Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>

A MOK legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • Sportegészségügyi intézet: kérdés, hol lesz
  [2016.09.29.] - MTI - Hírkategória:
  Nem dőlt még el, hogy hol fog működni az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), de az biztos, hogy 2017. június 30-ig a jelenlegi telephelyet el kell majd hagyni - erről Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón.

  A Milyen legyen a sportegészségügy jövője címmel tartott zártkörű szakmai fórum után tartott sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, a magyar sportolók létszáma és a nemzetközi sportesemények sorozatos rendezése indokolttá teszi egy olyan új sportegészségügyi országos intézmény létrejöttét, amely…
   

  bővebben

 • Foglalkozás-egészségügyi szakorvost vagy rezidenst keresünk
  [2016.09.29.] - MOK - Hírkategória: Apróhirdetések
  Napi 4 vagy 8 órás munkaidő. Ügyeletmentesség. Kiemelt bérezés. Székesfehérvári szakorvos képzésre akkreditált foglalkozás egészségügyi rendelőbe keresünk foglalkozás- egészségügyi szakorvost, vagy a szakvizsgát megszerezni kívánó rezidens orvost alkalmazotti, vagy vállalkozói jogviszonyban. Napi 4, vagy 8 órás munkaidő. Ügyeletmentesség. Kiemelt bérezés. Esetlegesen korábban megszerzett szakvizsga gyakorlásának lehetősége magánrendelés formájában. Az Önéletrajzokat az info@uzemorvosunk.hu email címre kérjük eljuttatni. Telefonon érdeklődés:06/209886-355
 • Berendezett lakás kiadó a Gellérthegyen
  [2016.09.29.] - MOK - Hírkategória: Apróhirdetések
  46 négyzetméteres, erkélyes, másfél szobás teljesen berendezett lakás egy személynek kiadó. E-mail: kecske1@t-email.hu
 • Az alapbérrel a mozgóbérelemek is emelkednek az egészségügyben
  [2016.09.29.] - MTI - Hírkategória: Tallózó

  A szeptember 1-jétől érvényes alapbéremeléssel az egészségügyben dolgozók mozgóbérelemei, például az ügyeleti és a készenléti díj, a műszakpótlék is nőnek – mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

  Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, a béremelés több nint 97 ezer munkavállalót érint, ugyanakkor 11 ezer dolgozó átsorolása nem történt meg, így még nem az emelt bér szerepel a bérszámfejtésükben. Erre a korrekcióra szeptember 30-ig van lehetősége az intézményeknek – hívta fel a figyelmet.

  Az államtitkár elmondta, az orvosoknál…
   

  bővebben

 • Üresen állnak a bezárt kórházak
  [2016.09.29.] - magyaridok.hu - Hírkategória: Tallózó
  Több milliárd forint értékű ingatlanvagyon hever parlagon azóta, hogy 2006–2008-ban a második Gyurcsány-kormány az utóbbi évtizedek legnagyobb kórházbezárási akcióját hajtotta végre. Az épületek értékesítését tulajdonviták is hátráltatják, miközben lassan az enyészeté lesznek.

  Csaknem tíz év telt el az óta, hogy Molnár Lajos és Horváth Ágnes egykori SZDSZ-es egészségügyi miniszterek több neves egészségügyi intézmény kapujára lakatot tettek. Az ingatlanok többsége azóta is üresen áll, holott hasznosításukra számos ötlet született, és többet eladásra is meghirdettek. A bezárások egyik első…
   

  bővebben

 • Veszélybe kerülhet a János kórház
  [2016.09.29.] - hirtv.hu - Hírkategória: Tallózó
  A János kórház bezárásától tart a Jobbik, ha felépül az új budai szuperkórház. Az ellenzéki párt aláírásgyűjtést is folytat a terv megakadályozására. Az államtitkárt hiába kérdeztük a szuperkórház tervéről.

  Több mint 97 ezer egészségügyi munkavállaló kapja meg emelt összegű alapbérét októberben – jelentette be az egészségügyi államtitkár és a kincstár elnöke. „Egy többlépcsős és igen nagy mértékű béremelésnek nézünk elébe az ágazatban. 2016. szeptember 1-jével a szakorvosok bére 107 ezer forinttal fog nőni, 2017. november 1-jével pedig újabb 100 ezer forinttal” – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.

  Az…
   

  bővebben

 • 10 év, 1 milliárd dollár – Végre gyógyítható lehet a szuperbaktérium
  [2016.09.29.] - hvg.hu - Hírkategória: Tallózó
  10 év és egymilliárd dollár eredménye lehet a legújabb antibiotikum, ami akár a szuperbaktériumok ellen is hatásos lehet. A gepotidacin nem lesz csodaszer, de így is jelentős szereplő lehet a gyógyszeripar válaszában a szuperbaktériumokra.

  A brit mamutgyógyszercég, a GlaxoSmithkline Plc egyik kutatója, Neil Pearson közel tízévnyi tudományos kutatómunka után valószínűleg előállította az egyik első új antibiotikumot, amire több mint 30 éve nem volt példa – írja a Bloomberg. A gepotidacint a szuperbaktériumok ellen vetnék be, amik ellen a hagyományos antibiotikumok teljesen használhatatlannak…
   

  bővebben

 • Idős embernek is lehet fiatal a DNS-e
  [2016.09.29.] - fuggetlen.hu/sciencedaily.com - Hírkategória: Tallózó
  Vannak olyan emberek, akiknek élemedett koruk ellenére fiatal maradt a DNS-ük, mondják a Leiden-i Egyetem kutatói. Az viszont még kiderítendő, hogy ezek az emberek egészségesek maradnak-e idős korukra.

  A fiatal emberek DNS-e szabályosan, a megfelelő gént a megfelelő időben kifejezve működik. Ahogy múlnak az évek, a DNS szabályozásában zavarok állnak be – ez az öregedés egyik fő oka.

  Ez a kutatás, amelyet 34 kutató hat egymással együttműködő intézményből – a Leiden-i Egyetem vezetésével – végzett, kimutatta, hogy a DNS szabályozásának zavara nem igaz egyformán minden időskorúra,…
   

  bővebben

 • Belső óránk dönt a halálunk idejéről
  [2016.09.29.] - Index - Hírkategória: Tallózó
  Tudományos bizonyítékot találtak arra, hogy néhány ember fiatalabban hal meg, mint a többiek, és ez független attól, hogy milyen életmódot folytatnak. A belső biológiai kor, ami eltér a tényleges életkortól, összefügg a korai halállal - derül ki a UCLA-n dolgozó Steve Horvath tanulmányából.

  Az emberiség leggyorsabban öregedő 5 százalékánál 50 százalékkal magasabb a halálozás veszélye, bármely életkorban.

  Az öregedéshez kapcsolódó biológiai változások valószínűleg megfordíthatók, ami felveti annak a lehetőségét, hogy jövőbeni kezelésekkel képesek legyünk lassítani az öregedés folyamatát,…
   

  bővebben

 • Egy gyerek három szülő
  [2016.09.29.] - InfoRádió - Hírkategória: Tallózó
  Egy jordániai házaspár két gyermekét veszítette el egy, az agyat, az izmokat és az idegeket megtámadó betegségben, a Leigh-szindrómában. Az anya petesejtjének mitokondriumában, az itt található génekben volt kódolva, hogy ezt a betegséget örökítse gyermekeinek.

  A házaspárnak április 3-án megszületett harmadik gyermeke. A most öt hónapos kisfiú egészséges, nem támadta meg szervezetét a szindróma. És igazán különleges gyermekként jött a világra, hiszen ő az első ember, akinek három biológiai szülője van.

  Egy New York-i specialista, John Zhang segített a házaspáron, egy eddig kizárólag…
   

  bővebben

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>
Adatmódosítás
Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás vagy idejétmúlt adatokat javítsák!
ADATFRISSÍTÉS

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>Kérem várjon...
Kongresszusok listája
MOK e-Hírlevél
A MOK e-Hírlevele

A Magyar Orvosi Kamara e-Hírlevele az aktualitásoknak megfelelően kiküldött kör E-mail, mely a legfrissebb és legfontosabb szakmai híreket, valamint események, rendezvények információit is eljuttatja a MOK tagjai számára.