Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

Elérhető az ELŐZETES PROGRAM!

CSOM

MDT Családorvosi munkacsoport XV. Tudományos Ülése

2020. szeptember 12. 10:00-16:00
SE, I. Belgyógyászati Klinika tanterme

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége utolsó napján történtekről
  2009.04.18.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  TihanySzombaton a harmadik nap és az egyre növekvő fáradtság ellenére töretlen lelkesedéssel töltötték meg az előadótermet az érdeklődők a délelőtt folyamán.

  Dr. Somogyi Anikó és Dr. Rosta Klára szerkesztésében a Felnőttoktatás a diabetesről című könyvet mutatták be és dedikálták a szerkesztők illetve a könyv szerzői 10:45-kor a kiállítói sátorban. 

  A szimpóziumok, plenáris ülések után került sor a Magyar Diabetes Társaság Inzulinpumpa Munkacsoportjának alakuló ülésére és vezetőségválasztására. A Munkacsoportba az ülés kezdetéig 55 fő jelentkezett. Az inzulinpumpa kezelés helyzetét bemutató plenáris ülés után került sor a választásra, melynek eredménye szerint a Munkacsoport vezetőségi tagjai: Dr. Körner Anna, Dr. Kautzky László, Dr. Blatniczky László, Dr. Gyimesi András és Dr. Niederland Tamás. Az ülés végén többen jelezték még, hogy szeretnének részt venni az Inzulinpumpa Munkacsoport munkájában, így a taglétszám folyamatosan bővül. A Munkacsoporttal kapcsolatban bővebb információt a www.diabet.hu/inzulinpumpa >> Web-oldalon talál.

  A következő szekcióban az MDT Terhességgel foglalkozó munkacsoportjának kerekasztal ülésén vehettek részt a hallgatók. Számos előadás hangzott el, melyek összefoglalója hamarosan elérhető lesz itt, a Web-rendszerben.

  A Hétvége folyamán elhangzott előadásokról, szimpóziumokról és workshopokról fiatal Kollégák referátumokat készítenek, melyek hamarosan, elérhetőek lesznek itt, a Web-rendszerben, illetve a programokról készült képeket is hamarosan megtekintheti fényképgalériánkban a www.diabet.hu/ddh2009 >> Web-oldalon.

  17:00-kor került sor a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége zárására, sor került a Media Caféban kiállított vérnyomásmérők sorsolására.

  Dr. Baranyi Éva húzta ki annak a három szerencsés résztvevőnek a nyereményszelvényét, akik megnyerték a Media Caféban kiállított három vérnyomásmérőt. A nyerteseket e-mailben értesítjük nyereményük átvételéről.

  Záróbeszédében Dr. Winkler Gábor, a Társaság elnöke és Dr. Barkai László, a Társaság alelnöke megköszönte mindenkinek a részvételt, a színvonalas előadásokat, workshopokat, amik ilyen sikeressé tették a Hétvégét. Dr. Vándorfi Győző, a Dunántúli Diabetes Hétvége szervezőbizottságának elnöke a rendezvényt összefoglalva elmondta, hogy a DDH végére összesen 999 regisztrált résztvevőt számlált a szervezőbizottság, ami már megközelíti az igazi nagy kongresszusokat, hiszen a Dunántúli Diabetes Hétvége már nem csak a Dunántúl, hanem az egész ország szakembereinek ad otthont erre a három napra.

  Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, 2010. április 22-én mindenkit szeretettel vár a Társaság XX. Kongresszusára, ahol folytatódhat a tanulás, továbbképzés, gyakorlati ismeretek megszerzése egy kellemes hétvége során!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a NEURODIAB 2020. évi kongresszusán történő részvétel támogatására

Az MDT a Sanofi-Aventis Zrt. Platinafokozatú támogatásának köszönhetően pályázatot ír ki a NEURODIAB (Neuropathy Study Group of the EASD) 2020. szeptember 18-20. között Budapesten megrendezendő kongresszusán történő részvétel támogatására. A támogatás a regisztrációs- és szállásköltséget, budapesti lakosok esetében a regisztrációs költséget foglalja magában.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT Regionális Kongresszusán, ill. Családorvosi, Edukációs, Digitális és Genetikai Munkacsoportjainak továbbképző rendezvényén (Győr, 2020. október 15-17.) történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények