Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Elfogyott a betegek türelme a rendelőben

Lapszemle2017.03.20. 08:18heol.hu

A napokban már az is előfordult, hogy Kerecsenden rendőri biztosítás mellett zajlott a rendelés.

Nem csillapodnak a kedélyek a kerecsendi háziorvosi rendelőben. A betegek türelme elfogyott, a doktornő lehetetlen kihívással néz szembe - írja a heol.hu. Az új orvos (tavaly ősz óta a harmadik) reménytelennek tűnő harcba kezdett, amikor elvállalta a helyettesítést. Dr. Ribánszki Rita a községben és a szomszédos Demjénben vállalta a szolgálatot, ám eddig sok köszönetet nem kapott munkájáért. Támadást annál inkább. A betegek nem tűrik, hogy hosszú órákat kell várni, amíg sorra kerülnek. A doktornő sokszor éjszakába nyúlóan is rendelt, hiába. Arra kérte betegeit, hogy aki nem szorul azonnali orvosi ellátásra, éljen az előjegyzés lehetőségével, s lehetőség szerint hozza magával a rendelésre az utolsó zárójelentést, a gyógyszereiről egy listát. Abban bízott mindenki, hogy ettől talán felgyorsul a rendelés menete.

Semmi kétségem, hogy orvosnak, betegnek egyaránt igaza van a maga szemszögéből, de hogy a helyzet tarthatatlan, az bizonyos. A napokban már az is előfordult, hogy Kerecsenden rendőri biztosítás mellett zajlott a rendelés. Hosszú évekig a szomszédos Demjénnel közös társulásban látta el a két körzetet a háziorvos, ám ennek most vége. Demjénben úgy határoztak az önkormányzat képviselői, felmondják a társulási szerződést Kerecsenddel és arra törekszenek, hogy önálló praxist hozzanak létre. Mint azt Fodor Géza polgármester elmondta, már túl vannak a tárgyalásokon és az alkalmas jelölt is megvan. Amint megkapják a szakhatósági engedélyeket, új orvost bíznak meg a feladattal.

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.