Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

A(z) MAITT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Miskolcon a megyei kórház lett az Életet ajándékozó kórház
    2006.02.20. - MAITT - Hírkategória: Általános
    Az elmúlt években a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház jelentette hazánkból a legtöbb donort. Ezzel az intézmény kiérdemelte a Hungarotransplant Kht. által újonnan alapított elismerését, az "Életet ajándékozó kórház" címet.
    A múlt év novemberében összesítették az utóbbi négy év donációs aktivitását hazánkban, a négy legaktívabb intézmény a budapesti Merényi Kórház, a nyíregyházi Jósa András Kórház, a fővárosi Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet, valamint a miskolci megyei kórház volt. Közülük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház jelentette hazánkból a legtöbb donort 2002. január 15. és 2005. október 31. között. Ez időszakban 51 megvalósult donáció történt, ami 121 ember életmentő szervátültetését tette lehetővé.
    A miskolci intézményben 1990. óta végeznek szervkivételt. Eddig összesen 143 donorjelentés történt innen, ami országos vonatkozásban egyedülálló. A múlt évben 17 donort jelentettek a Hungarotransplant Kht.-nak, s az életfontosságú szervek 47 beteg életét mentették meg.

Vissza