Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

Elérhető az ELŐZETES PROGRAM!

CSOM

MDT Családorvosi munkacsoport XV. Tudományos Ülése

2020. szeptember 12. 10:00-16:00
SE, I. Belgyógyászati Klinika tanterme

Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/haziorvos

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Gyermekdiabetes
 • Táborozási Tájékoztató
  2020.05.25. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Gyermekdiabetes

  Mint Önök előtt ismert, a közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampányában befolyt állampolgári támogatásoknak köszönhetően számos diabétesz tábor finanszírozása valósult meg 2019-ben. A táborok keretrendszerét az Alapítvány nyújtotta, a gyermekek jelentkeztetését, a táborok fizikai megszervezését és lebonyolítását pedig Diabetológiai Gyermekgyógyász Szakellátó Intézmények és a gyermekkori diabétesz területén szintén jártas civil szervezetek végezték.

  Forrás: erzsebettaborok.hu

  Örömünkre szolgál, hogy a számos nehézséget okozó pandémiás helyzetet követően arról adhatunk tájékoztatást, hogy az Alapítvány táboroztatási rendszere és Támogatási Irányelvei alapján 2020-ban ismét biztosítottá válhatnak az Önök gyakorlata szerinti korábbi, vagy esetlegesen újonnan szervezett diabétesz táborok, amelyeket az Alapítvány továbbra is az adományokból finanszíroz, tekintettel arra, hogy a befolyt összegből még rendelkezésre áll fedezet.

  A fent említett külsős ottalvós és külsős napközi Diabétesz Erzsébet-táborok révén, az Önök együttműködésével az 1-es típusú diabéteszes gyermekek 2020-ban is felejthetetlen tábori élményekkel gazdagodhatnak – az Önök által megjelölt időpontokban, a jelenlegi helyzet alapján akár ősszel is[1] –, biztosítottá válhat számukra a napi megfelelő mennyiségű és minőségű étkezés (pótétkezések is), a programok és kirándulások, valamint táboroztatáshoz szükséges egyéb eszközök is beszerezhetők. Ezek részleteiről a jelentkezési felhívásokban és azok mellékleteiben foglaltak szerint nyújt az Alapítvány tájékoztatást, illetve e-mailen keresztül is készséggel állunk rendelkezésre minden felmerülő kérdésük esetén.

  ( [1] A pandémiás helyzettel összefüggő hatályos rendelkezések értelmében, így az Alapítvány önhibáján kívül, a táborok időpontja, megvalósításának lehetősége változhat.)

   

  Kérjük, hogy amennyiben Önök 2020-ban tervezik a táboraik megszervezését az Erzsébet Táborok rendszerén keresztül, úgy kérjük, hogy az alábbi linken elérhető Részvételi és igényfelmérési űrlap-ot a kért alapadatokkal szíveskedjenek kitölteni!

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a gyermekek speciális ellátása és a szükséges egészségügyi óvintézkedések mellett a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel 2020-ban még nagyobb hangsúlyt szükséges szentelni a táborok szervezésénél és a lebonyolításánál a biztonságra, az egészség megóvására, kérjük, hogy már a szervezés első pillanatától vegyék figyelembe az érvényben lévő egészségügyi és járványügyi előírásokat.

  Bármilyen kérdésükkel, forduljanak bizalommal az Alapítvány munkatársaihoz a diabetesz@erzsebettaborok.hu e-mail címen.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a NEURODIAB 2020. évi kongresszusán történő részvétel támogatására

Az MDT a Sanofi-Aventis Zrt. Platinafokozatú támogatásának köszönhetően pályázatot ír ki a NEURODIAB (Neuropathy Study Group of the EASD) 2020. szeptember 18-20. között Budapesten megrendezendő kongresszusán történő részvétel támogatására. A támogatás a regisztrációs- és szállásköltséget, budapesti lakosok esetében a regisztrációs költséget foglalja magában.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT Regionális Kongresszusán, ill. Családorvosi, Edukációs, Digitális és Genetikai Munkacsoportjainak továbbképző rendezvényén (Győr, 2020. október 15-17.) történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények