Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

SZEH

Szakellátóhely megújítási határidő: december 15.

Kérjük a munkatársakat, hogy frissítsék adataikat, majd a vezetők nyújtsák be a SZEH adatlapot a Területi Referens felé véleményezésre!
A belépéshez érvényes MDT tagság és rendezett tagdíj szükséges!

BP Szimpózium

XXI. Budapest Diabetes Szimpózium

2020. február 8.

Szervezők: Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György

Elérhető a PROGRAM!

CSOM

Családorvosi és Digitális Munkacsoport Tud. Ülése

2020. február 15.
SE, I. Belgyógy. Klin. tanterme


Elérhető a PROGRAM!

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

DDH 2020

XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvége

2020. március 12-14., Club Tihany

Jelentkezzen online a rendezvény oldalán!

További részletek:
www.diabet.hu/ddh2020

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

2020. április 23-26., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek:
www.diabet.hu/mdt2020

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • BÚÉK 2017
  2017.01.01.MDT, Prof. Dr. Kempler PéterHírkategória: Általános

  Az MDT minden tagjának ezúton is szeretném megköszönni egész évi munkáját és segítségét, és egyúttal 2017-re egy boldog, nyugodt évet és sok sikert kívánok. Úgy tűnik, a Társaság 2016-ban sikeres évet zárt, anyagi helyzetünk is tovább javult. Új támogatókra is szert tettünk és az év során számos pályázatot tudtunk sikeresen lebonyolítani. 2016 elején került sor a PhD témavezetők számára első alkalommal meghirdetett pályázat támogatási összegeinek átutalására. A Novo Nordisk Hungária Kft. kétévi Platinafokozatú támogatási összegének felhasználásával 20 millió forint értékben hirdettünk meg műszer- és eszközbeszerzési pályázatot, melyre 55 pályázat érkezett. Második alkalommal került megrendezésre a Magyar Imre EASD Clinical Postgraduate Course, melyen 27 országból összesen 221 fő vett részt. 2016-ban lezárult az MDT vizsgálata, mely az OEP adatbázisának elemzése révén a cukorbetegség epidemiológiájával, szövődményeivel és költségterhével kapcsolatban szolgáltatott számos új adatot.

  Prof. Dr. Kempler Péter

  Az MDT XXIV., Debrecenben megrendezett kongresszusa esetében a benyújtott előadáskivonatok száma továbbra is megközelítette a 80-at. A 2016. évi MDT kongresszus sikeres megrendezéséért dr. Petró Gizellát és dr. Balogh Zoltánt, valamint a rendező Stand-Art Kft.-t illeti köszönet. Az MDT kongresszusok évenkénti megrendezésére történt áttérés olyannyira indokoltnak bizonyult, hogy a három nap már nem is bizonyult elegendőnek, így 2017-től visszatérünk a négy napos kongresszusra (csütörtök déltől vasárnap délig). Az MDT kongresszusra a 40 év alatti első szerzők esetében valamennyi pályázatot elfogadtunk, így e kollégák a kongresszuson az MDT költségén vettek részt. A tapasztalatok figyelembe vételével a korhatárt 2017-től kezdődően 45 évre emeljük, sőt, a Társaság anyagi helyzete lehetővé teszi, hogy pályázatot hirdessünk meg azon 45 év alatti MDT tagok számára, akik más módon nem tudnának rész venni a kongresszuson.

  Első ízben került sor 2016. novemberében Győrben az MDT regionális kongresszusára és ehhez csatlakozóan a Családorvosi, az Edukációs, a Metabolikus és a Genetikus munkacsoport továbbképző rendezvényére. Ez a rendezvény is eredményes volt, különösen, ha az előadóteremben rendszeresen helyet foglaló résztvevők arányát tekintjük. A kongresszuson történő részvételt elősegítendő az MDT pályázatot hirdetett meg a Családorvosi Munkacsoport tagjai számára. Minden pályázatot pozitívan bíráltunk el. Igen jól sikerültek a Családorvosi Munkacsoport további rendezvényei is, legfiatalabb munkacsoportunk tevékenysége különösen eredményesnek tekinthető.

  A jövő évi, 2017. április 20-23. között Pécsett megrendezendő kongresszus több szempontból is különlegesnek számít. Egyrészt az MDT jubileumi XXV. kongresszusáról van szó, másrészt jövőre lesz 650 éves a Pécsi Tudományegyetem, Magyarország legrégebbi egyeteme. Harmadrészt, 25. évfordulóját ünnepli 2017-ben az MDT hivatalos folyóirata, a Diabetologia Hungarica is. Ebből az alkalomból a kongresszus első napján, 2017. április 20-án ünnepi tudományos ülésre kerül sor neves külföldi előadók részvételével, akik a folyóirat idén létrehozott Nemzetközi Tanácsadó Testületének tagjai sorából kerülnek ki. A Diabetologia Hungarica esetében jövőre számos lépést teszünk annak érdekében, hogy a folyóiratnak évek múlva impakt faktora lehessen, a lapba a továbbiakban angol nyelvű kéziratokat is elfogadunk.

  Jövőre az MDT kongresszus mellett Kelet-magyarországi Diabetes Hétvégére kerül sor Miskolctapolcán. Emellett megrendezésre kerül a Dunántúli Diabetes Hétvége, továbbá a kétévente sorra kerülő Fiatal Diabetológusok Fóruma. Ez utóbbi kongresszuson történő részvétel támogatására az MDT pályázatot fog kiírni, mely előreláthatóan valamennyi, a kongresszuson részt venni kívánó fiatal támogatását lehetővé fogja tenni. Az MDT és a Lilly közötti együttműködés folytatásaként az EASD részvétel támogatására fogunk pályázatot meghirdetni és természetesen változatlan módon meghirdetésre kerül az MDT Ifjúsági Pályázata 40 év alatti orvosok kongresszusokon történő támogatására. Ez utóbbi pályázat kiírását az MDT Platinafokozatú támogatójával, a 77 Elektronika Kft.-vel 2000 óta fennálló együttműködés teszi lehetővé. E pályázat esetében a korábbi évekhez hasonlóan előnyt élveznek az előadáskivonatot benyújtó pályázók.

  Külön köszönetemet fejezem ki azoknak, akik eljutottak idáig e levél olvasásában.

  Mindenki számára nyugodalmas új évet, igény szerint sok vagy kevés munkát, jó egészséget kívánok!

  dr. Kempler Péter

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
MDT - Boehringer-Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

WÖRWAG KUTATÁSI DÍJ - PhD hallgatók részére

WÖRWAG KUTATÁSI DÍJ egy naptári évre szól, 2020. január 1-től december 31-ig.
Összege: nettó 1.000.000.-Ft, amely két egyenlő részben, 2020. márciusban és szeptemberben kerül kifizetésre.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények