Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>

A MOK legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • Ápolási kórházakat hoz létre a kormány
  [2016.08.26.] - napi.hu - Hírkategória: Tallózó
  Jól halad az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átalakítása, a folyamat jövő nyárra lezárulhat. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) az emberi erőforrás tárcához fog tartozni - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

  Az új szociális szakápolási rendszer felépítésére Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár tesz javaslatot - mondta Lázár János. Új centrumok és ápolási kórházak jönnek létre, az Emmi javaslata alapján határozzák meg a kapacitások nagyságát és elhelyezését. Az új centrumok az önmagukat ellátni képtelen, folyamatos…
   

  bővebben

 • Bajban a háziorvosi ügyelet
  [2016.08.26.] - magyaridok.hu - Hírkategória: Tallózó
  A munkaerőhiány miatt országszerte egyre nagyobb nehézséget okoz a háziorvosi ügyeleti rendszer biztosítása. Leginkább az alacsony óradíjak miatt nem találni elegendő ügyelő orvost, és bár a helyzeten érdemben csak a finanszírozás jelentősebb emelése javíthat, a Sürgősségi Ügyeleti Ellátók Egyesülete szerint már az is örvendetes, ha – miként a szaktárca ígéri – szeptembertől 4,1 milliárd forinttal több jut erre a feladatra.

  „Az utóbbi pár évben egyre komolyabb feladat az óraszám lefedése megfelelő emberi és szakmai kvalitású orvosokkal. Minden hónapért meg kell küzdeni” – írta az adonyi…
   

  bővebben

 • Védi az állam az egészségkasszát
  [2016.08.26.] - Figyelő Online - Hírkategória: Tallózó
  A kabinet meghosszabbította azt a járulékfizetési határidőt, amely után a harmadik országból érkezett külföldiek egészségügyi ellátást kaphatnak Magyarországon. Ágazati szakértők szerint a menekültválságra figyelve így akarja a kormányzat megkímélni az egészségkasszát.

  Nehezebb egészségügyi ellátáshoz jutniuk ez év augusztus 1-jétől azoknak a harmadik, azaz nem EU-s tagállamból érkező külföldieknek, akiknek nincs állandó lakcímük Magyarországon. Ők eddig sem kis összeget fizettek azért, hogy a sürgős beavatkozások mellett egyéb szolgáltatásokra is igényt tarthassanak: havi 55,5 ezer, a…
   

  bővebben

 • Mit ér az orvos szava?
  [2016.08.26.] - Webdoki/bama.hu - Hírkategória: Tallózó
  Új igazgatója van a PTE ÁOK Magatartástudományi intézetének, prof. dr. Füzesi Zsuzsanna. Itt készítik fel az orvosokat a megfelelő orvos-beteg kapcsolat kialakítására és fenntartására, valamint a kollégákkal és egészségügyi személyzettel való hatékony együttműködésre és kommunikációra.

  A cél az, hogy a betegek még jobban megbízzanak orvosaikban, és közösen alakítsák ki a kezelési tervet, melynek eredményeként az orvosi ajánlások követése érthetőbb, könnyebben betartható.

  – Gyakorlati példákon mutatják be a medikusoknak, hogy miként működhetnek majd még jobban orvosként. Vagyis…
   

  bővebben

 • Visszaléptek, elmarad a szombati mentős tüntetés
  [2016.08.26.] - NOL - Hírkategória: Tallózó
  Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója szerdán a közösségi portálon, saját profiloldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arra kérte társait: ne menjenek az utcára sem önmagukért, sem az ő támogatása érdeké­ben.

  Lebeszélte támogatóit az utcára vonulásról a mentők főigazgatója. Egy a Facebookon szerveződött, mentősökből álló csoport két nappal azután, hogy meghirdette, le is fújta a szombat délutáni, két órás néma demonstrációját.

  A csoport azután lépett akcióba, miután a múlt héten közzétett tárcaközlemény után futótűzként terjedt: hogy Máté Gábor…
   

  bővebben

 • Itthon is terjed a halálos kór
  [2016.08.26.] - napi.hu - Hírkategória: Tallózó
  Az intravénás kábítószerhasználók fele fertőződött Hepatitis C (HCV) vírussal, a HIV és a Hepatitis B fertőzöttség ehhez képest elenyésző volt. A HBV előfordulása ugyanakkor jelentősen nőtt 2011-hez képest - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legújabb hírleveléből.

  Az OEK a fokozott szűrések mellett a drogambulanciák és tűcsere programok folyamatos elérhetőségének fontosságát hangsúlyozza.

  Az OEK hetedik alkalommal mérte az intravénás kábítószer-használattal összefüggő, vér közvetítésével fertőző vírusok - HIV, Hepatitis B (HBV), Hepatitis C (HCV) előfordulását.…
   

  bővebben

 • Mérséklődött a természetes fogyás
  [2016.08.26.] - vg.hu/MTI - Hírkategória: Tallózó
  Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg 2016 első hat hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, mérséklődött a természetes fogyás - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

  Azt írták, hogy az első fél évben 43 ezer 594 gyermek jött a világra, ami 1,8 százalékos visszaesést jelent. A halálozások száma ugyanakkor 9,5 százalékkal csökkent, 62 ezer 978 volt január és június között.

  A természetes fogyás idén 19 ezer 384 volt, 5833-mal kevesebb az egy évvel korábbinál - emelték ki. Februárban és márciusban többen, a másik négy hónapban kevesebben…
   

  bővebben

 • Fizetnek érte, csak mozogjunk
  [2016.08.26.] - hvg.hu - Hírkategória: Tallózó
  Nem igaz, hogy az aktivitásmérők pozitívan befolyásolják az egyének sporthoz való hozzáállását. A motivációs faktorral probléma van – írta nemrég egy szegedi kutatócsoport összegzése a sportolásra buzdító, hordható okoseszközökről.

  Ezt a tételt alaposan erősíti az egyelőre csak Egyesült Államokban és Angliában elérhető Sweatcoin alkalmazás, amely a végső eszközhöz nyúl: fizet nekünk, csak mozogjunk.

  Duplán ösztönöz az egészséges életmódra a következő módszerrel: 1 egységet lehet szerezni…
   

  bővebben

 • Csökkenőben az ország pénzpiaci kitettsége
  [2016.08.26.] - magyaridok.hu - Hírkategória: Fókuszban
  Szinte azóta, ahogy államokba rendeződtek az emberi közösségek, az államhatalmak kiadásaikat nem kizárólag a beszedett adókból fedezik, hanem időről időre azok fedezéséhez hitelek felvételére is szükséget éreznek. Államok és az adósságoktól való kisebb-nagyobb mértékű függés kéz a kézben jár. Gyakran nehéz eldönteni, hogy az államok uraik-e saját impériumuknak, vagy éppen a hitelezők adják a kulcsmondatokat a legfontosabb döntésekhez.

  Hazai történelmünk is tele van ilyen példákkal. Középkori uralkodóink közül Zsigmond király megyéket zálogosított el adósságai fejé­ben és német–római császárrá…
   

  bővebben

 • Liszt Ferenc Zongoraverseny
  [2016.08.26.] - MTI - Hírkategória: Kultúra
  Néhány napra a világ zenei fővárosává teszi Budapestet a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, amelyet szeptember 2. és 11. között rendeznek meg a Zeneakadémián - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

  Hozzáfűzte: a nemzetközi zenei élet 36 feltörekvő tehetsége érkezik három kontinens 11 országából a kiemelkedő presztízsű és színvonalú versenyre. A kormány 100 millió forinttal támogatja a verseny megszervezését, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig egymillió forintos különdíjat adományoz - hangsúlyozta Hoppál Péter, aki emlékeztetett arra…
   

  bővebben

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>
Adatmódosítás
Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás vagy idejétmúlt adatokat javítsák!
ADATFRISSÍTÉS

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
MOK e-Hírlevél
A MOK e-Hírlevele

A Magyar Orvosi Kamara e-Hírlevele az aktualitásoknak megfelelően kiküldött kör E-mail, mely a legfrissebb és legfontosabb szakmai híreket, valamint események, rendezvények információit is eljuttatja a MOK tagjai számára.