Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

CSOM

MDT Családorvosi Munkacsoport XII. tudományos ülése

2018. szeptember 29.
SE, I. sz. Bel. Klinika tanterme

Jelentkezés a munkacsoport oldalán: www.diabet.hu/haziorvos

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Frissítésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.06.01. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok,rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által kiadott, 2018. június 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is. Diabetológiát érintő változás, hogy a

  NOVORAPID 100 E/ML OLDATOS INJEKCIÓ INJEKCIÓS ÜVEGBEN  1x10 ml  (EU/1/99/119/001) bekerült az Eü50. 6/.d és  Eü. 100.2. pontba.

   

  bővebben >>

 • Frissítésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.05.04. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által kiadott, 2018. május 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is. Diabetológiát érintő változás nem volt.

   

  bővebben >>

 • Frissitésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.04.05. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által kiadott, 2018. áprili 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is. Diabetológiát érintő változás nem volt.

   

  bővebben >>

 • Frissitésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.03.06. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által 2018. március 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is. Utóbbiba újként bekerült a Dcont Monda vércukormérő és törölték a Dcont Personal Optimum Plusz vércukormérőt és az Optimum Teszt tesztcsíkot.

   

  bővebben >>

 • Módosult a tesztcsíkok felírhatósága gestatios diabetesben
  2018.02.27. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László

  2018. február 5-én lépett hatályba a 6/2018. (II.1) EMMI rendelet a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásba történő befogadásáról, támogatással történő rendeléséről, forgalmazásáról, javításáról és kölcsönzéséről szóló 14/2007. (III.14.) EüM rendelet módosításáról. A diabetológiát a rendelet R. 10. számú mellékletének 354/a, 358 és 361 sorában történt változás érinti, melynek fő elemei, hogy 2018.03.01-től gestatios diabetesben 80 %-os támogatással havi 3 doboz tesztcsík írható fel a terhesség ideje alatt, illetve 50 %-os támogatással felírhatóak a beszélő funkcióva rendelkező

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • Frissitésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.02.01. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által 2018. február 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is.

  Diabetológiát érintő változás nem volt. 

   

   

  bővebben >>

 • Szigorították a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának feltételeit
  2018.01.15. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László

  Mint arról korábban hírt adtunk 2018.01.01-én érvénybe lépett az Európani Unió 2006/126/EK vezetői engedélyekről szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvének 2016/1106-os irányelvvel történő módosítása. Ezen dokumentumnak történő megfelelést szolgálja a 1/2018 (I.12.) EMMI rendelet a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI.26) NM rendelet módosításáról.

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • Szigorították a vezetői engedélyek egészségügyi alkalmassági vizsgálatát?
  2018.01.08. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László

  Az utóbbi hetekben számos internetes hírportálon jelent meg közlemény arra vonatkozóan, hogy 2018. január elsejétől szigorúbbá válik a különböző kardiológiai betegségekben és diabéteszben szenvedő betegek gépjárművezetői egészségügyi alkalmassági vizsgálatának elbírálása.

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • Frissitésre került a Jogszabályok, rendeletek rovat
  2018.01.03. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Rosta László
  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által 2018. január 01-től érvényes tájékoztatása alapján frissítésre került "Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" rendelet és ennek a diabetológiát érintő tömörített változata, illetve frissült a publikus gyógyászati segédeszköz törzs is.

   

  bővebben >>

diabeteszinfo

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszensz képzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények