Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MGYAITT legfrissebb hírei

MAGNET - FINETA 2024 kongresszus (Magyar Neonatológiai Társaság Kongresszusa, Fiatal Neonatológusok Találkozója)

Általános 2024.05.15.

Dátum: 2024.06.06-08.

Helyszín: Four Points by Sheraton, 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.

EZ-IO sürgősségi csontkanül - „MR-kondicionális" FDA minősítés

Általános 2024.05.14.

Ezúton tájékoztatjuk a gyermekanesztéziában/intenzív terápiában, gyermeksürgősségi ellátásban, gyermekmentésben tevékenykedő orvosokat és szakdolgozókat, hogy a kritikus állapotú gyermekek ellátásában leggyakrabban használt EZ-IO márkájú intraossealis kanül (sürgősségi csontkanül) az FDA által „MR conditional” minősítést kapott.

A budapesti gyermek MR vizsgálatok nagy részét végző 2 centrum vezető radiológusaival  (HOGYI: Dr. Balázs György, SE: Dr. Varga Edit) egyeztetve a következő álláspontot alakítottuk ki:

Túl sok a jóból - érdekes esetismertetés az Anesthesiology folyóiratból

Általános 2024.05.14.

Csecsemők altatása során az altatógép „oxigén flush" szelepének alkalmazása életveszélyes lehet - hívja fel a figyelmet ez az érdekes esetismertetés, amelyet az Images In Anesthesiology rovatban open access formátumban olvashatunk:

https://pubs.asahq.org/anesthesiology/article/136/2/326/118008/Too-Much-of-a-Good-Thing-Iatrogenic-Pediatric

Volt már hasonló tapasztalata? Kíváncsian várjuk olvasóink visszajelzését a kapcsolat@mgyaitt.hu címen.

MGYAITT 2024 Kecskemét - kongresszusi előadások

Általános 2024.05.14.

Jelszóvédett, regisztrált tagjaink által elérhető módon megtekinthetőek Társaságunk idei kongresszusának előadás diái, ide kattintva

Az esemény hangulatát természetesen nem adják vissza, de fontosabb tudnivalók visszakereséséhez, esetleg vizsgára készüléshez hasznosak lehetnek.

Critical Care Reviews - Hot Trials: a felnőtt intenzív ellátás idei izgalmas vizsgálatai

Általános 2024.04.29.

Gyermekekkel foglalkozó kollégáinknak is ajánljuk a Rob Mac Sweeney észak-ír intenzíves és csapata által működtetett Critical Care Reviews oldalt és a Hot Trials menüpontot!

https://mail.criticalcarereviews.com/latest-evidence/hot-trials

 

Rekordszámú résztvevő a 25 éves gyermekmentés alkalmából rendezett MGYAITT 2024 kongresszuson

Általános 2024.04.29.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat szakmai csapata és a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MGYAITT) vezetősége kooperációjában létrejövő gyermekintenzíves kongresszus 2024.04.18-20. között, Kecskeméten került megrendezésre. A három nap alatt rekordszámú (377 fő) regisztrált résztvevő összesen 57 előadás és 12 workshop közül választhatott, a szakmai program mellett is rengeteg izgalmas beszélgetés és társasági esemény zajlott.

A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek a MGYAITT vezetősége által megszavazott díjak:
- Tekulics-díj: Dr. Bolyos Aranka (Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Miskolc)
- Legjobb szakdolgozói előadás díja: Boros Zsuzsanna (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet)
- Hirsch-díj: Dr. Incze Marietta (DEKK Gyermekgyógyászati Klinika)

Az előadások diái a regisztrált tagok számára rövidesen elérhetőek lesznek a mgyaitt.hu honlapon, az esemény további fényképei a https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MGYAITT24/Fotok oldalon megtekinthetőek.

Köszönettel tartozunk a kiállító cégeknek, és a gördülékeny lebonyolítást biztosító Convention Kft-nek.

A díjazottaknak és az egész előadói-oktatói csapatnak (köztük rengeteg Szent Mártonos dolgozónak) gratulálunk - az esemény igazán méltó módon ünnepelte meg a hazánkban idén 25 éves gyermekmentést!


Gyermeksürgősségi Konferencia (Mátraháza, 2024.09.19-21.)

Általános 2024.04.22.

Tisztelt Kollégák!

2024. szeptember 19-21. között kerül megrendezésre a Gyermeksürgősségi Konferencia! A szakmai szervezés megtisztelő feladatát idén a Bethesda Gyermekkórház kapta. Szeretnénk színes, sok szakmát egybegyűjtő, a sürgősségi ellátás minden területét felölelő konferenciát szervezni. Szeretettel várunk minden kollégát, aki az akut betegellátásban dolgozik a gyermekekért! 
Az eseménynek a Mátraházán lévő Hotel Ózon & Luxury Villas****superior szálloda ad otthont, Budapesttől 80 km-re. A különleges konferenciahelyszín nemcsak a szakmai elmélyülésnek ad teret, de bízunk benne, hogy a feltöltődésnek, a kapcsolatépítésnek is helyszíne lesz.

 

Onkohematológiai sürgősségi állapotok gyermekkorban - DFTB

Általános 2024.03.27.

Gyermekintenzíves és gyermekaneszteziológiai tevékenység során nem ritka, hogy daganatos betegek ellátása kapcsán a tumor vagy a tumorellenes kezelés szövődményeivel találkozunk. Az angol nyelvű DFTB oldal a tíz legfontosabb szövődményt és ellátását veszi sorra vázlatosan.


https://dontforgetthebubbles.com/ten-oncology-emergencies-in-kids/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=ReviveOldPost&fbclid=IwAR3DKs1CgyCgBWMq9uhOZ0MCJt7q-EJ22ANTLBKubmobe06K-P2EifaxtUE

 

Gombelem lenyelése okozta sérülés gyermekkorban - WFSA oktatóanyag

Általános 2024.03.27.

Minden gyermeksürgősségi- és gyermekintenzív ellátásban tevékeny kollégánknak ajánljuk a nemzetközi gyermekaneszteziológiai szervezet (WFSA) aktuális oktatóanyagát, amely a gombelem lenyeléséből kialakuló súlyos tápcsatorna-sérülést tárgyalja:

https://resources.wfsahq.org/atotw/button-battery-ingestion-in-children/

Csecsemő és gyermekgyógyászati intenzív terápia - Kötelező szintentartó tanfolyam 2024

Általános 2024.03.19.

2024. október 14-16. között, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika szervezésében, több év kihagyás után megrendezésre kerül a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápiás kötelező szintentartó tanfolyam, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt!