbázise-GFR kalkulátorKidney and Blood Pressure ResearchHypertonia és Nephrologia
január
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 29
 • 30
 • 31
Vese Világnapja, 2017
Már csak kevesebb, mint 3 hét van hátra a Vese Világnapjáig!

2017. március 9-én az elhízás káros következményeire és annak a vesebetegségekkel kapcsolatos összefügéseire szeretnénk felhívni a figyelmet, hangsúlyozva az egészséges életmód és az azt támogató intézkedések fontoságát, mint a megelőzés egyik lehetséges módját.Az idei Vese Világnap központi üzenete:


A vesebetegség és az elhízás


EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDDAL AZ EGÉSZSÉGES VESÉKÉRT!A vesebetegség és az elhízásAz elhízás a szervezet kórosan megnövekedett zsírtartalmát jelenti.

Beszélhetünk túlsúlyról és elhízásról:Túlsúly:

–Az „ideális” testsúly 110-120%-a között

–BMI (testtömeg index): 25-30 kg/m2Elhízás:

–Az ideális testsúly 120%-a felett

–BMI (testtömeg index): 30 kg/m2 felettMagyarországon három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott.

Európai adatok szerint minden harmadik gyerek küzd túlsúllyal és ez hazánkban sincs másként: Magyarországon az elmúlt 20 évben megháromszorozódott az elhízott gyermekek száma.

Az egészségtelen táplálkozás és a kevés mozgás egyaránt hozzájárul a magyarok jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához.Az elhízás kockázati tényezője a vesebetegség kialakulásának: közvetve és közvetlenül is krónikus vesebetegséghez vezethet.

- Közvetve növeli 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, amelyek a krónikus vesebetegség fő rizikófaktorai,

- de közvetlen vesekárosodást is okozhat, mert az elhízás növeli a vese és a kompenzáló mechanizmusok terhelését.br />
Azoknál az embereknél, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, 2-7-szer nagyobb a végstádiumú vesebetegség kialakulásának az esélye, mint a normál testsúlyúaknál.Az elhízás, valamint a krónikus vesebetegség nagyrészt megelőzhető. Az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás nagy mértékben segít megelőzni az elhízás és a vesebetegség kialakulását.Védje a veséjét!Kérjük csatlakozzon a Vese Világnapjához helyi szinten, hogy minél több hazai rendezvénnyel legyünk részesei a világ szinten ünnepelt eseménynek. Hívjuk fel együtt a magyar társadalom és a világ figyelmét veséink egészségének fontosságára!

Szervezzünk helyi, regionális eseményeket, használjuk a közösségi médiát, hogy minél hatásosabban tudjuk megszólítani közvetlen környezetünket.

Ötleteket és letölthető információkat találhat a Magyar Nephrologiai Társaság honlapján, amelyet folyamatosan frissülő magyar tartalommal látunk el, valamint a World Kidney Day nemzetközi oldalán:

http://www.nephrologia.hu/info.aspx?sp=80 >>

http://www.worldkidneyday.org/ >>Kérések, kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Bízva tevékeny együttműködésükben!Üdvözlettel,
Prof. Dr. Reusz György
Elnök

Dr. Kárpáti István
Főtittkár

Böcskei Virág
Programfelelős
+36 30 445 8761
MAGYAR NYELVŰ KAMPÁNY- ÉS SAJTÓANYAGOK


Az alábbi anyagok szabadon felhasználhatók a Vese Világnapi események szervezéséhez és lebonyolításához:

(Letöltés a linkre kattintással, majd a megnyíló ablakban jobb egérgomb, Kép mentése másként paranccsal)


Plakátok és képek:


A Vese Világnap fekvő elhelyezésű plakátja >>

A Vese Világnap álló elhelyezésű plakát >>

Infógrafika a krónikus vesebetegségről >>

A Nemzeti Veseprogram plakátja - óva veséjét >>

Vese Világnap logója >>

Vese Világnap logója .pdf-ben >>

Védd a veséd, tudd meg hogyan! plakát pdf-ben >>

Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus vesebetegség előszobája - plakát .pdf-ben >>

8 aranyszabály a vese védelmében >>
Hanganyag:


(Letöltés jobb egérgomb kattintás, Cél mentése másként paranccsal)


A 8 aranyszabály hanganyaga >>
Dokumentumok:


Fontosnak tartjuk és kérjük a hazai nephrologiai központokat, hogy kezdjenek hozzá a regionális lakossági rendezvények szervezéséhez és a sajtókommunikáció tervezéséhez.
Kérjük az egyes nephrologiai központokat, hogy a Vese Világnap regionális programját (ideje, helye, tervezett programja) küldjék el a Nemzeti Vese Program programszervezőjének (Böcskei Virág nemzetiveseprogram@gmail.com) és a Magyar Nephrologiai Társaság főtitkárának (Dr. Kárpáti István istvan.karpati@nephrologia.hu).

Az információkat közzétesszük a Magyar Nephrologiai Társaság és a Nemzeti Vese Program honlapján.Ugyancsak közzétesszük az egyes események összefoglalóit, szakmai anyagait és sajtómegjelenéseit amennyiben azokat időben megkapjuk.


A VESE VILÁGNAP HAZAI ESEMÉNYEI

Ajka


Az ajkai műveseállomáson idén a Vese Világnapja alkalmából 2017. március 16-án nyílt napot tartunk.
Ennek keretében 09.00 és 15.00 óra között várjuk a helyi nyugdíjasklub ( köztük a diabeteses és hypertonia klub ) tagjait , az egészségügyi szakközépiskola diákjait, valamint a kórház ill. a környékbeli háziorvosi rendelők egészségügyi személyzetét is.

A rendezvényen előadások hangzanak el a diabetes ill. a krónikus vesebetegség témáját illetően . Lehetőség lesz találkozni transzplantált vesebetegekkel , krónikus haemodialízis ill. peritoneális dialízisben részesülő betegekkel is. Vezető technikusunk bemutatja az állomás működésének műszaki hátterét is.Baja


Diaverum Dialízis Központ

2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával

Szűrővizsgálatok

Dietetikai tanácsadásBESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A BAJAI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐLhttp://baja.hu/index.php/ aktualis-hirek/item/5442-a- vesebetegseg-es-az-elhizas >>Békéscsaba


A Vese Világnap alkalmából Békéscsabán, a Dialízisközpontban tartunk nyílt napot érdeklődő egészségügyi dolgozók, civilek, dializált betegek hozzátartozói számára március 9-én 12-14 óra között.

A megye egészségügyben dolgozó orvosai, ápolói, gyógyszerészei részére a csatolt meghívóban >> szereplő tudományos rendezvényt szerveztük, a meghívót a családorvosoknak, kórházi és rendelőintézeti orvosoknak emailben juttattuk el.BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A BÉKÉSCSABAI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐLVIDEÓK:
A 12. Vese Világnap alkalmából tudományos ülést tartottak a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórházban. Az előadások fő témája a vesebetegség és az elhízás viszonya volt.

Forrás: Csaba TV


3 perc 20 mp-től:Forrás: behir.hu
Békéscsabai Médiacentrum 7. TV Híradója

SZÖVEGES:

http://www.behir.hu/vese- vilagnap-letfontossagu- szervunk-vedelmeert >>Budapest


Péterfy Kórház

Örömmel tájékoztatlak, hogy a Vese Világnapja alkalmából a Péterfy Kórház Ebédlőjében a "REN-RO Alapítvány az elesettekért" Alapítvány VESEKLUB-ja 2017.március 9-én rendezvényt szervez, melynek fő témája: "A vesebetegség és az elhízás" - "Ma van a Vese Világnapja!"

Az Alapítvány már évtizedek óta rendszeresen szervez kirándulásokat, rendezvényeket, jeles napokon ünnepi műsorral készülnek (pl. karácsony), ahol dializált vesebetegeink és a még dialízis előtt álló gondozott vesebetegeink vesznek részt igen nagy számban. A rendezvényeken a vesebetegséggel, diétával, életmóddal kapcsolatos tudnivalókról orvosok tartanak a betegeknek előadást. Az alapítvány a nehéz sorsú betegeket segíti is pl. karácsonykor élelmiszer csomagokkal.


A rendezvény meghívója letölthető ide kattintva >>Rókus Kórház Diaverum Dialízis Központ

2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával

Szűrővizsgálatok

Dietetikai tanácsadásSzent Margit Kórház

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2017. március 9-én a Nemzetközi Vese Világnapja alkalmából tartandó találkozónkra.

Helyszín: Szent Margit Kórház Konferencia terem (A épület, I. emelet) 1032 Budapest, Bécsi u.132.

Időpont: 2017. március 9. 16:00Program:Vendégünk:
Dr. Rosivall László professzor úr, aki 2005-ben nemzetközi fórumon javasolta a Vese Világnap megünneplését minden év március 2. csütörtökén.

Dr. Polner Kálmán: A túlsúly és az elhízás helye a vesebetegség rizikótényezői között

Tóth Eszter dietetikus: A diéta szerepe az elhízás megelőzésében és a szervi szövődmények elkerülésében

Szent Margit Alapítvány Kuratórium: Korányi emléklappal kitüntetett betegeink, „akik példát mutattak a vesebetegséggel való megküzdésben, és aki9kre büszkék vagyunk” Kapják: Újszászi Edéné és férje, valamint Héjja Donát és édesanyjaBESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A BUDAPESTI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐL(08.40-től):Debrecen


Programok a Vese Világnap alkalmából a Debreceni Egyetem Nephrológiai Tanszék - FMC Extracorporalis Szervpótló Centrum és a Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének szervezésében


2017. március 5. „Mozgásban a vese egészségéért” Reggeli gyalogtúra

Gyülekezés 8:30-tól a Kossuth téren a Kossuth szobornál.

Indulás 9:00 órakor.

Táv: Kossuth tér - Klinika Központ

Velünk tartanak a Debreceni Sportcentrum neves sportolói is!


Lakossági fórum 10:00 órától az In Vitro Diagnosztikai Tömbben (I. Belgyógyászat melletti épület)

A fórumon résztvevő szakemberek: Dr. Balla József, Dr. Harangi Mariann, Dr. Kárpáti István, Király Enikő, Körtvélyesiné Bari Krisztina, Dr. Nemes Balázs, Dr. Szabó Tamás, Szebenszki Erzsébet, Dr. Ujhelyi László, Zákány Edit
A résztvevők között ajándékokat sorsolunk ki! - egy 3 nap 2 éjszakás wellness hétvége a hajdúszoboszlói Silver Hotelben, - egy két fős vacsora a hajdúszoboszlói Silver Hotelben - egy dedikált kézilabda a DVSC-TVP kézilabda csapattól, - egy 20.000 Ft-os Decathlon vásárlási utalványNyílt nap a Dialízis Centrumban 12:00 órától a Debreceni Egyetem Nephrológiai Tanszék - FMC Extracorporalis Szervpótló Centrumban


A meghívó letölthető ide kattintva >>


Mozogj! Fotózz! Nyerj - A Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete fotópályázata a Vese világnap alkalmából!

A nyereményjáték során olyan fotókat várunk, ami kifejezi, hogy ki mit tesz veséje egészségének megőrzése érdekében.

A pályázat határideje: 2017. február 23. - március 2.

A díjátadásra a Debreceni Egyetem In Vitro Diagnosztikai Tömbjében (I. Belgyógyászat mellett) rendezett Lakossági Fórumon kerül sor.

További részletek, pályázati feltételek ide kattintva >>BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A DEBRECENI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐLVIDEÓK:


1.)

Debrecen TV (DTV) Esti közelkép c. műsora >>
(TV interjú megtekinthető 13 perc 37 től)

2.)
3.)

Debrecen TV Napszemle c. műsora 2017.03.05. >>

(TV interjú megtekinthető 7 perc 43-tól)

4.)
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai is segítették a Vese Világnap kampányát (Fotók és videó) >>
SZÖVEGES:


1.)
Debreceni Egyetem: Hírek >>
2.)
Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar: Meghívó >>
3.)
Debreceni Sport Centrum cikke a Vese Világnapjáról >>
4.)
Hajdú online >>
5.)
A vese védelméért emeltek szót Debrecenben is >>

(Forrás: dehir.hu)
6.)
"Kivesézik, hogy mi vár a dialízisközpontban" (a Hajdú-Bihari Napló 2017.03.02-i cikke) >>

(Forrás: Hajdú-Bihari Napló)
7.)
"Vesevédő séta sportolókkal" (a Hajdú-Bihari Napló 2017.03.04-i cikke) >>

(Forrás: Hajdú-Bihari Napló)
8.)
Az egészséges vesékért sétáltak (a Hajdú-Bihari Napló 2017.03.06-i cikke) >>
9.) Fotók a sétáról (kattintásra nagyíthatóak):

Fotó: Derencsényi István, Hajdú-bihari Napló10.)
Campus Rádió adása a 2017. évi Vese Világnapjáról, I. rész >>Campus Rádió adása a 2017. évi Vese Világnapjáról, II. rész >>
11.)
"Az egészséges vesékért sétáltak" (Naplo.hu, Hajdú-Bihari Napló 2017.03.06-i cikke) >>

12.)
Vese Világnapi meglepetés labdák Debrecenben városszerte >>
13.)
Debreceni Vese Világnapi fotópályázat és nyertesei >>
Dunaújváros


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A DUNAÚJVÁROSI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐLhttps://dunaujvaros.com/hirek/ 201703/vesebetegseg_es_ elhizas_nyilt_nap_a_korhazban >>Gyöngyös

BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A GYÖNGYÖSI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐL3 perc 25 mp-től:Forrás: Gyöngyös TV
Gyula


A Vese Világnap alkalmából Gyulán, a Dialízisközpontban tartunk nyílt napot érdeklődő egészségügyi dolgozók, civilek, dializált betegek hozzátartozói számára március 9-én 12-14 óra között.

A megye egészségügyben dolgozó orvosai, ápolói, gyógyszerészei részére a csatolt meghívóban >> szereplő tudományos rendezvényt szerveztük, a meghívót a családorvosoknak, kórházi és rendelőintézeti orvosoknak emailben juttattuk el.Kalocsa


A kalocsai Egészségfejlesztési Iroda (EFI) csatlakozik a Vese Világnapjához, és a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban működő Művese Központtal közösen Egészségnapot szervez, amelyen egész nap minden érdeklődőnek testsúlyt, testmagasságot és csontsűrűségmérést végzünk.Diaverum Dialízis Központ

2017. március 9. - Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával

Szűrővizsgálatok (csontsűrűség-mérés is)

Dietetikai tanácsadás


Kaposvár


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A KAPOSVÁRI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐLhttp://kaposvarmost.hu/ magazin/egeszseg/2017/03/09/ az-elhizas-a-cukorbetegseg-es- a-magas-vernyomas-a-kronikus- vesebetegseg-eloszobaja.html >>

http://vorosmartyradio.hu/ 2017/03/09/ma-van-a-vese- vilagnapja/ >>

https://nemzeti.net/a-vese- vilagnapja-a-tulsuly-a-vese- legnagyobb-ellensege-8416059. html >>
Miskolc


Rádió interjú Dr. Ladányi Erzsébettel, az FMC Miskolci Nephrologiai Központ orvosigazgatójával

Lakossági fórum a pácienseknek az FMC Miskolci Nephrologiai Központjában, amelynek keretében előadásokat hallgathatnak meg.BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK A MISKOLCI VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐL

„Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!” - interjú dr. Ladányi Erzsébettel
Forrás Médiatár Csillagpont Rádió
Nyíregyháza


Program

A részletes program letölthető ide kattintva >>BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAPI ESEMÉNYEKRŐL NYÍREGYHÁZÁNVIDEÓK:Forrás:
Nyíregyházi Televízió

Forrás:
Híradó Kölcsey TVKÉPEK:


http://www.nyiregyhaza.hu/ vese-vilagnapja-2017-foto- szarka-lajos-2017-03-09 >>

https://photos.google.com/ share/ AF1QipN79KY7R0iYSjRrqd9x8GnxJa fpBXyG3w24Htk2BSLkAl02pMWNeEKi q4KfJddPiQ?key= bDdYTFR4bThCNFJ2eFRPZVNqZ3VCN2 hNeU9KOEp3 >>SZÖVEGES:


http://helyivalasz.hu/ szabolcs-szatmar-bereg-megye/ a-vesebetegseg-es-az-elhizas >>

http://nyirvilag.hu:8080/Connect/Secured/Calendar?cal_method=program&id=6274 >>

http://www.szszbmk.hu/hireink/542-vese-vilagnapja-2017 >>Orosháza


Ez évben is megrendezésre kerül 2017 március 9-én 09:30-tól az Orosháza Városi Kórház Rendelőintézet III. emeleti előadótermében vese világnapi rendezvényünk.A már megszokott szűrőprogramok (vérnyomás, vércukor, testzsír, vizeletvizsgálat) mellett diétás
tanácsadást, EKG-t és az idén boka-kar index vizsgálatot is igénybe lehet venni.
Színvonalas előadásokkal várjuk a kedves érdeklődőket 10 órától.1. Elhízás és a vese betegségei

Dr. Seres Zsuzsanna belgyógyász - nephrológus2. Táplálkozás és egészség - hogyan kerülje el az elhízást

Lászikné Kergyó Beáta dietetikus3. Karcsúságom titka - hogyan szabadultam meg 30 kilótól

Tóth Szabina szakasszisztens


A meghívó .pdf-ben letölthető ide kattintva >>BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP OROSHÁZI ESEMÉNYEIRŐLhttp://likefestoon.com/ elhizas-es-a-vese-betegsegei/ >>

http://pharmaonline.hu/ aktualis/cikk/egeszseges_ eletmoddal_az_egeszseges_ vesekert >>

http://likefestoon.com/ elhizas-es-a-vese-betegsegei/ >>

http://szivderito.hu/hirek/betegsegek/az-elhizas-vesebetegseghez-is-vezethet >>

http://www.mok.hu/hirek.aspx? nid=82305&cid=450 >>

http://www.motesz.hu/index. php/121-fokozepjobb1/791-vese- vilagnap >>

http://www.szimpatika.hu/ cikkek/7363/ma_van_a_vese_ vilagnapja/ >>

http://www.ma.hu/eletmod.hu/297816/Egeszseges_eletmoddal_ az_egeszseges_vesekert >>

://oroscafe.hu/2017/03/10/ vese-vilagnapja-szuresek-es- eloadasok/cikk/sgyongyi >>Pécs


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP OROSHÁZI ESEMÉNYEIRŐLhttp://baranya.ma/2017/03/09/ vese-vilagnapjan-idei-tema- vesebetegseg-es-az-elhizas- kapcsolata/ >>

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Ma_van_a_vese_vilagnapja/203772 >>
Sarkad


A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2017. évben kiemelt feladatai közé sorolta a Nemzetközi Világnapokhoz való csatlakozást ezzel kapcsolatos lakossági tájékoztatást és felvilágosítást. Irodánk örömmel csatlakozik a Vese Világnap programjaihoz az alábbiakkal.


Egészségfejlesztési Irodánk a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ épületében található, így lehetőségünk van a figyelemfelhívó plakátot az intézményben, több helyen kihelyezni. 2017. március 09-én dietetikai előadást és gyógytorna programot ajánlunk a kistérségben élő, program iránt érdeklődő lakosok számára. A nap előadói Holl Józsefné dietetikus és Bonyhádi Olga gyógytornász lesznek.


Programunkat a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ honlapján, és a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda aloldalán tesszük közzé.Sopron


Programok a Vese Világnapja alkalmából:

1. Nyilatkozat a Soproni Helyi Thémában. Megjelenése várhatóan márc. 8. szerda.

2. Nyilatkozat a Kisalföld megyei lapban

3. Stúdióbeszélgetés a helyi Soproni Televízióban, amely megtekinthető ide kattintva: https://www.youtube.com/watch?v=Ma_C36gMSeg >>

4. Március 9-én a Járóbeteg diagnosztikai tömb aulájában ingyenes vérnyomásmérés, vizelet szűrés, diétás tanácsadás, kvíz, óriás puzzle (a vese világnap logo-ját kell kirakni), valamit "az orvos válaszol" - igény szerint.Székesfehérvár


Székesfehérváron az Alba Plaza-ban szervezünk a Fejér Megyei Vesebetegeket Támogató Egyesülettel és az Önkormányzattal együttműködve tájékoztató-edukáló rendezvényt március 9-én csütörtöjön 10-14 óráig.

Az edukáló standon folyamatosan vetítünk egy edukáló videót az elhízás és vesekárosodás összefüggéséről, továbbá testsúly és - magasságmérés, BMI számítás, étrend és életmód (testmozgás lehetőségek, bemutatóval) tanácsadást végzünk.

A rendezvényről a helyi média (rádió és TV, sajtó) is tudósítást ad.BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP SZÉKESFEHÉRVÁRI ESEMÉNYEIRŐLhttp://www.fmc.hu/2017/03/05/ egeszseges-eletmoddal-az- egeszseges-vesekert/ >>

http://www.hazipatika.com/tudastar/vese_vilagnap/52939 >>

http://www.albaplaza.hu/ article/461/a-vese-vilagnapja- az-alba-plaza-ban-is >>

http://www.fehervartv.hu/ startpage/getvideo/5 >>

http://feol.hu/hirek/prevencios-program-a-vese-vilagnapjan-1822683 >>

http://www.media24.hu/egeszseg/7946-vese-vilagnap-szuroprogramokkal.html >>
Szolnok


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP SZOLNOKI ESEMÉNYEIRŐLhttp://www.szolnokinapilap.hu/ cikk/Ma_van_a_vese_vilagnapja/ 203772 >>Szombathely


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP SZOMBATHELYI ESEMÉNYEIRŐL
VIDEÓ:
Forrás: Szombathelyi TV
SZÖVEGES


http://www.tvszombathely.hu/ hirek/vese-vilagnap-20170309 >>Tatabánya


BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP TATABÁNYAI ESEMÉNYEIRŐLhttp://www.infotatabanya.hu/ hirek/olvas/-vese-vilagnapja- egeszsegesen-a-vesenkert-2017- 03-09-094241 >>


Zalaegerszeg


Diaverum Dialízis Központ

2017. március 9. Nyílt napot tartanak a dialízis központok bemutatásával

Szűrővizsgálatok

Dietetikai tanácsadás
BESZÁMOLÓK, MÉDIAMEGJELENÉSEK VESE VILÁGNAP ORSZÁGOS ESEMÉNYEIRŐLKossuth Rádió 180 perc c. műsora: http://www.mediaklikk. hu/2017/03/08/180-perc-9- milliard-forintos-palyazat- indul-nok-a-csaladban-es-a- munkahelyen-cimmel/ >>

M1 Ma reggel című műsora: http://www.mediaklikk. hu/video/ma-reggel-2017-03-09- i-adas-6/ >>

Klub Rádió: https://www.facebook. com/184453434983389/videos/ 1237565506338838/?pnref=story >>

Ridikül: http://www.mediaklikk.hu/ video/ridikul-vesebetegek- vilagnapja/ >>

http://medicalonline.hu/eu_ gazdasag/cikk/ma_vese_vilagnap >>

http://www.hazipatika.com/ napi_egeszseg/belgyogyaszat/ cikkek/a_veset_is_tonkreteszi_ az_elhizas/20170307120033 >>

http://www.webbeteg.hu/cikkek/ vesebetegseg/20662/ vesebetegseg-es-elhizas >>

http://www.weborvos.hu/ egeszsegmagazin/az_elhizas_es_ a_vesebetegseg/237440/ >>

http://pharmaonline.hu/ aktualis/cikk/egeszseges_ eletmoddal_az_egeszseges_ vesekert >>

http://www.patikamagazin.hu/ cikk/index/20231/igy- vigyazzunk-a-vesenkre.html >>
Szlovákia:


http://ujszo.com/online/ panorama/2017/03/09/a-vese- vilagnapja-a-tulsuly-a-vese- legnagyobb-ellensege >>Ukrajna:


http://www.karpatalja.ma/cimke/vese-vilagnap/ >>ANGOL NYELVŰ KAMPÁNY- ÉS SAJTÓANYAGOK


Az alábbi anyagok szabadon felhasználhatók a Vese Világnapi események szervezéséhez és lebonyolításához:


Vese Világnap 2017 angol nyelvű logók >>Vese Világnapja 2017 angol nyelvű weboldala >>