Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

CSOM

Családorvosi Munkacsoport
XIV. Tudományos Ülés

2019. szeptember 28., 10:00
SE, I. Belgyógy. Klin. tanterme

Elérhető a Program!

Jelentkezzen online:
www.diabet.hu/haziorvos

FDF

Fiatal Diabetológusok Fóruma

2019. szeptember 27-29.
Nyíregyháza, Hotel Pagony****

Várjuk a 40 éves kor alatti kollégák előadás absztraktjait!

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 22.

GYTU2019

MGYT és MDT közös Gyermekdiabétesz szekció XXXV. Országos Kongresszusa

2019. október 10-12., Győr
Richter János Hangversenyterem


Jelentkezési határidő: szept. 29!
www.diabet.hu/gytu2019

SZK2019

XII. Szakdolgozói Kongresszus

2019. november 7-9.
Danubius Hotel Hélia

Pót-jelentkezési határidő: 2019. szeptember 30.

www.diabet.hu/szk2019

BP Szimpózium

XXI. Budapest Diabetes Szimpózium

2020. február 8.

Szervezők: Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György

Elérhető a PROGRAM!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a XIV. Országos Gyermekdiabétesz Napról
  2019.01.19. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Gyermekdiabetes

  2019. január 12-én több mint 500 regisztrált vendég részvételével lezajlott a XIV. Országos Gyermekdiabétesz Nap. Ezúttal a jeles eseményt a Semmelweis Egyetem I. számú (Bókay) Gyermekklinikája és a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban közösen rendezte meg. Ezzel a mindig nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénnyel annak állítunk emléket, hogy 1922. január 11-én Torontoban egy 14 éves fiú ezen a napon kapta meg a világon először az életben maradást jelentő inzulin injekciót.

  Az ünnepi megemlékezésre a diabéteszes gyermekek, családok és a szakemberek igen gazdag programmal készültek. Az ünnepélyes megnyitón először a pécsi Bagi Flóra barokk furulya szólóját, Telemann I. fantáziáját hallgattuk meg, majd ezt követték a köszöntő beszédek. Elsőként Dr Szabó Attila professzor, az. I. számú Gyermekklinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, majd Dr Körner Anna, az MDT-MGyT közös gyermekdiabétesz szekciójának elnöke, Dr Tóth-Heyn Péter igazgatóhelyettes, Dr Luczay Andrea osztályvezető és Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány kuratóriumi elnöke szólt a résztvevőkhöz. Külön örömünkre szolgált, hogy ezúttal Dr Szabó László szombathelyi főorvos, a Gyermekdiabétesz Nap ötletgazdája is velünk tudott ünnepelni, és üdvözölte a résztvevőket.

  Ezt követően több helyszínen, párhuzamosan zajlottak a programok; míg az előadóteremben a diabéteszről szóló orvosi előadásokat lehetett megtekinteni, az aulában elkezdődött a diabéteszes gyerekek és fiatalok gazdag műsora (sportbemutató, tánc, riportok) Dr Nagy-Szakáll Zsuzsanna gyermekorvos, Magyar Márton riporter és Boros Ádám középiskolai diák moderálásával.

  Az ebédet követően a Dr Luczay Andrea és Dr Erhardt Éva (Az MDT-MGyT közös Gyermekdiabétesz Szekció titkára) által moderált Civil Fórum keretei között bemutatkozott a 11 szervezetet tömörítő 1-es típusú Diabétesz Szövetség. A szövetség jelenlevő tagjai egyenként mutatkoztak be; a fórum fő témái a diabétesz edukáció és a táboroztatás voltak. Ezt követte a Dr Körner Anna által moderált szülő-szakember kerekasztal, ahol a hallgatóság által felvetett kérdéseket a jelen levő gyermekdiabetológusok válaszolták meg.

  A szülőknek lehetőségük volt egyéni pszichológiai konzultációra is Máté Orsolya (I. sz. Gyermekklinika) és Szakmáry András (Szurikáta alapítvány) pszichológusokkal. A felhőtlen mulatozás, arcfestés, lufihajtogatás, ügyességi játékok, társasozás, kézműveskedés, zöldségfaragás, ajándékozás, Diab totó, gyerek foglalkozás a NEO Segítőkutya Egyesület tagjaival, táncház, stb. mellett a résztvevők neuropathia (Dr Blatniczky László) és fogászati (Dr Végh Dániel) szűrésen is részt vehettek, valamint az Ilcsi Szépítő füvek standjánál bőrápolási tanácsadásban részesültek. Az ételkóstolókról a Dia-Wellness palacsintázó és az Eisberg salátázó gondoskodott.

  Az MDT-MGyT közös Gyermekdiabétesz Szekció vezetősége nevében szeretnénk köszönetet mondani a diabeteses gyermekeknek és szüleiknek, az összes szereplőnek és nem utolsósorban a nagyvonalú szponzoroknak, akik lehetővé tették a XIV. Gyermekdiabétesz Nap sikeres lebonyolítását.

  Dr Körner Anna
  az MDT-MGyT közös gyermekdiabétesz szekciójának elnöke

   

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
MDT - Boehringer-Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények