Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD
Kongresszusok, rendezvények
XXI. Szolnoki Kardiológiai Nap - IDŐPONTVÁLTOZÁS
Rendezvény kezdete: 2020.10.01.Rendezvény vége: 2020.10.03.
Helyszín: Szolnok, RepTÁR

A rendezvény az előzetesen áprilisra meghirdetett időpontban elmarad. A konferencia Új időpontja: 2020. október 1-3.

“Európa nyomában, legyünk hűek az irányelvekhez! “

 

Kedves Kollégák! Kedves Barátaink!

A Szolnok Szívügyünk Alapítvány, a Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága nevében szeretettel és tisztelettel meghívjuk önt a XXI. Szolnoki Kardiológia Nap tudományos, szakmai konferenciára!

Valóban, ahogy azt meghívó mottójának szánt bevezető mondatban is írom, európai léptékkel igyekszünk mérni magunkat. Európa nekünk itt van, a Tisza partján, az Alföld közepén. Nincsenek illúzióink, reálisak az elképzeléseink. Továbbra sem szeretnénk lépés hátrányba kerülni, a magunk szerény eszközeivel, szeretnénk hozzájárulni a magyar kardiológiai ellátás egészéhez, szeretnénk gyarapítani tudásunkat, láttatni a jövő feladatait.

Ez Alapítványunk és konferenciánk legfőbb hivatása.

Konferenciánkat a tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is a Szolnok REPTÁR repülés történeti múzeumban rendezzük meg. A tavalyi jubileumi konferencia sokrétű szakmai sikerét Alapítványunk sok tekintetben felülmúlhatatlannak tartja, azonban úgy gondoljuk, hogy az idei program sem lesz érdektelen vagy unalmas.

Ez alkalommal a szorosan vett kardiológiai témákon túl megpróbálunk nyitni a stroke és az érsebészeti témák, ill. társszakmák irányába is.

A stroke ellátás fejlesztését Alapítványunk legalább olyan fontosnak tartja, mint az infarktus ellátást. Így szerény eszközeivel szeretne hozzájárulni ehhez a nemes célhoz. A mostani alkalommal először lehetőséget biztosítunk kórházunk Neurológiai Osztályának is a bemutatkozására!

A kardiológiai és érsebészeti határterületek taglalása régi célja volt a rendező bizottságnak. Az aorta és a carotis betegségeinek legmodernebb eszközökkel történő ellátásáról először hallhatunk szolnoki konferencián.

Más határterületeket is érintünk. A coronaria betegség és diabetes mellitus elleni közös küzdelem talán az egyik legnagyobb kihívás, közös, mindennapi feladatot jelent a társosztályoknak. A jelenleg az érdeklődés homlokterében álló egyik legizgalmasabb téma ill. hatóanyag az SGLT2 gátlók komplex hatásmechanizmusa. Az antidiabetikumnak indult hatóanyag a klinikai vizsgálatokban megdöbbentő eredményeket produkált a “kemény” cardiovascularis végpontokban is, így az ezzel kapcsolatos előadás méltán számíthat sokak érdeklődésére!

A konferencia közönségének szórakoztatásáról, a pénteki gála vacsora után Lőrincz Judit operaénekes és a szolnoki légierő kamara zenekara, Molnár János vezetésével gondoskodik majd.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 1-3. között a REPTÁR-ban!

 

Szolnok, 2020. március
Herczeg Béla