Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Vádemelést javasolnak kórházi dolgozók ellen

Lapszemle2017.02.16. 10:11mno.hu

Az egyik betegük életét vesztette egy budapesti kórházban 2013 nyarán.

A rendőrség vádemelést javasol négy egészségügyi dolgozó ellen, akinek egyik betege életét vesztette egy budapesti kórházban - adja hírül az mno.hu portálja.

A rendőrség tájékoztatása szerint halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást négy kórházi dolgozó ellen.

A jelenlegi adatok alapján a sértettet 2013. június 7-én mentővel vitték be egy budapesti kórházba, felvételét és a vizsgálatokat követően egy elkülönített helyiségben helyezték el, ahol később holtan találták. A megalapozott gyanú szerint a halálához az orvosi engedély nélkül beadott gyógyszer, az ápolt szoros megfigyelésének elmulasztása és a műszakváltást követő tájékozódó vizsgálat elmaradása vezetett.

A nyomozást befejezték, a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

KIEMELT TARTALMAINK

Vajon megvannak-e azok az alapvető feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon az egészségügyi alapellátás valóban betöltse a neki szánt, kiemelten fontos szerepet? A MOK elnökének elemzése.

Az egészségügyben zajló kommunikációs helyzetek, elvárások és a gyakorlat megbeszélésével folytatódott ma a MOK Akadémia.

A digitális önrendelkezéssel február 15-étől elkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT, Tér) éles próbaüzeme, amelyben a kiválasztott hetven intézmény számára márciusban élesedik a rendszer.

Fontos tudni, hogy a távoktatás tematikája az Oftex oldalán érhető el, és ugyanitt kell a kurzusokra jelentkezni.

Az ellátórendszer fontos, de finanszírozásában mellőzött pillére a háziorvosi ügyelet, amely jelentős mértékben tehermentesíti a kórházakat és a mentőszolgálatot, hiszen szűrőszerepe van. Interjúnk Rédei Józseffel, az Emergency Service Kft. ügyvezetőjével, a Sürgősségi Egészségügyi Magánszolgáltatók Országos Egyesületének elnökével.

A MOK felmérésből kirajzolódó, számos esetben súlyosan törvénysértő állapot sürgős és érdemi megoldást igényel, mivel nemcsak a sokat hangoztatott betegbiztonság rovására megy, de legalább ilyen mértékben veszélyezteti a sürgősségi osztályon dolgozók biztonságát is.