Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Újabb fejlesztések a pápai kórházban

Lapszemle2017.02.16. 08:52infopapa.hu

223 napelem beszerzésére és telepítésére kaptak lehetőséget, mely 60 kw teljesítményt lesz képes biztosítani.

A Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő a kórházi konszolidáció részeként kiírt pályázaton a fenntartható, hatékonyabb működést célzó pályázatot nyújtott be, sikerrel.

Az ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatón Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, az uniós támogatási keretben jelentős részt képviselnek az energia hatékonyabb felhasználását célzó pályázati lehetőségek.

Vörös Ibolya kórházigazgatótól az infopapa.hu megtudta, hogy az intézmény gazdálkodásának javítása és a megújuló energia hatékonyabb kiaknázása érdekében adtak be pályázatot. Egyrészt napelem rendszer telepítése, másrészt pedig a világítás korszerűsítése valósulhat meg, 48 millió forintból.

- 223 napelem beszerzésére és telepítésére kaptunk lehetőséget, mely 60 kw teljesítményt lesz képes biztosítani. Ez az éves energia felhasználásunk 8-10%-a. A lehetőségeinkhez képest ez egy nagyon komoly beruházás és egy nagyon komoly megtakarítás is egyben, továbbá a világítás korszerűsítésétől a munkafeltételek és a betegek komfortérzetének javulását is várjuk - mondta el az igazgatónő hozzátéve, a közbeszerzési eljárások lezárultak, hamarosan aláírják a szerződést a kivitelezővel és néhány hét múlva megkezdődhet a napelemek telepítése. A beruházást júniusra be is kívánják fejezni. Az éves 2,5 millió forintos megtakarítást a kórház gépműszerek beszerzésére kívánja fordítani.

KIEMELT TARTALMAINK

A szervtranszplantáció sikeres területe az egészségügynek, igazi csapatmunka zajlik, de akadnak megoldásra váró gondok is.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.

Interjú dr. Poór gyula professzorral, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatójával, a könyv szerzőjével.

Beszélgetés az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójával, dr. Varga Péter Pállal.

A TESZT határozata nyomán Éger István a miniszterelnökhöz fordult, sürgős és hatékony beavatkozást kérve. A levelet teljes terjedelemben közöljük.

2019 után is folytatódhat a program, akkortól a kormány állja majd a költségeket, s a háziorvosi részvétel már kötelező lesz.