Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Melyik uniós ország költi a legtöbbet egészségügyre?

Lapszemle2017.02.17. 07:06portfolio.hu

A 2014-es adatok szerint Magyarország a GDP 7,2%-ának megfelelő összeget költött az egészségügyre.

Svédország, Franciaország és Németország - ez a három ország költi a GDP arányában a legtöbbet az egészségügyre az Eurostat friss adatai szerint - olvasható a portfolio.hu portálon.

A 2014-es állapotot ismertette minapi anyagában az Eurostat. Ezek szerint az Európai Unió 28 tagállama közül Svédország költ a legtöbbet egészségügyi kiadásokra, a GDP arányéban. Megelőzve ezzel Franciaországot, Németországot, Hollandiát és Belgiumot.

A 2014-es adatok szerint Magyarország a GDP 7,2%-ának megfelelő összeget költött az egészségügyre, amivel a középmezőnybe fért bele az uniós tagállamok között.

További részletek a weboldalon.

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.