Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

Elérhető az ELŐZETES PROGRAM!

CSOM

MDT Családorvosi munkacsoport XV. Tudományos Ülése

2020. szeptember 12. 10:00-16:00
SE, I. Belgyógyászati Klinika tanterme

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elkezdődött a X. Jubileumi Kelet- magyarországi Diabetes Hétvége
  2017.10.06.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események

   A Magyar Diabetes Társaság  regioná­lis kongresszusát, a Ⅹ. Jubileumi Ke­let-magyarországi Diabetes Hétvégét ebben az évben Miskolctapolcán ren­dezzük, amelyen tisztelettel és szere­tettel köszöntök minden olyan szak­embert és szakmai, vállalati partnert, aki jelenlétével megtisztelte rendezvé­nyünket. 

  A kongresszus a hazai diabe­tológia egyik kiemelt eseménye, amely a cukorbetegek ellátásának javítását, a megelőzést és a gondozást helyezi elő­térbe.

  A kongresszus három napjára tema­tikus plenáris üléseket szerveztünk, amelyekben az MDT szekciói, munka­csoportjai összeállításában hangzanak el felkért előadások. A genetikai mun­kacsoport plenáris ülésén a monogénes diabetesről és a személyre szabott terá­piáról, a gyermekdiabetes szekcióban a diabeteses gyermek felnőttgondozásba történő átadásáról lesz szó és az inzu­linpumpa munkacsoport ülésének en­nek a kezelési formának az elméleti és gyakorlati kérdései lesznek a téma. Kü­lön plenáris ülés foglalkozik a diabe­tes késői szövődményei közül a neuropathiával és a kardiovaszkuláris vonat­kozásokkal, a szakápolói szekció pedig a kezelés és gondozás sajátos aspektu­sait fogja elemezni. A tematikus prog­ram mellett színvonalas cég-szimpóziu­mokra is sor kerül. Mind a plenáris elő­adások, mind a szimpóziumok előadói „state of the art” színvonalú ismerete­ket fognak átadni a hallgatóságnak, és a támogatók jelenléte, a cégek színvo­nalasnak ígérkező kiállításai pedig le­hetőséget kínálnak a gyártókkal és for­galmazókkal való személyes konzultá­cióra annak érdekében, hogy az egyes termékek még jobban szolgálhassák a mindennapi betegellátást.

  A helyszín a nemrégiben épült Ava­lon Park, amely természethez közeli, gyönyörű környezetet biztosít a ren­dezvénynek. Aki már járt itt, az tudja, aki még nem, az most megismerheti a szálloda adottságait, amelyek az aktív életmód, szabad levegőn tartózkodás, sportolás körülményei között nyújta­nak kiváló lehetőséget a tudományos ismeretszerzés mellett a kikapcsoló­dásra és rekreációra minden korosztály számára.

  Prof. Dr. Barkai László

  az MDT elnökhelyettese, korábbi elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a NEURODIAB 2020. évi kongresszusán történő részvétel támogatására

Az MDT a Sanofi-Aventis Zrt. Platinafokozatú támogatásának köszönhetően pályázatot ír ki a NEURODIAB (Neuropathy Study Group of the EASD) 2020. szeptember 18-20. között Budapesten megrendezendő kongresszusán történő részvétel támogatására. A támogatás a regisztrációs- és szállásköltséget, budapesti lakosok esetében a regisztrációs költséget foglalja magában.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT Regionális Kongresszusán, ill. Családorvosi, Edukációs, Digitális és Genetikai Munkacsoportjainak továbbképző rendezvényén (Győr, 2020. október 15-17.) történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények