Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Rendezvény



"Kommunikáció, konfliktuskezelés, asszertivitás" - Budapest
Rendezvény kezdete: 2017.03.20.Rendezvény vége: 2017.03.21.
Helyszín: 1115 Budapest, Bartók Béla út 152., Griff Irodaház, 2. emelet 202. iroda
Időpont: 2017. március 20-21.
Helyszín: Életünk a Család! Nonprofit Közhasznú Kft. irodája:
1115 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház, 2. emelet 202. iroda

Kedves Kollégák!

Örömmel hirdetjük "Kommunikáció, konfliktuskezelés, asszertivitás" című szabadon választott elméleti továbbképzésünket, mely komoly segítséget jelenthet az egészségügyi szakdolgozók mindennapi gyakorlatában, közösségi és egyéni interakciók során.

Időpont: 2017.március 20-21.*
Helyszín: Életünk a Család! Nonprofit Közhasznú Kft. irodája:
1115 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház, 2. emelet 202. iroda

Két napos (2x8h) szakmai továbbképzésünk során olyan kommunikációs és konfliktuskezelési technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, melyek nagyban segítik a szakdolgozók és betegek/kliensek/gondozottak közötti segítői kapcsolat kialakulását és fenntartását. A szakmai előadásokat gyakorlati jellegű interaktív műhelymunkák követik – tekintettel a témára, mely megkívánja az információközlésen túl az ismeretek begyakorlását, saját élménnyé tételét, melynek elemei a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) “Boldogabb családokért” Családi Életre Nevelés programjára épülnek. Szemlélete a rogersi személyközpontú lélektan segítői attitűdjét tükrözi, és az erőszakmentes kommunikációra fókuszál.
A továbbképzés a mindennapokban gyorsan hasznosítható, gyakorlati tudást is biztosít, segítséget jelenthet a résztvevőknek szakmai lelkesedésüket megőrizni, és alkalmazásával elkerülni a „burn out” jelenséget.

Családokkal, gyermekekkel, serdülőkkel foglalkozók, többek között a védőnők, számára különös jelentőségű lehet, mert a gyakorlati elemek elsajátításával bővíthetik tudás- és eszköztárukat, amellyel a szülőkhöz, diákokhoz fordulnak.

- Segítői kapcsolat - Bemutatkozás, kapcsolatteremtés kommunikációs eszközei.
Segítői magatartás fő elemei, a verbális és főként nonverbális kommunikációs eszközök lélektani hatása a segítői kapcsolatban.
- Kommunikációs útikalauz a szeretetnyelvek segítségével. A szeretet kifejezésének adekvát módjai.
Az öt szeretetnyelv, mint speciális kommunikációs elem (minőségi idő, szívességek, ajándékozás, elismerő szavak, testi érintés) részletes bemutatása és ezen elemek sajátos alkalmazási lehetőségei pl. idősekkel, csecsemőkkel, kamaszokkal való interakciókban. Gyakorlati alkalmazása segítséget jelent abban, hogy adekvát kommunikációs eszközökkel építsék és védelmezzék emberi kapcsolataikat.
- Státuszszerzés vagy kapcsolatteremtés: a férfi és női kommunikáció különbségei.
A kommunikációs különbségek bemutatása annak érdekében, hogy segítse az ezek félreértéséből származó konfliktusok csökkentését.
- „Harc a narancsért!” Konfliktuskezelési stratégiák és megoldások.
A különféle konfliktuskezelési stratégiák és megoldások, valamint hatásaik bemutatása a konfliktusban résztvevő személyekre. Az erőszakmentes gyakorlati megoldásokra fókuszál a kapcsolatok harmonikus fenntartása érdekében.
- Zsiráfnyelv-sakálnyelv, asszertív magatartás és kommunikáció.
Bemutatásra kerülnek az agresszív, passzív és asszertív magatartásformák. Különös hangsúlyt kap az erőszakmentes önkifejezés és önérvényesítés a megvalósítását segítő kommunikációs eszközökkel együtt.

Továbbképzés szervezése:
*Folyamatos, igény esetén rugalmasan kihelyezhető akár vidéki helyszínekre, egyedileg választott időpontban és csoportlétszámmal is, a részvételi díj egyeztetésével.
Továbbképzés díja: 9.500 Ft/fő
Kapcsolattartó: Soltész Dóra, aki készséggel áll rendelkezésre.
(T:20/532-5156, e-mail: solteszdoramaria@gmail.com)

Az aktuális időpontokról és a jelentkezés menetéről a www.eletunkacsalad.hu/kepzeseink/egeszsegugyi-szakdolgozoknak oldalon olvashat, illetve a csatolt dokumentumokból tájékozódhat.

Várjuk jelentkezését!

A szakmai csapatunk nevében, szeretettel:

Dr. Rézné Vitus Csilla
Védőnő, Mentálhigiénés szakember
A továbbképzés vezetője

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.