Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

CSOM

MDT Családorvosi Munkacsoport XII. tudományos ülése

2018. szeptember 29.
SE, I. sz. Bel. Klinika tanterme

Jelentkezés a munkacsoport oldalán: www.diabet.hu/haziorvos

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Inzulinpumpa
 • Az Inzulinpumpa Munkacsoport vezetőség választására eddig BEÉRKEZETT JELÖLÉSEK (03.30.)
  2017.03.30. | MDT Főtitkára, Dr. Várkonyi Tamás | Hírkategória: Inzulinpumpa

  Dr. Blatniczky László

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Budapest, Budai Gyermekkórház: 1978-tól megszervezte-, és teremtette a rendszeres diabetes gondozást. Ma a főváros második legnagyobb létszámú gyermek-diabetes gondozását végzi egy beosztott orvossal, két diabetológiai szakaszisztenssel, dietetikussal, valamint diabetologiára szakosodott pszichológussal. Az OEP 2007-től az intézmény Diabetes Szakambulanciáját pumpa centrummá nyilvánította.

   

  Dr. Kocsis Győző

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Budapest Péterfy Sándor Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ II. sz. Belgyógyászat-Kardiovaszkuláris Osztály: 2006. óta foglalkozik pumpakezelésssel., az elmúlt évekeben rendszeres előadója és okatója hazai és nemzetközi pumpa szemináriumoknak. 

  Javaslattevő: Dr. Fövényi József
  Kocsis Győző egymaga 92 pumpakezelt beteget gondoz fáradhatatlan szorgalommal és a felnőtt pumpás betegek kezelésében országosan a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik. Hasonlóan széleskörű a tapasztalata a szenzor-kontrollálta pumpakezelésben is. Akár az Inzulinpumpa Munkacsoport vezetői tisztét is kiválóan el tudná látni.

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Diabétesz Szakrendelő, Budapest: kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a felnőtt inzulinpumpa kezelés és szenzoros mérések terén, akinek ezen területen történő oktatói munkáját a gyermekgyógyászok is élvezhetik.

  Javaslattevő: Prof. dr. Paragh György
  Az Inzulinpumpa Munkacsoport elnökének Dr. Kocsis Győzőt javaslom megválasztani.

   

  Dr. Niederland Tamás

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Győr: 1981 óta a győri Petz Aladár Megyei Kórház Gyermekosztályának dolgozója. 1998 tól a Győr-Sopron megyei gyermekdiabetes Gondozó vezető főorvosa , 2000 tól a Gyermekgyógyászati Centrum csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa, 2013 tól a Gyermek Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa, centrum vezető helyettes. 2004 től a Nyugat magyarországi Gyermekinzulinpumpa Centrum vezetője . Inzulinpumpa továbbképzéseket kezdeményezett a régió gyermekosztályain dolgozó orvosok-nővérek részére 2008. márciusától.

   

  Dr. Taybani Zoltán

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Békéscsaba: 2002 óta a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Endokrinológia és Diabetológia profilú II. Belgyógyászati osztályán dolgozik.A belgyógyászati osztály inzulinpumpa-centrumként is funkcionál, így a pumpakezeléssel kapcsolatban nagy gyakorlatra tett szert. Fő érdeklődési területem a modern terápiák és technológiák (inzulinok, pumpakezelés, CGM, telemedicina stb.) alkalmazása a diabetesben.

  Javaslattevő: Dr. Borda Ferenc
  Gyimesi András tanította meg neki a pumpakezelés rejtelmeit, amit kitűnően elsajátított. Fiatal, ambiciózus, igen értelmes kolléga.

   

  Dr. Bakó Barnabás

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Miskolc, B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászat: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Bagosi Zoltán

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Zalaegerszeg: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Földesi Irén

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Szentes: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Kis János

  Javaslattevő: Dr. Borda Ferenc
  Kautzky László mellett sajátította el a pumpakezelést, melyet magas színvonalon végez. Egy inzulinpumpásokat segítő alapítványban együtt tevékenykedünk, jól ismerem. Precíz, empatikus és kitűnő szakember.

   

  Dr. Sármán Beatrix

  Javaslattevő: Dr. Pusztai Péter
  Megközelítőleg 20 éve tagja a Magyar Diabetes Társaságnak. Hosszú évek óta folytat diabetológiai szakellátást és évek óta foglakozik inzulinpumpa kezeléssel. Jártassága van a diabeteses terhesek inzulinpumpa kezelésében is és jelenleg Ö a SE II.sz Belgyógyászati Klinika Pumpa Központjának vezetője.

  Javaslattevő: Dr. Nagy Géza
  Azon túl hogy az inzulinpumpa hazánkban történő megjelenése óta foglalkozik inzulin pumpa kezeléssel, egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a terhességi diabetes szenzor-augmentált inzulinpumpa kezelésében. 

  Javaslattevő: Dr. Balázsovics Judit Andrea
  Végzése óta dolgozik a SE. II. Belklinikáján, közel 20 éve foglalkozik diabetes mellitus kezeléssel. Endokrinológusként illetve diabetológusként rendszeresen ad elő mind hazai,mind külföldi rendezvényeken. PhD munkája is ezen témakörben külföldi tapasztalataira épülve jött létre. Szívügye a GDM és I.tip.diabeteszes nők terhességének segítése.

   

  Dr. Almássy Zsuzsanna

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Heim Pál Gyermekkórház, Budapest: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, a Magyar mesterséges hasnyálmirigy projekt meghatározó tagja, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Balázsik Andrea

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Kiskunhalasi Semmelweis Kórház:  Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Brasnyó Pál

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Siófoki Kórház és Rendelőintézet: Továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, aktív résztvevője, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik a felnőtt inzulinpumpa kezelésben és szenzoros mérésben.

   

  Dr. Felszeghy Enikő

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika, Debrecen: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Kántor Irén

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. Gyermekosztály: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

  Javaslattevő: Dr. Gaál Zsolt
  Gyermekgyógyász, endokrinológus - Nyíregyházi Centrum. Több mint 15 éve kezel inzulin pumpával gyermekeket. Kiemelkedő tapasztalata van a SAP, CGMS tekintetében, a bólus kalkulátor beállítása területén. A fentiek mellett a monogénes diabetesek tekintetében a legnagyobb tapasztalattal bíró gyermekgyógyász. 

   

  Dr. Török András

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Miskolc: Továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, aktív résztvevője, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik az inzulinpumpa kezelésben és szenzoros mérésben.

   

  Dr. Hocsi Mária

  Javaslattevő: Lukácsné Kormos Etelka
  Hosszú évek óta együtt dolgozva a  főorvosnővel látom, hogy mindig képezi magát az inzulinpumpa kezelésben és a szenzoros mérésben. Tudását átadja a fiatal kollégáinak és a szakdolgozóknak. Nagyon sok előadást tart, pumpás képzéseken oktat. Nagy tudással és tapasztalattal végzi munkáját.

   

  Dr. Körner Anna

  Javaslattevő: Prof. dr. Soltész Gyula
  A SE I. sz. Gyermekklinikájának docense, az MTA doktora, az MDT vezetőségének tagja. Nemzetközileg is jegyzett diabetológus, a 2017. évi IDF kongresszus egyik „state of the art” prezentációjának meghívott előadója. Az egyik legismertebb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyermek diabetológus és pumpa specialista. Számos referátumot tartott és intenzíven publikált a témában, a legfrissebb, idén megjelent gyermek diabétesz páciens edukációs kézikönyv pumpa fejezetének szerzője. Véleményem szerint feltétlenül ott a helye a pumpa munkacsoport vezetőségében.

   

  Dr. Petró Gizella

  Javaslattevő: Dr. Krajczár Péter
  Főorvosnő 1983 óta dolgozik a debreceni Kenézy Gyula Kórház és RI Belgyógyászati Osztályán. Az OEP 2007-ben szakrendelésünket Pumpacentrummá nyilvánította. 2008 óta A Megyei Diabétesz Szakrendelés Pumpa Központjának Ő a Vezető Főorvosa. Több mint 80 beteg pumpakezelésében vesz részt. Az inzulinpumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

  Javaslattevő: Dr. Szendrey István
  Dr. Petró Gizellát javaslom, aki a debreceni Kenézy Gyula Kórház Belgyógyászati Osztályának Főorvosa. 2008 óta a Megyei Diabétesz Szakrendelés Vezetője. Önállóan 81 pumpakezelt beteget gondoz 2 szakképzett pumpa nurse segítségével.
  Jelentős tapasztalattal rendelkezik a szenzor-kontrolált pumpakezelésben is.
  A diabéteszes terhesek inzulinpumpa kezelésében is nagy tapasztalata van.
  Rendszeresen részt vesz előadóként a 2-3 havonta megrendezésre kerülő, betegeknek szervezett pumpatalálkozókon.

   

  Dr. Luczay Andrea

  Javaslattevő: Dr. Kocsis Győző
  Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika:
  Kiemelkedő tapasztalattal rendelkező diabetológus-endokrinológus kolléganő az 1-es típusú diabétesz kezelésében, az új pumpa kezelési rendszerek és a CGM elkötelezett híve.
  Közismertem megalapozott tudása, empátiája sokakat inspirál.

   

  Dr. Hosszúfalusi Nóra

  Javaslattevő: Dr. Kocsis Győző
  Semmelweis Egyetem III.sz. Belgyógyászati Klinika:
  Kiemelkedő tapasztalattal rendelkező diabetológus-endokrinológus kolléganő az 1-es típusú diabétesz kezelésében, az új pumpa kezelési rendszerek és a CGM elkötelezett híve.
  Közismertem megalapozott tudása, empátiája sokakat inspirál.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszensz képzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények