Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Újabb fejlesztések a pápai kórházban

Lapszemle2017.02.16. 08:52infopapa.hu

223 napelem beszerzésére és telepítésére kaptak lehetőséget, mely 60 kw teljesítményt lesz képes biztosítani.

A Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő a kórházi konszolidáció részeként kiírt pályázaton a fenntartható, hatékonyabb működést célzó pályázatot nyújtott be, sikerrel.

Az ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatón Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, az uniós támogatási keretben jelentős részt képviselnek az energia hatékonyabb felhasználását célzó pályázati lehetőségek.

Vörös Ibolya kórházigazgatótól az infopapa.hu megtudta, hogy az intézmény gazdálkodásának javítása és a megújuló energia hatékonyabb kiaknázása érdekében adtak be pályázatot. Egyrészt napelem rendszer telepítése, másrészt pedig a világítás korszerűsítése valósulhat meg, 48 millió forintból.

- 223 napelem beszerzésére és telepítésére kaptunk lehetőséget, mely 60 kw teljesítményt lesz képes biztosítani. Ez az éves energia felhasználásunk 8-10%-a. A lehetőségeinkhez képest ez egy nagyon komoly beruházás és egy nagyon komoly megtakarítás is egyben, továbbá a világítás korszerűsítésétől a munkafeltételek és a betegek komfortérzetének javulását is várjuk - mondta el az igazgatónő hozzátéve, a közbeszerzési eljárások lezárultak, hamarosan aláírják a szerződést a kivitelezővel és néhány hét múlva megkezdődhet a napelemek telepítése. A beruházást júniusra be is kívánják fejezni. Az éves 2,5 millió forintos megtakarítást a kórház gépműszerek beszerzésére kívánja fordítani.

KIEMELT TARTALMAINK

Vajon megvannak-e azok az alapvető feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon az egészségügyi alapellátás valóban betöltse a neki szánt, kiemelten fontos szerepet? A MOK elnökének elemzése.

Az egészségügyben zajló kommunikációs helyzetek, elvárások és a gyakorlat megbeszélésével folytatódott ma a MOK Akadémia.

A digitális önrendelkezéssel február 15-étől elkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT, Tér) éles próbaüzeme, amelyben a kiválasztott hetven intézmény számára márciusban élesedik a rendszer.

Fontos tudni, hogy a távoktatás tematikája az Oftex oldalán érhető el, és ugyanitt kell a kurzusokra jelentkezni.

Az ellátórendszer fontos, de finanszírozásában mellőzött pillére a háziorvosi ügyelet, amely jelentős mértékben tehermentesíti a kórházakat és a mentőszolgálatot, hiszen szűrőszerepe van. Interjúnk Rédei Józseffel, az Emergency Service Kft. ügyvezetőjével, a Sürgősségi Egészségügyi Magánszolgáltatók Országos Egyesületének elnökével.

A MOK felmérésből kirajzolódó, számos esetben súlyosan törvénysértő állapot sürgős és érdemi megoldást igényel, mivel nemcsak a sokat hangoztatott betegbiztonság rovására megy, de legalább ilyen mértékben veszélyezteti a sürgősségi osztályon dolgozók biztonságát is.