Bejelentkezés
login Felhasználónév:
Jelszó:
OK
A Magyar Protézis Regiszterről és használatáról

A Magyar Ortopéd Társaság vezetőségének döntése alapján 2007-ben került kialakításra került és 2007. július 25-től online elérhető a Magyar Protézis Regiszter. A Magyar Traumatológus Társaság 2009. májusában határozta el a csatlakozást a rendszerhez.

A regiszter célja a hazai csípő- és térdprotézis beültetések minőségi mutatóinak gyűjtési egy felhasználóbarát, valós idejű adatfeldolgozást biztosító internet alapú rendszerrel. Osztályonként kijelölt személyek felelnek az adatok rögzítéséért és a kapcsolattartásért az országos felelősökkel. Kizárólag a kijelölt személyek jogosultak az adatok kitöltésére és megtekintésére.

Az ortopéd osztályok a saját adataikhoz bármikor valós időben hozzáférnek, az országos adatokat az Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság által felkért szakmai bizottság (Prof. Dr. Mészáros Tamás, Dr. Thán Péter, Dr. Böröcz István, Dr. Zsiros Lajos és Dr. Molnár Péter) felügyeli és összegzi, rendszeres időközönként beszámol az eredményekről. A két Társaság adatait külön kezelik. Bármely egyéb esetben a szakmai kollégiumokhoz beadott írásbeli kérés alapján lehet adatokat kérni. A felmerülő kéréseket, kérdéseket kérjük, az mpr@ortopedtarsasag.hu e-mail címre küldje.

Az adatok rögzítése, beküldése
  1. Válasszon csípő, ill. térd protézis beültetést szeretne-e rögzíteni a gombokra kattintva.
  2. Új beültetés adatainak felviteléhez adja meg a beteg TAJ számát, és kattintson a megfelelő ikonra (primer, reoperáció vagy adatlap). Amennyiben egy lezáratlan műtétet szeretne folytatni, kattintson a jobb oldali Lezáratlan lista ikonra.
  3. Töltse ki az adatlapot értelemszerűen, végül feltétlenül kattintson a Végleges lezárás vagy Ideiglenes felvétel gombra a kitöltött adatok mentéséhez!
Minden esetről egy új adatlap kitöltése szükséges. Az adatok a TAJ számok alapján kerülnek feldolgozásra az azonos betegek így lesznek követhetők.

MPR Regiszter adatlapok:

Adatlap primer csípőprotézis beültetéshez >>
Adatlap csípőprotézis reoperációhoz, revízióhoz>>
Adatlap primer térdprotézis beültetéshez >>
Adatlap térdprotézis reoperációhoz, revízióhoz >>
MPR Beteg Beleegyező Nyilatkozat >>
Magyar Protézis Regiszter (MPR) - Adatlapok Kitöltési útmutató >>