Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

Elérhető az ELŐZETES PROGRAM!

CSOM

MDT Családorvosi munkacsoport XV. Tudományos Ülése

2020. szeptember 12. 10:00-16:00
SE, I. Belgyógyászati Klinika tanterme

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Gondolatok a „Diabetes Junior”-hoz
  2011.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Az idei „Gyermekdiabétesz Nap” (Gyula, 2011. január 15.) egyik meglepetése volt az, hogy kézbe vehettük a Diabetes lap különszámát, a Diabetes Juniort. Az évek óta remélt vágy – mármint, hogy legyen fóruma a diabéteszes ifjaknak – kézzel fogható valósággá vált, hála a lap főszerkesztőjének, a Tudomány Kiadó igazgatójának, a szerzőknek és – nem utolsósorban – a szponzoroknak.

  A bevezetőben Herth Viktória főszerkesztő asszony írt kedves sorokat, s ismét elkápráztatott azzal, hogy hogyan lehet mindig ugyanarról, mindig megragadóan, mindig lelkesítően, mindig szinte személyre szólóan, de mégis mindig mást írni-mondani az olvasóknak.
  A másfél tucat szerző egy-egy témát, közöttük többen saját tapasztalataikat, gondolataikat, érzéseiket vetették papírra annak reményében, hogy az ezeket olvasó gondozottjaiknak vagy sorstársaiknak támaszt nyújtanak, segítséget adnak, vagy – uram bocsá’ – jókedvre derítik őket. (Hiszen mindannyian tudjuk, hogy jókedv nélkül mennyivel sivárabb, nehezebb az élet, ugyanakkor ki gondolta volna a diabétesz elején, hogy jókedv is lesz még valaha…)
  Megkísérlem leírni, hogy miért jelentett számomra különös örömet ennek a lapnak a megjelenése. Mert mint a diabétesszel évtizedek óta foglalkozó orvosnak mindig örömet jelent, ha a gondozottak számára hasznos kiadvánnyal találkozom
  – IGEN, DE NEM CSAK… Mert ez a mostani ráadásul hazai kezdeményezésként a magyar betegek számára készült
  – IGEN, DE NEM CSAK… Mert a kiadvány az egyre népszerűbbé vált Gyermekdiabétesz Napra jelent meg
  – IGEN, DE NEM CSAK… Mert büszke voltam, hogy engem is felkértek a szerzők közé (hadd ne legyek álszerény)
  – IGEN, DE NEM CSAK… Hát akkor miért?
  Mert hiánypótló kezdeményezés!
  Miről is van szó tulajdonképpen?
  Cukorbeteg gyermeknek lenni – ne szépítsük a dolgot! – nehéz. Cukorbeteg serdülőnek lenni szörnyűség (gondolkodhatunk rajta, hogy mennyiben szörnyűség a betegnek, mennyiben a családnak, mennyiben a gondozó teamnek, mennyiben a környezetnek…).
  De milyen cukorbeteg ifjúnak, fiatal felnőttnek lenni? Erre szinte nincs válasz, vagy az a válasz, hogy az egy nagy, nem várt üresség! (S egyben ez arra is válasz, hogy szinte miért nincs válasz.) Az egészséges lelki fejlődés természetes része, hogy a fiatal felnőttkor, az ifjúkor egy hatalmas felszabadultság-érzéssel veszi kezdetét. Hiszen felnőtt (s jogilag nagykorú) lettem, megszűntek a gyermeki kötöttségek (amelyeket serdülőként igencsak untam-utáltam már), szabadon dönthetek sok minden felől, mehetek, szinte bárhová, ehetek-ihatok, amit akarok, pasizhatok-csajozhatok, ha éppen az tetszene – hiszen teljesítettem mindazt, amit a gyermektől elvárhatott a családom, a környezetem, a társadalom. IRÁNY A VÁRVA VÁRT NAGYBETŰS ÉLET!
  No de mindez hogy néz ki a diabétesszel komplikálva (mondhatnám terhelve)? Megszűntek a kötöttségek? NEM! Szabadon dönthetek? NEM! Ehetek-ihatok, amit akarok? NEM! (A többiről nem is beszélve.)
  És pont most átkerültem a felnőttgondozásba, ismeretlen emberek közé. Mély lélegzetet véve elmentem. Megdöbbentett! Sokaság és sok-sok öreg, láthatóan ilyen-olyan beteg ember. Mit keresek én itt? Ki is néznek maguk közül: „Mit keres itt, mit tolakszik az a neveletlen, egészséges fiatal?” Egészséges? Na jó! „Az egészségnek feltételekhez kötött állapota!” „Ide sem jövök többé!”
  ÉS ÍGY SOK 20–30 KÖZÖTTI CUKORBETEG ELKALLÓDIK!
  Ezeknek, nekik-nektek szeretne segítséget nyújtani az új lap (na, nem új lap, de új különszám) írott és elektronikus társai.
  Hiszem, hogy ki-ki megérzi, hol igényel támaszt, segítséget. És remélem, hiszem, hogy meg is találja!
  Lectori salutem! – Üdv az olvasónak!

  Dr. Békefi Dezső

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a NEURODIAB 2020. évi kongresszusán történő részvétel támogatására

Az MDT a Sanofi-Aventis Zrt. Platinafokozatú támogatásának köszönhetően pályázatot ír ki a NEURODIAB (Neuropathy Study Group of the EASD) 2020. szeptember 18-20. között Budapesten megrendezendő kongresszusán történő részvétel támogatására. A támogatás a regisztrációs- és szállásköltséget, budapesti lakosok esetében a regisztrációs költséget foglalja magában.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT Regionális Kongresszusán, ill. Családorvosi, Edukációs, Digitális és Genetikai Munkacsoportjainak továbbképző rendezvényén (Győr, 2020. október 15-17.) történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények