Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • KIEGÉSZÍTÉS - Kinevezték az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökét és új tagozatvezetőit, a megbízóleveleket az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át
  2020.10.19. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Az új tagozatokról történt híradásunk hiányos volt. A belgyógyászati, endokrin, diabetes és anyagcsere betegségek tagozat titkára dr. Simonyi Gábor, a Szent Imre Kórház Anyagcsere Osztályának vezetője, aki szerepel az MDT soron következő vezetőségválasztásának jelöltjei sorában is. Simonyi tanár úrtól elnézést kérünk.

  A Nefrológia és dialízis tagozat elnöke Prof. Dr. Wittmann István, Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ II. Sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum vezetője, a  Belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcserebetegségek tagozat tagja Prof. Dr. Jermendy György, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet munkatársa lett. A kinevezéshez gratulálunk, felelősségteljes munkájukhoz sok sikert kívánunk!

  A web szerkesztőség nevében:

  Hidvégi Tibor dr

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.