Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

MDT APP

MDT app

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

BP Szimpózium

XIX. Budapest Diabetes Szimpózium

2018. március 3.

A részvétel az orvos-továbbképzés keretén belül 8 kreditpont értékű
Szervezők: Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György

DDH2018

XXII. Dunántúli
Diabetes Hétvége

2018. március 8-10.
Club Tihany


Kedvezményes jelentkezési határidő: december 15.

www.diabet.hu/ddh2018

MDT2018

Magyar Diabetes Társaság
XXVI. Kongresszusa

2018. április 19-22., Szeged

Absztrakt beadási határidő: 2018. január 31.

www.diabet.hu/mdt2018

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudományos újdonságok
 • TOSCA.IT
  2017.11.02. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  A TOSCA.IT (Thiazolidinediones Or Sulfonylureas Cardiovascular Accidents Intervention Trial) eredményeit az EASD kongresszusán, 2017. szeptember 12-én mutatták be, az írásbeli változat szimultán elérhetővé vált a Lancet Diabetes Endocrinol hasábjain. A TOSCA.IT vizsgálat az Olasz Diabetes Társaság kezdeményezése nyomán valósult meg. Gyakorlati szempontból fontos kérdést vizsgáltak 2-es típusú diabetesben szenvedők körében: metformin-monoterápia után a második szerként bevezetett pioglitazon versus szulfanilurea milyen hatással van a kardiovaszkuláris események alakulására.

   

  bővebben >>

 • ACE
  2017.10.11. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  Az ACE vizsgálat (Acarbose Cardiovascular Evaluation) eredményeit az EASD kongresszusán, 2017. szeptember 12-én mutatták be, az írásbeli változat ezt követően rövid időn belül elérhetővé vált a Lancet Diabetes Endocrinol hasábjain. Az ACE vizsgálatot annak megítélése érdekében tervezték, hogy az akarbóz kardiovaszkuláris előnye – melynek lehetőségére egy korábbi vizsgálat (STOP-NIDDM) másodlagos végpontja és egy kisebb metaanalízis (MERIA) eredménye utalt – ténylegesen igazolható-e randomizált, kontrollált, kettős vak, erre a célra tervezett klinikai vizsgálat keretei között.

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • EXSCEL
  2017.09.18. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  Az EXSCEL vizsgálat (Exenatide Study of Cardiovascular Event Lowering) eredményeit az EASD kongresszusán, 2017. szeptember 14-én mutatták be, az írásbeli változat aznap megjelent a N Engl J Med hasábjain. Az EXSCEL vizsgálatot a heti egyszeri exenatid kardiovaszkuláris biztonságosságának megítélése érdekében tervezték 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek körében. Az aktív ágon a betegek heti egyszeri exenatidot kaptak subcutan, az összehasonlító ágon a standard kezelés mellett placebo szerepelt. A véletlen besorolás elvét követő, kettős vak, treat-to-target jellegű, esemény-vezérelte, parallel

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • DEVOTE
  2017.08.21. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  A DEVOTE vizsgálat (Trial Comparing Cardiovascular Safety of Insulin Degludec versus Insulin Glargine in Patients with Type 2 Diabetes at High Risk of Cardiovascular Events) eredményeit az ADA (Amerikai Diabetes Társaság) éves kongresszusán (San Diego, 2017. június 9-12) nagy érdeklődés közepette ismertették, az írásbeli változat aznap megjelent a N Engl J Med hasábjain. A DEVOTE vizsgálatot a degludek kardiovaszkuláris biztonságosságának megítélése érdekében tervezték 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek körében. Az aktív ágon a betegek kezelése degludekkel, az összehasonlító ágon glarginnal

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • A CANVAS Program eredményei
  2017.06.22. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  A CANVAS (Canagliflozin Cardiovascular Assessment Study) Program eredményeit az ADA (Amerikai Diabetes Társaság) éves kongresszusán (San Diego, 2017. június 9-12) komoly szakmai érdeklődés közepette ismertették, az írásbeli változat aznap megjelent a N Engl J Med hasábjain. A CANVAS Program az SGLT-2-gátló canagliflozin kardiovaszkuláris biztonságosságát, potenciális előnyét, renális hatásait és a kezelés biztonságosságát megítélendő vizsgálat volt. A felfokozott érdeklődést az magyarázta, hogy a szintén SGLT-2-gátló empagliflozinnal végzett EMPA-REG OUTCOME vizsgálat váratlanul komoly kardiovaszkuláris

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • A CVD-REAL vizsgálat eredményei
  2017.05.29. | MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Jermendy György

  A CVD-REAL vizsgálat (Comparative Effectiveness of Cardiovascular Outcomes study; NCT02993614) eredményeit az ACC (American College of Cardiology) éves kongresszusán komoly szakmai érdeklődés közepette márciusban ismertették, az írásbeli változat a Circulation hasábjain 2017. május 18-án előzetes elektronikus közlés formájában jelent meg.

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszensz képzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények