Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Melyik uniós ország költi a legtöbbet egészségügyre?

Lapszemle2017.02.17. 07:06portfolio.hu

A 2014-es adatok szerint Magyarország a GDP 7,2%-ának megfelelő összeget költött az egészségügyre.

Svédország, Franciaország és Németország - ez a három ország költi a GDP arányában a legtöbbet az egészségügyre az Eurostat friss adatai szerint - olvasható a portfolio.hu portálon.

A 2014-es állapotot ismertette minapi anyagában az Eurostat. Ezek szerint az Európai Unió 28 tagállama közül Svédország költ a legtöbbet egészségügyi kiadásokra, a GDP arányéban. Megelőzve ezzel Franciaországot, Németországot, Hollandiát és Belgiumot.

A 2014-es adatok szerint Magyarország a GDP 7,2%-ának megfelelő összeget költött az egészségügyre, amivel a középmezőnybe fért bele az uniós tagállamok között.

További részletek a weboldalon.

KIEMELT TARTALMAINK

Vajon megvannak-e azok az alapvető feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon az egészségügyi alapellátás valóban betöltse a neki szánt, kiemelten fontos szerepet? A MOK elnökének elemzése.

Az egészségügyben zajló kommunikációs helyzetek, elvárások és a gyakorlat megbeszélésével folytatódott ma a MOK Akadémia.

A digitális önrendelkezéssel február 15-étől elkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT, Tér) éles próbaüzeme, amelyben a kiválasztott hetven intézmény számára márciusban élesedik a rendszer.

Fontos tudni, hogy a távoktatás tematikája az Oftex oldalán érhető el, és ugyanitt kell a kurzusokra jelentkezni.

Az ellátórendszer fontos, de finanszírozásában mellőzött pillére a háziorvosi ügyelet, amely jelentős mértékben tehermentesíti a kórházakat és a mentőszolgálatot, hiszen szűrőszerepe van. Interjúnk Rédei Józseffel, az Emergency Service Kft. ügyvezetőjével, a Sürgősségi Egészségügyi Magánszolgáltatók Országos Egyesületének elnökével.

A MOK felmérésből kirajzolódó, számos esetben súlyosan törvénysértő állapot sürgős és érdemi megoldást igényel, mivel nemcsak a sokat hangoztatott betegbiztonság rovására megy, de legalább ilyen mértékben veszélyezteti a sürgősségi osztályon dolgozók biztonságát is.