Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

MAITT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

MAGYAR ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV TERÁPIÁS TÁRSASÁG

Tájékoztató film a Műtéti érzéstelenítésről

Nagy sávszélességű, gyors Internet kapcsolaton a film betöltése kb. 20-30 mp-ig tart. Ha nem indul el az automatikus lejátszás, kattintson a bal egérgombbal a fekete felületre, ekkor megjelennek a lejátszásvezérlők és elindíthatja a videót.

AKTUÁLIS HÍREK

 • Dr. Domenico Luca Grieco nyerte el a 2017-es Bernhard Dräger-díjat
  2017.11.03. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Lübeck – Ebben az évben a római Szent Szív Katolikus Egyetem kutatójának, Dr. Domenico Luca Griecónak ítélték a 15 000 euróval járó Bernhard Dräger-díjat. A díjat Lui Forni professzor, az Európai Intenzív Terápiás Társaság (European Society of Intensive Care Medicine, ESICM) kutatási bizottságának elnöke és Frank van Rooyen, a Dräger globális marketingigazgatója adta át a szervezet 30. kongresszusán, melyet 2017. szeptember 23–27. között, Bécsben rendeztek meg. Az orvostechnika és biztonságtechnológia terén élen járó nemzetközi vállalatként a Dräger a tizedik alkalommal ajánlotta fel a pénzdíjat.

  Dr.…
   

  bővebben >>

 • Az S.O.S. Hungary Orvosi Szolgálat Kft. álláspályázatot hirdet főállású orvosi valamint ügyeletes orvosi munkakörre
  2017.09.19. - MAITT - Hírkategória: Álláshirdetések
  Feladatok:
  • Főállásban: kapcsolattartás magyar és külföldi egészségügyi intézményekkel és orvosokkal.
  • Mellékállásban: külföldi betegek ügyeleti ellátása Budapest területén

  Mindkét munkakör betöltéséhez folyékony angol nyelvtudás és az ügyeletes orvosi állásnál saját gépkocsi használata szükséges.

  A munkát napi 5 óra munkaidőben kell ellátni, ezért a nyugdíjas orvosok jelentkezését is elfogadjuk. Egyéb nyelv ismerete előnyt jelent.

  A szakmai önéletrajzokat, kérdéseket a veronika.maczali@soshungary.hu
   

  bővebben >>

 • Felhívás kérdőívek kitöltésére
  2017.06.28. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák,

  A nyár közeledtével mi is lassítani fogunk a MAITT Hírlevelek kiküldésének gyakoriságán. Most még két kérdőíves felmérésben történő részvételre biztatom minden tagunkat, mely akár a mobil applikációnkon keresztül is kitölthető.

  Az első kérdőív a sikeresen újraélesztett, eszméletlen betegek poszt-reszuszcitációs ellátásának kezelését vizsgálja, a Semmelweis Egyetem AITK és a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szervezésében. A kérdőív az alábbi linken érhető el:

  http://www.surveymonkey.com/r/PCAShun

  A…
   

  bővebben >>

 • Beszámoló a MAITT 2017. évi Kongresszusáról
  2017.05.31. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák,

  Véget ért a MAITT 2017, Társaságunk 45. kongresszusa!
  Örömmel jelentem, hogy a résztvevők létszáma ez évben is tovább emelkedett (1401 fő) és a kiállítók is megtöltötték a teljes rendelkezésre álló területet. Ez biztosan köszönhető a Tudományos Bizottság által összeállított programnak valamint a felkért előadók magas színvonalú felkészültségének.

  A két éve bevezetett E-posztert idén már mindenki természetesnek vette és készült rá. Folytattuk a MAITT Útlevél bélyegzést, mely mind a kiállítók, mind a résztvevők részéről pozitív fogadtatásra talált. Ez évi újításunk…
   

  bővebben >>

 • MAITT Légútbiztosítási Szekció levelezőcsoportja
  2017.03.01. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Kedves MAITT Tagok!

  Szeretnénk felhívni a figyelmet egy lehetőségre, melyen keresztül a légútbiztosítás kérdései iránt élénkebben érdeklődők különböző témákat, problémákat vethetnek fel, ezekre (remélhetőleg) választ kaphatnak, illetve ők maguk is reflektálhatnak mások kezdeményezésére és mindezt egy levelezőlista/csoport keretein belül tehetik meg. A rendszer természetesen csatolmányokat is kezel, ezek lehetnek kongresszusi anyagok, beszámolók, közérdekű információk.

  Ennek a közösségnek, jelenleg közel 100 tagja van (de miért ne lehetne 1000…). Előnye, hogy csak az adott lista…
   

  bővebben >>

 • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a kórházi, az egészségügyi ápolási otthonokban és az otthoni ellátásra szoruló felnőtt betegek tápláltsági állapotának felmérése és a tápláltsági zavarok táplálásterápiával történő kezeléséről
  2017.02.28. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Hazai és nemzetközi felmérések alapján a kórházban, az ápolási otthonokban és otthon kezelt/ápolt betegek 15–30%-a kóros tápláltsági állapotú. Kórállapotuk miatt a gyógyítási folyamat során kezdetben normális tápláltsági állapotú betegek is, tápláltsági állapotuk változásával, gyógyulási esélyüket veszélyeztető helyzetbe kerülhetnek, ha bármilyen vonatkozásban elégtelen táplálkozásukat nem segítik, és nem részesülnek megfelelő táplálásterápiában. Számos adat arról tanúskodik, hogy a táplálkozni képes betegek, különböző ismert okok miatt sem fogyasztják el a részükre elkészített ételek 50–70%-át,…
   

  bővebben >>

 • Tagdíjfizetési felhívás: befizetési határidő: 2017.03.31.
  2017.02.17. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Emlékeztetni szeretnénk Önt arra, hogy a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság éves tagdíjának befizetési határideje 2017. március 31.

  Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon lehetősége van ezt online bankkártyás fizetéssel, biztonságos felületen keresztül megtenni. Ez előnyösebb a banki átutalásnál, egyrészt mert a tagdíjbefizetés az Ön felhasználó felületén azonnal jóváírásra kerül, másrészt mert a tranzakciós díja is kevesebb. Gondoljon arra is, hogy a MAITT éves kongresszusán csak akkor igényelheti a kedvezményes regisztrációs díjat, ha az éves tagdíja nem mutat hátralékot.…
   

  bővebben >>

 • Tájékoztató az Anesztézia – Intenzív Terápia Regiszter feladatairól
  2017.01.02. - MAITT - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Kollégák!

  Folytatva az előző felhívásom gondolatmenetét, az eddig megszokott rendben elvégzett adatgyűjtést 2017 évben kezdjük el. A szervezeti változások (OSZMK-GYEMSZI-ÁEEK-OBDK- 2017 OBDK jogutód) követésén túllépve, ne várjunk a struktúra véglegesedésére, hanem az érvényes rendelkezések leírásai szerint gyűjtsük össze a szakmai adatainkat.

  Az adatgyűjtést leíró két rendelet: a 76/2004. (VIII.19.) EszCsM rendelet, valamint a 33/2013. (V.10.) EMMI rendelet. Az első az egyes személyazonosításra alkalmatlan ágazati adatok körének meghatározására, gyűjtésére, feldolgozására…
   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • ESA irányelvek mostantól appklikáción keresztül is elérhetőek!
  2016.11.30. - MAITT Perioperatív Hemosztázis Szekció - Hírkategória: Perioperatív Hemosztázis Szekció hírei

  A perioperatív vérzés ellátása állandóan napirenden van. Az ESA elérhetővé tette a legfontosabb tudnivalókat egy új appllikáción keresztül, amely innen tölthető le: http://esa.perioperativebleeding.org/

   

  bővebben >>

 • A 'Véresen komoly' szekció végre megtelt tartalommal!
  2016.11.30. - MAITT Perioperatív Hemosztázis Szekció - Hírkategória: Perioperatív Hemosztázis Szekció hírei

  A MAITT Perioperatív Hemosztázis Szekciójának képzési anyagai, valamint számos témába vágó cikk mostantól elérhető a MAITT tagok számára.

  Ezzel egyidejűleg elérhető a képzés online verziója is, amelyet a következő linken lehet elérni: http://www.cmt.info.hu

  Azonosítóját kérje a CSL Behring munkatársaitól, vagy emailben ITT: medinfo.hungary@cslbehring.com

   

  bővebben >>