Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>

A MOK legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
előző 10 hír
 • Eladó praxis
  [2016.05.27.] - MOK - Hírkategória: Apróhirdetések
  Budapesttől 15 km-re, az autópálya mellet jól finanszirozott 2250 kártyás, felnőtt háziorvosi praxis első kézből, visszavonulás miatt áron alul eladó. Érdeklődni a 30 9 326 101-es telefonszámon lehet.
 • Praxis eladás
  [2016.05.27.] - MOK - Hírkategória: Apróhirdetések
  Veszprém megyében kettő vegyes fogászati praxisjog nyugdíjazás miatt sürgősen eladó. Házaspárok jelentkezését is várjuk. Érdeklődni: 20-3822935 este 19 óra után.
 • Eladó praxis Budapesten
  [2016.05.27.] - MOK - Hírkategória: Apróhirdetések
  Háziorvosi (felnőtt) praxisom eladóvá vált/válik (akár későbbi, 2017/2018-es átvétellel is) költözés miatt.
  - elhelyezkedése: XXI. kerület családi házas részén
  - nagy (2200-as) a létszám (mind finanszírozott, degressziómentes!)
  - éves bevétel 14 M. felett
  - „megnevelt”- közreműködő pacientúra ,
  - jól felszerelt, modern rendelő
  - jó, kedves, hozzáértő nővér, és hasonló Kollégák,
  - akár ki-, vagy bejárással is ellátható
  - központi, 24 órás ügyelet (nem kötelező a részvétel)
  - árban megegyezünk (irányár: éves bevétel fele, de akár hosszú részletfizetés is megoldható…
   

  bővebben

 • A betegeken is múlik a háziorvosi praxisok fenntartása
  [2016.05.27.] - InfoRádió - Hírkategória: Tallózó
  Az önkormányzatoknak kell tájékoztatniuk a betegeket arról, ha változás van a háziorvosi praxisban, például a háziorvos nyugdíjazása miatt. A háziorvosoknak pedig bizonyos időszakonként kötelező behívniuk betegeiket - mondta az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak. Selmeczi Kamill hozzátette: ha a beteg nem megy el az orvoshoz, az egészségbiztosító nem fizet utána.

  „Praxisváltozás esetén a praxisjognak, mint vagyonértékű jognak az eladásáról, átadásáról van szó. A törvény által szigorúan meghatározottan csak arra alkalmas jogosultsággal rendelkező veheti át…
   

  bővebben

 • Elkészült a bioetikai kódex
  [2016.05.27.] - MH/MTI - Hírkategória: Tallózó
  Elkészült a Bioetikai kódex, amely az egészségügyi kutatások során alkalmazandó szakmai-etikai szempontokat összegzi. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár a kiadványt bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, jelentősnek tartják a kódex megjelenését, amely a klinikai, orvosbiológiai kutatások elveiről és gyakorlatáról ad iránymutatást a meglévő jogszabályokon túl.

  A fő irány, hogy az egészségügy szereplői számára meghatározzák azokat a szempontokat, normákat, irányokat, amelyek nyomán a klinikai kísérleteket végezhetik - fogalmazott.

  Beneda…
   

  bővebben

 • Nem tilthatják meg a szervkivételt a hozzátartozók
  [2016.05.27.] - Gondola/Kossuth Rádió - Hírkategória: Tallózó
  A Magyarországon 25 éve működő Transzplantációs Alapítvány két fő tevékenysége az ismeretterjesztés és rehabilitáció. Feladatuk van bőven, az emberekben ugyanis rengeteg tévhit él a szervátültetésssel kapcsolatban. Az alapítványnál dolgozók mindegyike érintett, Szalamonov Zsuzsa kuratórium elnök 21 évvel ezelőtt kapott új vesét, azóta teljes életet él, versenyszerűen sportol is.

  Az első szervátültetést 1961-ben végezték Magyarországon. A műtét sikeres volt, mivel azonban az immunszupresszív gyógyszerek még nem voltak hozzáférhetők, a vesetranszplantáción átesett beteg 79 nap után meghalt.

  Azóta…
   

  bővebben

 • Nagy kínai gyógyászati központot álmodnak Budapestre
  [2016.05.27.] - hvg.hu/MTI - Hírkategória: Tallózó
  Egy budapesti hagyományos kínai gyógyászati, oktató- és kutatóközpont létrehozásáról is szó van abban a szándéknyilatkozatban, amelyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Vang Kuo-csiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes írt alá csütörtökön Budapesten.

  Rétvári Bence a közmédiának elmondta: a tárca és a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatala 2014 februárjában szándéknyilatkozatban rögzítette hagyományos kínai gyógyászati együttműködésük céljait, feladatait. Rétvári Bence és Vang Kuo-csiang most szándéknyilatkozatot…
   

  bővebben

 • Egészségturisztikai elismerést kapott a Széchenyi fürdő
  [2016.05.27.] - vilagszam.hu/MTI - Hírkategória: Tallózó
  A Széchenyi fürdő nyerte Az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője díjat a Nemzetközi Orvosi Utazási Társaság Lapja 2016. évi egészségturisztikai díjainak átadóján - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

  A független, nemzetközi zsűri által, 21 kategóriában megítélt díjakat minden évben az egészségturisztikai ipar kiemelkedő eredményeit felmutató vállalkozások kaphatják meg.

  Szőke László, a BGYH vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a díj fejlesztéseik nemzetközi elismerését tükrözi. A kategóriában csak olyan fürdők jelentkezését fogadták el, melyek vizének gyógyhatása…
   

  bővebben

 • Hogy függ össze a válság és a rákbetegek halálozása?
  [2016.05.27.] - InfoRádió / MTI - Hírkategória: Tallózó
  Világszerte félmillió rákbeteg halálához járult hozzá 2008 és 2010 között a gazdasági válság a londoni Imperial College tanulmánya szerint: számtalan beteg munkanélkülivé válása vagy az egészségügyi rendszer megcsorbítása miatt nem kapott megfelelő kezelést.

  A kutatók megfigyelték, hogy a munkanélküliség növekedése és az egészségügyi kiadások visszaesése minden esetben a rák halálos áldozatai számának növekedéséhez vezetett. Az elhunytak száma a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországaiban a becslések szerint 260 ezerrel növekedett, a következtetések szerint…
   

  bővebben

 • Bőrre helyezhető trikorder készült
  [2016.05.27.] - sg.hu - Hírkategória: Tallózó
  Kaliforniai kutatók megalkották a Star Trek orvosai által általánosan használt diagnosztikai eszköz prototípusát. Az amerikai szakemberek egy olyan eszközt fejlesztettek ki, amelyet a bőrre kell felhelyezni és amely az adott személy egészségügyi állapotát méri.

  Az első prototípus két értéket mér, a szívverést és a tejsavtartalmat, ezzel máris többet tud a kereskedelmi forgalomban jelenleg kapható szenzorok többségénél. A legtöbb kereskedelmi szenzor normális esetben csak egyetlen jelet mér, ez lehet a lépések száma vagy a szívverés. De miután a mostani fejlesztés biokémiai és elektrofiziológiai…
   

  bővebben

előző 10 hír

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>
Adatmódosítás
Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás vagy idejétmúlt adatokat javítsák!
ADATFRISSÍTÉS

HÍRKATEGÓRIÁK


A MOK hírei>>Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
MOK e-Hírlevél
A MOK e-Hírlevele

A Magyar Orvosi Kamara e-Hírlevele az aktualitásoknak megfelelően kiküldött kör E-mail, mely a legfrissebb és legfontosabb szakmai híreket, valamint események, rendezvények információit is eljuttatja a MOK tagjai számára.