Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

SZEH

Szakellátóhely megújítási határidő: december 15.

Kérjük a munkatársakat, hogy frissítsék adataikat, majd a vezetők nyújtsák be a SZEH adatlapot a Területi Referens felé véleményezésre!
A belépéshez érvényes MDT tagság és rendezett tagdíj szükséges!

BP Szimpózium

XXI. Budapest Diabetes Szimpózium

2020. február 8.

Szervezők: Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György

Elérhető a PROGRAM!

CSOM

Családorvosi és Digitális Munkacsoport Tud. Ülése

2020. február 15.
SE, I. Belgyógy. Klin. tanterme


Elérhető a PROGRAM!

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

DDH 2020

XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvége

2020. március 12-14., Club Tihany

Jelentkezzen online a rendezvény oldalán!

További részletek:
www.diabet.hu/ddh2020

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

2020. április 23-26., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek:
www.diabet.hu/mdt2020

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beköszöntő
  2015.10.09.Gyermekdiabetes HírmondóHírkategória: Gyermekdiabetes
  Sok szeretettel köszöntöm mindazon kolléganőimet/kollégáimat, valamint érdeklődő vendégeinket, akik ma reggel kézbe veszik a soproni Gyermekdiabetes Szekció Hírmondóját.

  Egy év kihagyás után ismét nyomtatott formában kaphatnak maradandó szöveges előzeteseket-értékeléseket a kétnapos programról. Már a programfüzetből is látható, hogy nem akármilyen előadássorozat várja, hogy a megjelentek a szokásos fegyelemmel és érdeklődéssel részt vegyenek rajta.

  Több év után kellemes teher volt úgy összeállítani a programot, hogy maradjon idő az esti „szociális természetű” lazításokra is. Csak erre, mert a bejelentett előadások száma örvendetes módon olyan nagyra nőtt, hogy a köztes szüneteket meg kellett kurtítanunk. Így tudtunk minden szakmai igényt teljesíteni. A résztevők száma immár megszokottan 200 körüli. Köztudott, hogy a szekció két anyatársaság, a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) kö­zös „gyermeke”.

  Örömmel kell megállapítanom, hogy mindkét anyatársaság „genetikus” hatása érvényesül. Nevezetesen: a.) létszám tekintetében az MGYT egyéb szekcióinak megfelelő mértékű a konferencia iránti érdeklődés; b.) tartalmi vonatkozásban a szekció konferenciái megközelítik az MDT különbö­ző rendezvényeinek színvonalát, annál is inkább, mert ezekre a 2-es típusú diabetológiai „erőfölény” a jellemző, míg a mi esetünkben szinte kizárólag az 1-es típus van napirenden. Aktivitá­sunk messze meghaladja az anyatársaság egyéb szekcióiét. Éves konferenci­ánk előadásai főpróbái lehetnek a nagy MDT-kongresszusokon való szereplésnek is. Amit szekciónk büszkeségének tekintek, és mindkét anyatársaságtól szinte független jelenségnek, az a résztvevők összetétele. Évek óta látjuk, hogy mindenki, aki a diabetesgondozásban szerepet vállal, szinte teljes létszámban élvezi a konferencia minden aspektusát, és feltöltődve megy haza a következő év feladatainak kihívásait lelkes, megszállott és empátiás munkával végezni. És ez napjaink magyar egészségügyében is kuriózum!

  Már itt is meg kell köszönnöm a soproni gondozó lelkes csapatának a szervezést. Nem volt könnyű dolguk, mert a rendezvényhez szükséges, mondhatni nélkülözhetetlen szponzorációs készség nem minden állandó partnerünknél volt a korábbi évekéhez hasonló. Őszintén remélem, hogy programunk szakmai tartalma bebizonyítja, hogy a gyermek-diabetológiai ellátás olyan érték, ami mindenki számára, aki velünk szakmai kapcsolatban van, jó befektetésnek bizonyul. Ezekkel a gondolatokkal kívánok nagyon eredményes feltöltődést mind szakmai, mind emberi vonatkozásban a szekció minden „harcostársának”. 

  Dr. Blatniczky László a szekció elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
MDT - Boehringer-Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

WÖRWAG KUTATÁSI DÍJ - PhD hallgatók részére

WÖRWAG KUTATÁSI DÍJ egy naptári évre szól, 2020. január 1-től december 31-ig.
Összege: nettó 1.000.000.-Ft, amely két egyenlő részben, 2020. márciusban és szeptemberben kerül kifizetésre.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények