Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
2024. 02. 22.
TÁRSASÁGI HÍREK
7. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT) (Siófok, 2024.06.06-08.)

Tisztelt Kolléganő/Kolléga!

Az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház II. Belgyógyászati Osztály szervezésében és az Endokrin Részleg dolgozói nevében tisztelettel meghívom Önt a 7. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyamra.  Előző évekhez hasonlóan céljaink változatlanok: igyekszünk átadni az endokrinológiával kapcsolatos legfrissebb ismereteket endokrinológusoknak, diabetológusoknak, gyermekgyógyászoknak, nőgyógyászoknak, belgyógyászoknak, háziorvosoknak, szakorvos-jelölteknek, PhD hallgatóknak (számukra is akkreditált a tanfolyam), és minden érdeklődőnek.

A tanfolyam tesztvizsgával zárul, sikeres vizsga esetén 48 kreditpont kerül jóváírásra.

TETT helyszíne a siófoki Prémium Hotel Panorámában**** lesz. A tudományos programok után szeretettel várunk mindenkit a társasági eseményeken is.

Részletes információk a Tovább gombra kattintva olvashatóak.

Tovább
In memoriam Prof. Dr. Sólyom János (1939-2024)

Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Sólyom János életének 85. évében, 2024. január 27-én elhunyt.

A gyermekendokrinológia hazai megteremtőjeként 20 éven át irányította a gyermekendokrinológiai ellátást és szakképzést, szervezte az ENDOPED rendezvényeket és nemzetközi szinten is részt vett a gyermekendokrinológia irányításában. Tudományos munkásságát több száz kongresszusi előadás, 132 közlemény, több könyv és könyvfejezet őrzi. Életművét nagy számú endokrin szakorvosok folytatják. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Búcsúztatása szűk családi körben történik.

Professzor úr nekrológja megtekinthető a Tovább gombra kattintva.

Tovább
A MEAT pályázatot hirdet a 2024. évi MEAT Ifjúsági Díjakra

A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság (MEAT) pályázatot hirdet a 2024. évi MEAT Ifjúsági Díjakra

Az Ifjúsági Díjat évente két pályázó nyerheti el, egy alapkutatás és egy klinikai kutatás kategóriában. A Díj díszoklevélből és pénzjutalomból áll (150.000 forint). A díj odaítélésére a MEAT elnöke által felkért bíráló bizottság tesz javaslatot, a végleges döntést a MEAT vezetősége hozza meg.

A pályázat beküldési határideje: 2024. április 15.

A pályázati feltételek megtekinthetőek a Tovább gombra kattintva

Tovább
MEAT pályázat a 2024.05.11-14. között megrendezésre kerülő Európai Endokrinológiai Kongresszuson (ECE) történő részvétel támogatására

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság pályázatot hirdet a 2024. május 11-14. között megrendezésre kerülő Európai Endokrinológiai Kongresszuson (ECE) történő személyes részvétel támogatására.

A pályázatokról a MEAT elnöke által felkért ad hoc bizottság dönt.

A pályázat nyerteseinek kedvezményes (ESE tag) korai (early bird) személyes jelenléttel történő regisztrációs díját (határidő: 2024. ápr. 22.) a MEAT átvállalja, és azt átutalja a kongresszus számlájára.

A pályázatokat 2024. március 15-ig kell elektronikusan eljuttatni a MEAT főtitkárához (igaz.peter@semmelweis.hu).

A pályázati feltételek megtekinthetőek a Tovább gombra kattintva.

Tovább
Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság – Kutatási Pályázat 2024.

A MEAT jelen pályázatának célja, hogy támogatást adjon mind klinikai, mind alapkutatási endokrinológiai témájú vizsgálatokhoz.  A pályázott összeg dologi kiadásokra fordítható.

A pályázat keretösszege 5.000.000 Ft.

Egy-egy pályázat során 500.000- 1.000.000 forint közötti összeg igényelhető.

A pályázat beadási határideje: 2024. június 1.

A pályázati feltételek megtekinthetőek a Tovább gombra kattintva.

Tovább
Pannon Endokrin Club Hétvége (PECH) 30. Jubileumi ülés

A Csillag József főorvos Úr kezdeményezésére elindult tudományos találkozónak idén  XXX. jubileumi ülese lesz, ezért  főorvos úr emlékének is szeretnének tisztelegni a Szervezők.

Veszprém, Betekints Konferencia Hotel
2024. október 4-5.

A tudományos előadások az endokrinologia minden területét érinteni fogják, az agyalapimirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy és a mellékvese betegségektől, az egyéb hormonális és metabolikus zavarokig.
A rendezvényről részletes információk 2024. márciusában várhatóak.

Tovább
Megjelent Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve

A Medicina Könyvkiadó gondozásában jelent meg Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve.

A kötetből megismerhetőek a hormonok fő jellemzői, a hormonbetegségek háttere és a diagnózis felállításának, illetve a betegségek kezelésének legfőbb lépései. Hiteles forrásként megkísérel eloszlatni több tévhitet, amelyek a világhálón keringenek. Történelmi és tudományos érdekességeket vonultat fel a témakör sokszínűségét változatos példákkal illusztrálva. Egészségügyi dolgozók és orvostanhallgatók is hasznosnak találhatják, de a könyv egyszerűen követhető kérdés-felelet formája, az ábrák és a fontos tényeket kiemelő szövegdobozok a laikus olvasókat is segítik.

Tovább
Megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

A Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

Ez a naplószerű összeállítás kilencven év alatt megélt történések, fordulatok leírását tartalmazza. A második világháború, 1956 illetve 1989/90 körüli időszakokról és az azt követő harminc évről szól. Egy sikeres orvos rendkívüli pályafutásának előzményei, körülményei, a szakmai munka küzdelmei, eredményei (így a radiojód gyermekgyógyászati diagnosztikában történő alkalmazásának, valamint a növekedési hormon kezelésnek hazai bevezetése, a lakosság jódellátottságának évtizedeken át történő követése, a hazai újszülött- kori TSH-szűrés általánossá tétele, a gyermekek csontminőségének első korszerű elemzése) mellett érdekes, olykor humoros történetek szerepelnek a visszaemlékezésben.

Tovább
World Endocrine, Diabetes & Cardiovascular Conference 2024 (EDCC24) March 09-10

World Endocrine, Diabetes & Cardiovascular Conference 2024 (EDCC24) March 09‑10, 2024 will be held in Bangkok, Thailand  that can help to reduce the burden of Endocrine, Diabetes & Cardiovascular disorder around the globe. Our focus is to bring together leading experts, researchers, and the most respected clinicians to exchange and share their meaningful experiences of various treatment procedures on Endocrine, Diabetes & Cardiovascular disorder.

Tovább
POSTGRADUATE COURSE “GH and Growth Factors - Metabolic Disorders” Gothenburg / Marstrand, May 20 - 24, 2024

The postgraduate Pituitary Course organised for over 25 years on the island of Marstrand, just outside Gothenburg Sweden, is running again this year on the May 20 - 24, 2024.

We expect colleagues to attend who are interested in pituitary diseases and are close or at the end of their specialist endocrine training or young consultants.

The course is usually oversubscribed, but we welcome every application and aim to select the best students from the most diverse country of origin.

Please see this dropbox link for the program and the application form, program also below: https://www.dropbox.com/scl/fo/1c1hf5kp7pmw3ux7cdmsu/h?rlkey=zgjmmhpxrod6wika4ukasy2ey&dl=0and

Tovább
MEAT TÁMOGATÓ PARTNEREK

Ipsen Pharma Hungary Kft  Medis  Merck Kft.

 

Recordati Rare Diseases   Novo Nordisk Hungary Kft.

További információkat olvashat a
Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság honlapján.
© 2024 Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság.
Valamennyi információ, dokumentum bármilyen formában történő megváltoztatása és/vagy bármilyen formában történő ismételt megjelentetése, felhasználása TILOS a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság előzetes irásbeli hozzájárulása nélkül! [ Copyright információk ]
Bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon bizalommal munkatársunkhoz
a support@endokrinologia.hu email címen.
Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a társaság információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.
Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!