A SCHÖPF-MEREI EMLÉKÉREM STATÚTUMA

 

 

Schöpf-Merei emlékelőadás tartására kérhető fel és annak megtartása kapcsán Schöpf-Merei emlékéremmel tüntethető ki,

 

 

-                     a Társaság elnöke, elnöki megbízásának lejárta után.

Az erre vonatkozó javaslatot mindenkor a Társaság következő elnöke teszi, az adományozást a Társaság Vezetősége dönti el. A távozó elnököt Schöpf-Merei emlékérem csak akkor illeti meg, ha az elnökség működését erre érdemesnek ítéli és még nem részesült ebben a kitüntetésben;

 

-                     a Társaság bármelyik tagjának részletesen indokolt írásbeli javaslata alapján azon, legalább 10 éves tagsággal rendelkező személy, aki a gyermekgyógyászat, a gyermektársszakmák, a gyermekegészségügy, a társasági élet területén kiemelkedő jelentőségű tudományos, szakmai, szakmapolitikai munkásságot fejt ki.

 

 

Schöpf-Merei emlékérem egy-egy tagnak legfeljebb egy alkalommal ítélhető oda.

 

 

A Vezetősége megbízatási időszaka alatt, az előző elnöknek adományozott érem kivételével, összesen legfeljebb annyi érmet adományozhat, ahány évre megbízatása szól.

Kivételesen indokolt esetben az elnökség az emlékérmet megbízatási ideje alatt egy esetben a fentiekben meghatározottakon felül is odaítélheti.

 

 

A Schöpf-Merei emlékéremhez járó pénzjutalom nettó összege nem lehet kevesebb a mindenkori minimálbér nyolcszorosánál, de nem haladhatja meg annak tizenkétszeresét.

A pénzjutalom a mindenkori személyi jövedelemadó szabályai szerint jövedelemnek számít.