Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Vádemelést javasolnak kórházi dolgozók ellen

Lapszemle2017.02.16. 10:11mno.hu

Az egyik betegük életét vesztette egy budapesti kórházban 2013 nyarán.

A rendőrség vádemelést javasol négy egészségügyi dolgozó ellen, akinek egyik betege életét vesztette egy budapesti kórházban - adja hírül az mno.hu portálja.

A rendőrség tájékoztatása szerint halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást négy kórházi dolgozó ellen.

A jelenlegi adatok alapján a sértettet 2013. június 7-én mentővel vitték be egy budapesti kórházba, felvételét és a vizsgálatokat követően egy elkülönített helyiségben helyezték el, ahol később holtan találták. A megalapozott gyanú szerint a halálához az orvosi engedély nélkül beadott gyógyszer, az ápolt szoros megfigyelésének elmulasztása és a műszakváltást követő tájékozódó vizsgálat elmaradása vezetett.

A nyomozást befejezték, a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.